Според китайския календар 2022-ра е година на Черния воден тигър – един от 12-те знака в китайския хороскоп.

Тигърът е символ на властта в китайската култура и се свързва със силата на императорите. Той носи увереност, смелост, сила и състезателен дух.

Китайската Нова година настъпва на 1-ви февруари и продължава до 31-ви януари 2023 г.

Тигърът е третият зодиакален знак в хороскопа. Знаците се подреждат в следния ред: Плъх, Вол, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Коза, Маймуна, Петел, Куче и Прасе. Годината на водния тигър идва след Годината на вола (2021) и преди Годината на заека (2023).

Плъх в годината на Тигъра

Годината на Тигъра носи много предизвика- телства за Плъха.

За много от Плъховете предстоят промени в работата – смяна на мястото или пристигането на нови колеги, въвеждането на иновации, поемане на нови проекти. Цялата година ще е изпълнена с новости, с които на Плъха, колкото и да му е неприятно, ще му се наложи да свикне. Колкото по-гъвкав бъде Плъхът, толкова по-добре за него, защото бързата адаптация към новите условия ще му гарантира успех и стабилни финансови приходи през цялата година.

Въпреки добрите приходи Плъховете трябва да са особено внимателни с това за какво харчат парите си, защото е възможно да попаднат на недобросъвестни търговци. Препоръчано е преди всяка голяма и важна покупка Плъховете да четат подробно условията на самата стока или договор.

Годината е подходяща за пътуване и съсредоточаване върху собствените интереси, както и за активна социализация. Тигърът носи промяна, но за разлика от работното място, в любовен план се препоръчва на Плъховете да забавят топката и да не прибързват със заключенията. Колкото по-спокойна и бавноразвиваща се е романтичната им връзка, толкова по-стабилна и сигурна ще става.

В семеен план годината е подходяща за забавления и се препоръчва на Плъха да прекарва колкото се може повече време с близките си роднини, защото те могат да му бъдат силна опора при бързите промени на работното място.

Вол в годината на Тигъра

Годината на Тигъра е винаги динамична и нестабилна, което не се харесва на обикновено тежките и неадаптивни Волове. За да оцелеят през нея и да се измъкнат без много поражения, е важно Воловете да запомнят едно: ключовата дума на тази година е „адаптация“.

В професионален план на Воловете им предстоят промени – в ръководството или в състава на колегите, но не бива да забравят, че колкото по-бързо свикнат с новите обстоятелства, толкова по-бързо отново ще могат да влязат в ритъм.

Положението у дома също няма да е розово. Близките ви ще изискват от вас да им обръщате повече внимание, като ще очакват да видят веселяка от миналата година. Бъдете търпеливи с тях и не се оставяйте проблемите на работа да завладеят фронта вкъщи. Със сигурност се задават и проблеми и с половинката, но не и много сериозни – няма проблем, който да не може да бъде победен от един прост разговор и малко откровеност, така че не крийте чувствата си, а споделяйте – ще ви помогне. За необвързаните Волове не се препоръчва започване на нови връзки, тай като тази промяна няма да ви се отрази положително и ще излезете наранени от цялата ситуация.

Съветът към Воловете през годината на Тигъра е да не губят кураж и да знаят, че всеки лош момент бива заменен от по-добър. Не бива да се притесняват от грешки и да знаят, че близките винаги биха им оказали подкрепа, макар и след леки дрязги, но нищо по-сериозно.

Тигър в годината на Тигъра

Годината на Тигъра носи много предизвикателства и обещава просперитет на всички, родени под този знак.

На работа те ще почувстват значителен напредък, който ще се изразява не само в личностно израстване и професионална реализация, но и със значителни финансови постъпления.

За Тигрите, които си търсят работа през тази година, е възможно да срещнат няколко предизвикателства по пътя си, но с малко повече упоритост накрая ще намерят перфектното работно място за себе си, където да изпъкнат с неподправения си интелект и  неподражаемата си амбиция.

В любовта също се очертават много приключения, особено за тези представители на знака, които търсят любовта. Тях ги очакват много нови запознанства и едно ще бъде доста по-интригуващо от останалите. Хвърлете се смело в дълбокото и рискувайте – това го можете добре, а и годината е именно вашата.

Обвързаните Тигри могат да предложат на половинката си много нови приключения, в които да опознаят своите партньори по-добре и в крайна сметка да си дадат сметка дали това е подходящият човек за тях или не. Не се страхувайте от рискове и необмислени действия, а се доверявайте на интуицията си – това ще ви донесе щастие и ще ви накара да се чувствате пълноценни.

Годината предлага и много възможности за самоусъвършенстване, като е подходяща за започване на курс за професионална квалификация или просто задълбаване на някое хоби или интерес. Ще сте в стихията си и ще се показвате като най-добрите в каквато и ситуация или сред каквито и хора да попаднете.

Съветът към Тигрите е да изживеят тази година на пълни обороти, за да изпъкнат сред останалите хора и да покажат колко уникални индивиди всъщност са.

Заек в годината на Тигъра

Годината на Тигъра е успешна за Заека, като му поднася много приятни изненади.

На работа Зайците ги очакват много похвали (и то заслужени), а и повишение, като това ще подобри финансовото състояние на много от представителите на знака. На тях се препоръчва да се ориентират към закупуване на жилище или инвестиция в друг вид недвижимо имущество, защото това само ще им помогне да се почувстват по-сигурни и да намерят своето място в живота.

В любовта също ще им върви, като необвързаните Зайци ще открият своята половинка именно в тази година. Тези, които вече са направили избора си, може да се окажат пред изненада, защото в дома им ще се появи нов член на семейството.

Годината е страхотна и всичко за Зайците ще се развива добре. Годината е за поставяне на основи на дългосрочни цели, затова съветът към Зайците е да се наслаждават на годината и да помислят какво искат да следват занапред.

Дракон в годината на Тигъра

Годината на Тигъра ще бъде изключително успешна за родените под знака на Дракона.

През този период те ще пожънат плодовете на упоритата и усърдна работа, ще се докажат като професионалисти в областта си и ще започнат да им се откриват нови хоризонти. За едни от тях това ще бъде повишение на настоящото им работно място, а други ще започнат да се замислят дали не е време за промяна и нови предизвикателства.

Всички Дракони ще се радват на изключителна подкрепа от близките си, независимо от това какво решение вземат. Годината е изключително социална и на много от Драконите им се пише да срещнат нов приятел, когото да превърнат в един от своите най-близки и доверени хора.

В любовен план годината е посветена на преоткриване на половинката за обвързаните представители на знака – периодът е подходящ за задълбочаване на връзката и много от тях ще свършат пред олтара.

Необвързаните Дракони ги чакат много приключения, като много от тях ще открият своята нова половинка, която има потенциал да остане такава за постоянно.

Годината е изключително интересна и нито един представител на знака Дракон няма да скучае или да чувства затруднения с каквото и да се захване.

Змия в годината на Тигъра

Годината на Тигъра е динамична и се изисква много гъвкавост, за да може някой да преодолее предизвикателствата, които тя поднася.

Макар че самочувствието им е нараснало значително, представителите на знака на Змията ще се сблъскат с много препятствия по пътя си, които ще ги накарат отново да загубят вяра във възможностите си.

В професионален план положението няма да е розово. Очертават се много срещи с нелоялни колеги и партньори, които само ще се опитат да провалят Змиите. Периодът не е подходящ за смяна на работното място, защото много от Змиите ще се окажат излъгани.

Въпреки това през годината ще са заобиколени от радостни вести от роднини и приятели, а за повечето от тях съществува огромната възможност да намерят своята нова половинка – годината е подходяща за започване на връзка или задълбочаване на съществуваща.

Много от родените под знака на Змията ще открият подкрепа и разбиране именно от партньорите си, които през тази година са по-всеотдайни от всякога.

Съветът към змиите е да не губят присъствие на духа и да помнят, че всичко, в това число и негативните емоции, е преходно.

Кон в годината на Тигъра

Годината на Тигъра е година на просперитет и успехи за всички представители на зодията Кон.

В професионално отношение годината носи промяна. За някои Коне това ще означава промяна на позицията – повишение и заемане на пост с по-голяма отговорност, а за други ще означава смяна на работното място.

Всяка промяна, всеки ремонт в дома, и общо взето, всяко ново започнато начинание през тази година ще завърши успешно и ще носи радост на всички родени под знака на Коня.

В любовен план може да се появят търкания между половинките, но всичко ще може да се разреши с няколко компромиса. Ако пък различията между партньорите пък се окажат твърде големи и се стигне до раздяла, съветът към Конете е да не се притесняват, защото в края на годината ще бъдат изненадани приятно от съдбата и ще срещнат човек, който ще изтрие всички спомени за болката, причинена от предишната връзка.

Годината на Тигъра е пълна с изненади и положителни обрати и съветът към Конете е да се пуснат по течението и да се забавляват максимално.

Коза в годината на Тигъра

Годината на Тигъра е динамична и изпълнена със събития. На Козите може да не им се харесат бързо случващите се промени около тях и ще им е трудно да наваксат на темпото, с което се случват нещата, но все пак трябва да запазят спокойствие и да се адаптират към нововъзникналите условия, защото това ще ги дари с издръжливост.

На работа много Кози ги очакват промени в колегиалния състав, но това не бива да ги притеснява. Също така ще възникнат много възможности за тях да покажат и приложат своя нестандартен начин на мислене, като това ще им се отплати щедро. Много от Козите ги очакват повишения, но и нови отговорности. За представителите на този знак е важно да си държат очите отворени и да знаят, че годината на Тигъра ще им поднесе много варианти да се покажат като победители.

Годината е подходяща за смяна на работното място, но това задължително ще е придружено и с професионална преориентация, защото годината на Тигъра е активна и прави Козите разкрепостени.

Този период е подходящ и за откриването на някои нови таланти у Козите, като се препоръчва да залегнат над самоусъвършенстването си и личностното си развитие. Това е неподходяща година за бездействие и мързел.

В любовен план нещата не се случват толкова динамично, като за обвързаните Кози е добре да не влизат в конфликти с половинките си, а необвързаните представители на знака ги чакат много нови запознанства и предизвикателства на романтичния фронт.

Маймуна в годината на Тигъра

Годината на Тигъра е много по-оживена и динамична от предишната, но пък всяка нейна добра страна има и обратна – лоша, която може да нанесе щети върху доста от Маймуните, особено ако не бъдат изключително внимателни във всяка своя дейност.

На работа ще пожънат много успехи, но това ще породи завист у колегите им. Отношенията между Маймуните и останалия колектив ще се влоши още повече, ако Маймуната реши да покаже повишилото й се самочувствие. Това може да бъде сметнато от другите като наглост и показност и със сигурност ще доведе до конфликти.

В семейството на много от Маймуните ще има приятни мигове, но представителите на зодията може да срещнат упреци от близките си, че прехвърлят проблемите от работното си място вкъщи и също да възникнат конфликти.

Не се препоръчват пътувания или инвестиции, защото е много вероятно те да нямат хубав край или да претърпят абсолютен провал.

През годината на Тигъра Маймуните ще трябва да са изключително внимателни и тактични, което може би ще доведе до крайното им изтощение, но ще им даде да разберат, че има и други гледни точки към ситуациите, в които попадат, и ще ги научи винаги да имат едно наум.

Петел в годината на Тигъра

Годината на Тигъра ще постави много от уменията на Петела на изпитание. Колкото и предвидливи да са, през периода нещата ще се случват все по-бързо и по-бързо, все едно за да ги проверят как реагират в различни ситуации и дали могат да удържат на темпото.

Динамиката на събитията ще се усеща и променя през цялата година. Понякога ще се чувстват претоварени, понякога – твърде отегчени. Това важи за всички аспекти от живота на Петела през годината.

Ако годината на Тигъра започне добре на работа и всичко бъде наред за Петлите, по положението в любовния им живот през точно същото време ще отбележи пълен спад – независимо дали представителите на зодията са обвързани или не.

Ако пък годината започне по обратния начин – с неуспехи на работа, то абсолютно всички Петли, независимо от статуса си на обвързани или не, ги чакат големи завоевания на любовния фронт.

Във втората половина на годината нещата ще се обърнат – тези, които са били успешни в работата и неуспешни в любовта, ще усетят застой в професионалния си живот и раздвижване в любовния. И обратното – Петлите, които са постигнали много в любовта, сега ще бъдат бавни и нерешителни на работа, като това ще бъде неизбежно забелязано от висшестоящите във фирмите им.

Изключително забавна, но и пълна с обрати година, през която Петлите ще трябва да се научат да се адаптират и най-вече – да бъдат вечно в готовност да поемат в нова посока.

Куче в годината на Тигъра

Представителите на знака Куче имат много развит нюх към промените и винаги успяват да надушат откъде духа вятъра на успеха. Годината на Тигъра ще им донесе много възможности за положителна промяна, които те със сигурност ще успеят да уловят.

На работното място ще трябва да са гъвкави, задачите им се увеличават и обстановката е много по-динамична от предишната бавна, мудна и тежка година. Това не тревожи Кучетата, а напротив – мотивира ги още  повече и още към средата на периода е възможно много от тях да получат отдавна чакано признание под формата на увеличение.

Това ще реши някои финансови проблеми и ще ги обезпечи достатъчно, за да направят важна стъпка в живота си. Годината на Тигъра е подходяща за инвестиция в недвижимо имущество и е вероятно доста представители на знака да направят важната стъпка към закупуване на собствено жилище.

За обвързаните кучета това ще означава, че са поели по пътя към сериозното обвързване. Половинките им ще са до тях и ще ги подкрепят. Възможно е да получат помощ от близките на партньора под формата на пари или просто съдействие от някои институции.

За необвързаните Кучета това е период на много запознанства и социализация. Някои ще отидат в командировка на далечно място, където ще срещнат много интересни хора и ще установят дълготрайни отношения с някои от тях. Не е изключено едно да се окаже по-сериозно занапред.

Прасе в годината на Тигъра

В годината на Тигъра Прасетата не трябва да се захващат с мащабни проекти. Това, което е било започнато по-рано, разбира се, няма как да пренебрегнат. Но ще бъде необходимо да се постараят да минимизират размаха на дейността си. Що се отнася до нови начинания, то е най-добре да се откажат от тях, защото рискуват да се провалят. В годината на Тигъра би било много правилно Прасетата да се заемат с повишаване на своята квалификация. Времето е много подходящо за набиране на опит, за натрупване на знания и др. Затова, при поява на възможност, може да посетят курс, семинар, трениг и др., неща, които биха могли да се окажат полезни или просто интересни.

Прасетата в годината на Тигъра ще станат значително по-привлекателни за околните. При тях ще изчезне необходимостта да доказват своята състоятелност в качеството си на любовници, романтици или в друго подобно амплоа. Вниманието им ще спре да се разпилява върху множество обекти. Всичко това се отнася, разбира се, на първо място за мъжете Прасета. А при жените привлекателността им ще се прояви в това, че те ще започнат по-внимателно да се отнасят към външния си вид и по-смислено да прекарват свободното си време. Много от Прасетата ще станат за някого авторитет по житейските въпроси и проблеми, свързани с организирането на личното щастие. Трудно е да се каже доколко това ще се окаже интересно и актуално за представителите на този знак, но те ще могат да дават съвети, които наистина си заслужават.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара