Вече сме в мощната енергия на слънцестоенето на Козирог, което настъпи точно на 21 декември в 23:48 ч. българско време. Само няколко часа преди това Юпитер влезе в Овен на първия градус на зодиака.

Той е в съвпад с планетата джудже Манве и заедно те са мощен сигнал за човечеството, което се движи към Нова Земя. Манве има бавна 289-годишна орбита, така че да бъде на този 0° в Овен (в рамките на 27′ от този на 29° 33′) за слънцестоенето, е забележително.

Слънцето е в съвпад с Галактическия център на 27° Стрелец и това е мощна точка в космоса, която изхвърля енергия, с която създаваме нашия свят. Отвъд астрологията, космологията ни показва, че получаваме по-високи и по-високи честоти на светлината, идваща много силно около това слънцестоене и отново при равноденствието в Овен през март.

Идващите промени са неудържими. Никой, независимо от неговата титла, сила, богатство или авторитет, не може да спре тази мощна еволюционна сила. Ние се движим по еволюционния си път. Вещите астролози твърдят, че се намираме пред най-огромния скок в еволюцията ни, който някога се е случвал досега.

Сряда, 21 декември, отбелязва зимното слънцестоене и най-благоприятното време за всички (но енергията му се усеща най-силно на 22-ри декември на българските ширини)! Чиста, високочестотна светлина се излива върху планетата и нашето съзнание през последните няколко седмици, осветявайки сърцата и умовете ни и събуждайки ни за Божествената истина. Тези енергии достигат своя връх на 21 декември за зимното слънцестоене, най-краткият и мрачен ден в годината.

Само стъпка след това, на 22-ти декември, този енергиен пик се усеща най-силно в България. Вече светлината е взела очакваната си победа, можем отново да отпразнуваме и заявим вътрешната светлина, която сме.

Така че ще изберете ли да ускорите тази еволюционна времева линия, като живеете в любов, или действате, за да я забавите, като живеете в страх? Всички ние имаме този избор и не забравяйте, че той не засяга само индивидуалната ни времева линия, ние имаме социална отговорност тук да подкрепяме еволюцията на човечеството за всички. Така че бих предложила да изключите новините, да стоите далеч от страха и да се съсредоточите само върху онези неща, които са свързани с любовта. Любовта винаги гарантира, че сте на най-високата времева линия.

Тъй като се придвижваме към края на тази година и наистина слагаме завършек на последните три години, помислете как сте реагирали на обстоятелствата в изминалия период. На по-страшно място ли сте сега, отколкото в началото на 2020 г.? Или сте израснали духовно, можете ли да видите по-широката перспектива, че формирането на нови групи и общности никога не би се случило – поне не с такава скорост – без натиска от последните три години? Те бяха огромен катализатор за промени.

Навлизаме в следващия цикъл промени още с началото на седмицата. На 20 декември Юпитер влиза в 0° на Овен за пръв път от 12 години. Това е първият градус на първия знак на зодиака и следователно предполага важно ново начало в живота ви.

Можете ли да се върнете назад във времето и да извикате спомените – какво се случваше с вас преди 12 години? Как виждахте света, живота, себе си, развитието си? Представяхте ли си преди 12 години, че днес ще бъдете на мястото на което сте? Че светът и порядките в него ще изглеждат по този начин? Сега започваме нов цикъл. Помислете си къде искате да бъдете след още 12 години? Вижте в кой дом попадат тези ранни градуси на Овен във вашата собствена карта, тъй като Юпитер може да донесе възможности за личен растеж, усещане за разширяване, успех, признание или дори изобилие, ако попада във 2-ри дом или в съвпад с управителя от тази къща.

Върнете се към това, което се случваше през юни 2010 г. или януари 2011 г., тъй като тогава Юпитер за последно беше в тези ранни градуси на Овен. Какво толкова експанзивно ви се случи тогава?

Транзитите на Юпитер са склонни да се вихрят нагоре, надграждайки това, което се прояви преди 12 години. Taка че каквото и да е било преди 12 години – сега сме в същата енергия, само че от по-горна перспектива, надграждайки. Това е отлична инициираща енергия за всеки нов проект.

Тази промяна е голяма стъпка, също толкова голяма, колкото беше преди 12 години. С нея идва импулсът “да бъда”! Аз съм, аз заслужавам да съществувам, заслужавам да заявя себе си, да давам, да вземам, да създавам. Аз съм силен, потентен, способен! Ето това е Юпитер, навлизащ в Овен. Той ще остане там до май 2023, но тази енергия повдигаща енергия на началото ще бъде активна в следващите 17 дена. Събитията ще започнат да се развиват бързо от този момент, тъй като Овенът обича да прави нещата бързо.

Така че – окуражавам ви – използвайте я мъдро и дейно. Бъдете! Кажете го! Покажете го! Измечтайте го! Действайте! Действайте с размах, задействайте следващата голяма крачка в живота си, поставете следващото си лично ново начало в сферата в която е разположен Овен в картата ви.

Фактът, че и Юпитер, и планетата джудже Манве са на 0° Овен по време на това слънцестоене в Козирог, още повече подсилва тази мощна, ударна енергийна вълна. Тя удря камертона за следващите три месеца, и ни води към Равноденствието в Овен, което астрологически е началото на новата година. Нивото ни на съзнание ще бъде повишено както на слънцестоенето, така и на равноденствието в Овен, така че степента ни на възприятие и перспектива ще бъде различна дори през март. Ние се движим в квантови скокове в тази еволюция сега. Дръжте се здраво и яхнете вълната, и нека любовта бъде водещата сила!

22 декември е ден на пречистена вътрешна сила, получила благословията и чистия тласък на Слънцестоенето в Козирог. Енергията на зимното слънцестоене, настъпило предния ден в полунощ, едва сега започва да се усеща в своя истински връх. 

Светлината вече е надделяла над мрака. Венера в Козирог и Уран в Телец дават чиста земна сила на всички, стъпили здраво на земята и във вътрешната си сила, морал, сърдечна чистота. Много важен момент да направите плановете си за следващите три месеца. Да проверите вътрешното си състояние и да го калибрирате към любов, израстване, служене. Каква е моята роля, моята мисия, каква е вътрената ми истина. Какво иска Бог от мен? Какво мога да дам? В каква посока и в каква енергия избирам да израствам? В какви общности, ценностна система, ниво на съзнанието избирам да се включа?

Новолунието на 23-ти декември настъпва в 12:18 ч. То се определя като супер-Луна, защото Луната е много по-близо до земната орбита от обичайно и това увеличава силата ѝ. Това Новолуние е също така второто от общо пет, които са разположени на първия градус от своя знак, в самото му начало. Този и още много индикатори показват, че сме на прага на ново начало. Това са например фактът, че квадратурата между Сатурн и Уран започва да се разпада, фактът, че до 22 януари всички планети започват да се движат директно. Непременно запишете своите намерения, вижте в кои области на живота искате да засеете ново семе, което да даде плод.

Забележително е, че имаме цели пет планети в знака на Козирог – Луна, Слънце, Венера, Меркурий и Плутон.Козирог се свързва с реализацията, с дългосрочното изграждане. Така че тук имаме да вложим голяма доза стратегическо мислене – какво искам да изградя в дългосрочен план? Интересно е също, че Меркурий, който е в 21°30′ на Козирог, е само на градус разстояние от мощния съвпад на Сатурн и Плутон през януари 2020, който беше в 22°45′ на Козирог. Това ще ни даде една съвсем различна и широка перспектива за събитията, които преживяхме в последните три години. С тези турбулентни преобръщащи енергии, човек може да загуби концентрация, да се почувства хаотично, да се загуби в прекомерна напоритост и импулсивни действия, ако не е преработил низините и върховете на егото. Но за преработения човек, който може да насочи тази енергия градивно, докато запази здравия разум, стъпил на земята, тези времена предлагащи бързи и ненадейни преобръщания, могат да бъдат благословия.

Време е да изплуваме над колективната илюзия на матричното съзнание, която се опитва да използва новаторската енергия в посока контрол и дехуманизация. Сатурн във Водолей, старата консвервативна структура се опитва да подтиска бъдещето, за задържа порива за свобода и просветление на човечеството. НЕ! Нещата ще се променят и разширението на съзнанието е необратим процес!

Настъпват големи промени. Усети се енергията на задаващото се Зимно Слънцестоене. Слънцето навлиза в знака на Козирог и отива към  кулминацията си, в най-високата точка на зодиака – 270° в Козирог е криза в съзнанието. Нужда да се разчупят ограниченията наложени ни от култура, общество и външна власт. Човешкото пробудено съзнание ще продължава да расте. Ще се свързваме непрестанно в нов тип общности, обединени от нова ценностната система. Буквално ще изграждаме мрежи от съзнание, свързвайки се един с друг. Като невронни мрежи, свързвайки се една с друга, органично нарастваща, огромна структура обхващаща цялата планета. Докато силите насочващи технологичния контрол се опитват да разрастват технологичен вид свързване, човешкото съзнание ще изгражда жива истинската свързаност, отговаряща на новото време и подкрепяща живота.

Докато се придвижваме напред към 2023 г., планирайте, гордейте с действията си и владеенето на вашите мисли и емоции. Представете си, че след време ще погледнете назад към тези години и ще споделяте с вашите деца и внуци каква роля сте изиграли в тези важни времена. Толкова много от нас наистина стъпват в нашата уникална същност и сила по-голяма и значима от всеки друг предходен момент, като пионери на Новата Земя.

Това отива далеч отвъд поставянето на новогодишни резолюции. Тук става въпрос за вземане на решение относно вашето състояние на съществуване, вашата роля в света (дори изпращането на любов от дома е силно) и вашия абсолютен ангажимент да живеете в любов. Така гарантираме най-доброто развитие на 2023 г. и след това.
Ние сме великолепна сила, когато се съберем и това вече се случва по-силно всеки ден.

Изпращам ви много благословии, за да сърфирате умело във вълните от енергия, които идват по това време за слънцестоенето. Потенциално ще бъдем издигнати до съзнание, което никога не сме изпитвали в този живот преди – наистина, в много животи. Съсредоточете се върху тази възможност и се чувствайте благодарни, че сте тук в този момент, за да помогнете за проявлението на тази Нова Земя за която копнеем.

От Свой избор на Мартина Иванова 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара