Започне ли да звучи онова клише „Само теб искам за Коледа“ и ни обзема еуфорията за подаръци. Мислим, че се дразним на Марая Кери, но всъщност тя и останалите „джингъл белс“ ни подтикват да извадим, украсим и запалим светлинките на елхата и да правим безкрайни списъци с послушни и не до там заслужили хора от обкръжението ни.

С други думи: ВРЕМЕ Е: Да купуваме подаръци, да получаваме! За любимия, за децата, за офиса, за стари и нови роднини. За малко дори да ни се размекне сърцето за колежката Меги, която винаги прави комплименти, с които ви обижда, като: „Много ми харесва новата ти блуза. Наистина ти прикрива коремчето!“

Ако като мен сте издигнали правенето на подаръци в истинско изкуство и много обичате да намирате най-подходящото нещо за всеки, със сигурност ще се зарадвате да прочетете още един списък с предложения. И може би ще чуете това специфично прищракване, това „Аха!“, и ще ми благодарите за идеята. Няма нужда от благодарност – положителните мисли и енергия, които ще получа са ми напълно достатъчни!

И тъй като аз пиша за джаджи и технологични идеи – не очаквайте тук да ви препоръчам комплект прибори Sambonet – няма да отива на стила ми. За това ето и най-новото от света на технологиите, с което ще изненадате приятно близък човек.

Любима марка за любими хора – включвам Logitech на цели две позиции, тъй като тази година марката направи толкова много премиери с продукти, които просто исках да притежавам.

Logitech Lift заема първо място в предложенията ми за подаръци. Вертикална мишка, която ни помага да намалим напрежението в китките при писане. За много хора у нас ергономията и дребните болежки са незначително нещо, докато не се превърнат в сериозен проблем. Е, това не трябва да е така. Със специална форма, която позволява на дланта да заема естествената позиция на ръката като при ръкостискане, тази мишка ще направи работата ви пред компютър по-удобна. Създадена е специално за по-нежната и малка (по размер) женска ръка; предлага се в цвят бяло, розово или графит; както и във вариант и за Windows, и за apple потребителите. Подходяща е както за близка роднина, която работи достa часове на бюрото пред компютъра, сигурна съм, че сестра ви наистина ще оцени подаръка, например; но и за мениджъра – в случай, че ще подарите общ подарък от всички. Не бих се поколебала да ви препоръчам да я подарите и на себе си. Все пак и вие също заслужавате най-доброто.

Logitech Lift струва около 160 лв.

Второто предложение от Logitech е насочено към тийнейджърите или пък тези, които са надминали тази възраст, но все още се забавляват с игрите. Дами и господа, направете място за колекцията AURORA. Толкова цветна, толкова различна – от нея всичко крещи аз обичам да изразявам себе си и да бъде различен. Самата колекция включва мишка, слушалки и две клавиатури – жичен и безжичен вариант. Издържани са в бял цвят, но всеки от продуктите е с RGB подсветка. Предвид цената на комплекта, си мисля, че трябва да са за много послушни деца. Цената на слушалките, например е около 450 лв.

Но ако говорим за гейминг и искате за сина или дъщерята нещо, което със сигурност ще оценят – то тогава разгледайте предложенията за гейминг мониторите. Предполагам, че знаете кои са любими им игри? Повечето марки вече имат модели, посветени специално на игрите. Един такъв пример идва от една от най-добрите марки – AOC AGON PRO, специално направен за любителите на най-играната игра в цял свят, а именно League of Legends. Мониторът има специална форма, осветяване на стойката и е наистина нещо, което няма да остане незабелязано от приятелите по време на дългите гейминг сесии.

Цената му е 970 лв.

Продължаваме напред с нещо полезно за студента, ученика или като семейна придобивка, когато пътувате. Нов лаптоп е винаги добра идея, а още по-добри са ценовите оферти на 15-инчовите модели MSI Modern. Разбира се, може да изберете характеристики според вашите нужди, но във всеки един модел ще получите достатъчно портове, за да работите удобно, издръжлива батерия, бърз процесор и още не малко екстри, в които лесно ще се влюбите. Моделите започват ценово от 1200 лв. и стигат до където може да издържи бюджета. А аз ви гарантирам, че всеки, които досега се е измъчвал на по-стара машинка, с радост ще се наслади на един от трите цвята нов лаптоп.

С годините откривам, че все по-трудно избирам подаръци за родителите си. Не говоря за това да се въртим в кръга пижама – халат – комплект козметика – домашни чехли. А за нещо, които наистина ще бъде полезно за едно домакинство. Е, този път имам идеалната изненада за тях. А именно инстантната филтрираща кана за вода Philips. На пазара има толкова различни марки и видове кани, че понякога човек трудно се ориентира. Препоръчвам ви Philips, защото засега техният филтър е единствен, който пречиства микропластмасите – да, тези микро пластмасови частици, които поемаме иначе с храната и водата и които буквално стават част от нас. Звучи ужасно и за това е важно да ги филтрираме. Но защо точно инстантната филтрираща кана Philips и какво означава това? Ами най-просто казано, когато я напълните с вода от чешмата, не чакате тя да се процеди през филтъра и чак тогава да пиете; а просто натискате едно копче и водата потича на момента. Всеки жаден човек, който е чакал да се появи прецедената вода ще го оцени. А самата кана има още един голям плюс – нейната форма – направена е така, че да се събира във вратата на хладилника. Така освен филтрирана прясна вода – ще имате и охладена. Инстантната кана на Philips струва около 80 лв. и за мен е находката на годината.

Ако се чудите с какво да допълните някой подарък, или пък търсите нещо подходящо за колега – имам идея за вас. Разгледайте външните батерии или т.нар. power banks. В днешно време, когато телефонът ни е компютър, огледало, пишеща машина, навигация и да не забравяме все пак И средство за провеждане на разговори, той просто трудно оцелява, без да го зареждаме допълнително. А кой от нас не е оставал с 4% батерия, когато трябва да ползва GPS-a, за да стигне до следващата среща. За това и този подарък ще бъде високо оценен. Заложете не просто на power bank, а на power bank Canyon PB-1001, има бързо зареждане, голям капацитет, достатъчно лека е, продава се в два цвята – черен и бял! А най-хубавото – ако телефонът ви има магнит и безжично зареждане (като например iPhone 13 или 14) ще можете да зареждате и без кабел, дори докато говорите – лесно и удобно. Външната батерия Canyon PB-1001 струва около 60 лв. и всеки влюбен в технологиите и телефона си – ще бъде повече от щастлив да я има за подарък.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара