Висококачествените хранителни добавки са задължителна част от грижата за здравето. Те могат да ни помогнат да решим определен здравословен проблем. Нека дадем думата на специалистите, за да видим кога какво точно да приемаме.

Хранителни добавки за отслабване

Хранителните добавки оказват благоприятен ефект не само върху здравето, но и върху външния вид. И се препоръчват особено за хора, които се борят със затлъстяването. Разбира се, в този случай основата е подходяща диета и физическа активност, но добавянето на хранителни добавки със сигурност ще помогне на тялото да отслабне по-бързо и по-здравословно.

Хранителни добавки за имунитет

Отдавна е известно, че благодарение на хранителните добавки можете да укрепите имунната система. През есенно-зимния период не е трудно да настинете или да ви покоси грип. Децата в предучилищна и училищна възраст са особено уязвими към инфекции, така че родителите трябва да обърнат специално внимание на това.

Най-често срещаният избор е витамин D3. Някои витамини и мастни киселини особено добре подпомагат имунната система и по този начин ефективно предпазват от микроби. Не по-малко важна съставка са витамините А, С, D и Е и цинкът. Но, внимание – добавките не лекуват инфекции, а само подпомагат организма ни в борбата с микроорганизмите.

Хранителни добавки преди бременност

Несъмнено всяка жена иска да се подготви за бременността по възможно най-добрия начин. В допълнение към здравословното хранене хранителните добавки са много важни. Оптималното ниво на хранителни вещества в тялото със сигурност ще ви позволи да преживеете този необичаен период без никакви проблеми. Преди да забременеете, трябва да приемате фолиева киселина (витамин B9).

Този витамин е от решаващо значение за развитието на плода. Подпомага процеса на формиране на органите на детето, а също така предпазва от появата на дефекти в нервната система. Също така и намалява риска от спонтанен аборт и преждевременно раждане. Бъдещите майки трябва да се погрижат да приемат и добавки с витамин D преди бременността, тъй като той е отговорен за структурата на костите. Желязото, калцият, йодът и омега-3 киселините също са изключително важни.

Хранителни добавки за активно спортуващи

Правилната добавка също е много важна за спортистите. Без значение какви физически усилия полагат, правилното хранене на тялото е от решаващо значение. Много важни за физически активен човек са протеиновите добавки. Те осигуряват оптималната енергия, необходима за правилното функциониране на тялото. Освен това ускоряват метаболизма, намаляват апетита и подпомагат регенерацията на мускулите. Протеиновата добавка се препоръчва и на хора, които спазват вегетарианска и веганска диета, както и тези, които се борят с непоносимост към лактоза.

Не по-малко важен е витамин С. Действието му е обширно. На първо място, предпазва мускулите от вредното въздействие на свободните радикали, което ги прави силни. Укрепва хрущялите и ставите, което намалява риска от нараняване и в същото време повишава безопасността по време на тренировка. Спортистите определено трябва да приемат хранителни добавки, съдържащи смес от аминокиселини, органични киселини, минерали и витамини.

Правилният прием на добавки намалява риска от заболявания, включително рак. Качествените продукти са безопасни за здравето, когато се използват според указанията.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара