Този петък, 18 март, имаме последното зимно пълнолуние, което е и последното пълнолуние за астрологичната година. Тази луна е благоприятно време да медитирате върху това, което не желаете да пренесете със себе си през пролетта или следващата астрологична година.

Пълнолунието се случва на 18 март (7 сутринта) и ще се похвали с опозиция на Нептун, което увеличава нашата интуиция и психически способности по време на тази мощна Луна. Докато Слънцето е в Риби, Луната ще бъде в противоположния си знак Дева, балансирайки мистицизъм, въображение и интуиция (Риби) с функционалност и практически приложения (предпочитани от Девата).

Като последно пълнолуние на зодиакалната година, препоръчвам да направите дълбока медитация сред природата (Дева) или до източник на вода (Риби) и да обмислите на какво искате да кажете „Не!“ до следващата година (Дева) и това, което желаете да посрещнете в новата година (Риби).

Преди известно време бях обучен на мощна медитация от върховна жрица от Сантера (афро-кубинска традиция). Тя препоръча на пълнолуние да посетите морето, да навиете панталоните си и да намокрите краката си (орган Риби) във водата. След това, когато вълна се приближава до вас, представете си, че внася нещо ново в живота ви, опитайте се да визуализирате какво приемате в живота си с толкова подробности, колкото вълната измива краката ви. След това, когато вълната се отдръпва, извикайте това, което искате да пуснете и да освободите от живота си. Повторете общо седем пъти, по един за всяка чакра.

В същото време, докато Луната свети ярка и пълна, Хирон, Раненият лечител, е в съвпад с Атина, Дамата на справедливите войни. Наскоро тя промени името си от Атина на Украйна – сега се случва справедлива война, това е борбата на украинския народ да живее живота си според волята си. Тази връзка се осъществява в Овен, знака на войната и освобождението. Хирон, както си спомняте, беше наставникът на известни личности като Ахил, Херкулес, Одисей, Язон, но също така ги учи на лечение и музика.

Съвпадът на Хирон и Атина е благословен от съединението на друга небесна двойка – Венера и Марс. Това се случва този петък, в деня на Фрида, скандинавската богиня на брака. Този петък е страхотен ден да се борите за това, в което вярвате, да се подготвите за следващата зодиакална година, като определите намерения и да отидете на среща!

В неделя е равноденствието,

когато денят и нощта са почти равни. В Северното полукълбо ден след равноденствието се дава господство на светлината в продължение на шест месеца и ние започваме да действаме в първия ден на Овен, следвайки ръководството на растящите дни. Равноденствието е чудесен ден за медитация за балансиране на вашата мъжка, активна (Ден) страна с вашата женска, възприемчива (Нощ) част. Основният принцип в китайската медицина е, че чрез балансиране на тези две части на тялото си (Ин/Ян) можете да насърчите здравето и щастието. Тази неделя можете да постигнете това. За вавилонците и техните предшественици, шумерите, равноденствието е най-свещеният ден в годината.

В моето неделно безплатно астрологично шоу на Cosmic Navigator ще правя медитация с водач за равноденствието. Ако сте регистрирани, ще получите записа, ако не, можете да се присъедините чрез Insta на живо (@Cosmic_Navigator) или на зуумд: ТУК

Пожелавам ви лек и смислен преход към Новата година. И да, Равноденствието е чудесно време да рестартирате новогодишната си резолюция.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара