На 18 януари 2022 г. Северният възел влезе в Телец, а Южният – в Скорпион. Лунните възли ще останат в Телец и Скорпион до 12 юли 2023 г.

Това е един от най-важните транзити за годината и напълно ще трансформира нашия подход към ресурсите, ценностите, взаимоотношенията и интимността.

Най-хубавите неща са безплатни –

любов, приятелство, слънце, природа.

Всички трябва да сме благодарни за това, което имаме, за това, което има в изобилие навсякъде, нали?

Не е толкова просто.

Въпреки че най-добрите неща в живота са наистина безплатни, те изискват упорита работа и осъзнаване, за да бъдат оценени.

Начинът, по който работи обществото, с всичките му тънкости, затруднява фокусирането върху СЕГА и забравянето за това, което може да се обърка.

Ролята на Телеца е да ни напомня какво е добро за нас, какво ни доставя удоволствие.

Ролята на Скорпиона е да ни напомня какво може да се обърка, ако загубим фокуса и осъзнаването си.

Знаейки какво може да се обърка (отношенията и приятелствата могат да свършат, твърде много слънце може да ни причини рак, природата може да бъде безмилостна, ако отидем в дивата природа неподготвени) може не само да ни помогне да оценим това, което е доброто, но също така ни помага да запазим физическото си състояние, емоционална и психологическа цялост, така че да имаме достатъчно живот, за да живеем, за да оценим добрите неща на Телеца.

Знаейки какво искаме, нашата собствена дефиниция за „най-добрите неща в живота“ е от решаващо значение. След като получим това, което мислим, че искаме – или искаме повече от него, или искаме нещо друго.

Но това може би е защото това, което искахме на първо място, не беше това, което наистина искахме. Може би сме се задоволили с по-малко или сме изоставили търсенето твърде рано.

Най-добрите неща в живота са страничен продукт на нещо,

което е автентично добро и има лично значение за нас –

следователно не може да се купи на пазара.

Опитът да получим следващото най-добро нещо е знак, че търсенето на Телец все още не е приключило – че все още не сме намерили това, което искаме.

Разбира се, намирането на това, което е наистина ценно, не е „краят“ – това е началото на едно скорпнионско пътуване на непрекъсната трансформация.

Телец VS. Скорпион

Когато Телец и Скорпион са в баланс, ние оценяваме това, което имаме, защото разбираме колко деликатен, непредсказуем и крехък е животът. Ние не приемаме нищо за даденост, но се отпускаме и се отдаваме на присъщата красота и изящество на живота.

Когато Телец и Скорпион не са в равновесие, ние или не оценяваме това, което имаме (Телец), защото се страхуваме от това, което може да се обърка (Скорпион), или не се отпускаме в капитулация (Скорпион), защото се страхуваме от загуба на това, което е наше (Телец).

Здравата енергия на Телец се наслаждава на живота и оценява всичко, което му се изпречи, чувствайки се достоен да го получи.

Нездравословната енергия на Телец няма самооценка и не може да се наслаждава на простите удоволствия от живота, като вместо това търси заместители – храна, удоволствие, пари, вещи, лукс, маркови вещи .

Здравата енергия на Скорпион знае кога трябва да приложи здравословни предпазни мерки и кога трябва да се отвори и да сподели с другите.

Нездравословната енергия на Скорпион е тревожна, контролираща и обезсърчена от чувство за вина. Tя не вярва, че най-добрите неща в живота всъщност са безплатни и несъзнателно ще се опита да работи усилено, за да ги получи.

Северният възел в Телец и Южният възел в Скорпион ще се стремят да постигнат баланс между два противоположни подхода.

Как компенсираме, какво се стремим да имаме, да контролираме, начина, по който поддържаме интимните си отношения, ще се превърнат в основна тема за всеки един от нас през следващите 18 месеца.

Онлайн курс:“ Коя е моята мисия въз основа на северен и южен възел

Северният възел и Южният възел

Лунните възли са единствените астрологични тела, които се движат назад. Поради тяхното обратно движение, Лунните възли са свързани с миналите ни животи, с кармата и съдбата.

Южният възел – наричан още низходящ възел – е свързан с минали животи и минала карма. Северният възел – или възходящият възел – е свързан с нашата бъдеща карма и с възможността да променим нашата карма и да пренапишем сценария на нашата съдба.

Южният възел представлява нашата неразрешена карма, която трябва да „подредим“ през този живот. Южният възел ни показва каква е нашата незавършена задача – къде трябва да „завършим започнатото от вас“ и да изпълним мисията на Южния възел.

Южният възел е „познатата“ зона на комфорт, това, което инстинктивно „знаем“ от предишни животи (или чрез генетична памет), това, което се чувства безопасно и естествено – нашата зона на комфорт. Но има причина вашата мисия на Южен възел да не е изпълнена.

Не можем да решим проблемите си със същото мислене, което сме използвали, когато сме ги създали. Трябва да се приближим до тях от обратната посока. Няма да можем да завършим вашия кармичен урок, освен ако не погледнем в точно обратната посока, посоката на Северния възел.

Северният възел е това, което трябва да прегърнем и да се научим как да овладеем. Можем да излекуваме и отключваме вашия Южен възел от миналото, когато прегърнем нашия Северен възел.

Това означава ли, че трябва да отхвърлим Южния възел и да се съсредоточим изцяло върху Северния възел? Въобще не.

Вашият южен възел е подарък – нещо, което чака да се роди и доведе до край. Но за да направим това, за да стигнем до вашия южен възел, се нуждаем от нови посоки, със северния възел като наш компас.

През последните 18 месеца северният възел беше в Близнаци, а южният възел беше в Стрелец. Това, което преди беше важно за нас през последните 18 месеца, когато възлите бяха в Близнаци и Стрелец, сега ще застане на заден план, тъй като новите теми изискват нашия фокус.

Оста Близнаци/Стрелец е оста на информация, пътуване, движение и закон и познание. Излишно е да казвам, че тези теми бяха в центъра на нашето колективно внимание през последната година и половина.

Телец/Скорпион е оста на ресурсите, на това, което ценим.

Телец и Скорпион са фиксирани знаци – с Телец и Скорпион нещата стават лични.

Това навлизане ще ни помоли да намерим това, което наистина има значение за нас и както винаги с възлите, имаме два начина да подходим към „как да“ поемем по безопасния път или да се впуснем в неизвестното?

Всяка двойка знаци е свързана. В анатомията Телецът управлява устата и гърлото, а Скорпионът – отделителните и полови органи. Телец е начинът, по който се отдаваме на сетивата си, като даваме и получаваме удоволствие, докато Скорпион е мястото, където влизаме в пълно единение с другия.

Разбира се, сексът има последствия: в пространството, където се сблъскват ин и ян, възниква нов живот. Но условието за възникване на нов живот е пълното предаване, когато раздаваме малко от жизнената си сила, за да създадем нещо ново.

Телец е поглъщане, Скорпион е контрол и освобождаване. Телецът е начинът, по който се храним, как получаваме хранителните си вещества, какво влагаме в телата си, за да можем да растем и да процъфтяваме.

Макар и фиксиран знак, Телецът може да бъде много любопитна и експериментална енергия. Ролята на Телеца като „устата“, като врата към тялото е да намери най-добрите храни, които доставят най-доброто хранене, най-добрата стойност.

След като Телецът открие какво е добро за тях, те се придържат към него. Но преди това ролята на Телеца е да търси и открива.

Процесът на приемане/изпълнение на Телец/Скорпион много се имитира от 2-те лунни възела. Северният възел или Главата на Дракона с неговите гладни, ненаситни качества много прилича на Телец.

Южният възел, или Опашката на Дракона, със своето освобождаване, кармична функция ни напомня за Скорпион. В индийската астрология всъщност се смята, че Северният възел се управлява от Телец, а Южният възел от Скорпион – оттук и символичната прилика.

Северен възел в Телец и Южен възел в Скорпион

Има някои теми, в които Северният възел в Телец и Южният възел в Скорпион ще търсят балансиране:

Какво е мое (Телец) срещу това, което е наше (Скорпион) – Северният възел в Телец ще ни покани да се съсредоточим върху това, което е наше – нашите собствени материални, емоционални, умствени и духовни ресурси.

Понякога – особено в отношенията, ние се отказваме от нашите желания и нужди и даваме приоритет на връзката. Ние даваме  доверие в аванс и събираме ресурси заедно с другите, без да знаем дали те ще се погрижат добре за това, за което сме работили усилено.

Или приемаме това, което е „наше“ за даденост, като пренебрегваме не само собствените си нужди, но и нуждите на партньора си. Когато има дисбаланс между това, което е мое и наше, може да възникне негодувание и презрение.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара