Свети Валентин наближава! Подходящо е най-романтичният ден в годината да бъде прекаран в една от най-романтичните дестинации в света: Турция. Ето три от най-завладяващите райони в страната, всички с части от световното културно наследство и вкусна храна.

Романтична среща в космополитния Истанбул

Освен че е един от най-известните градове в света, Истанбул е едно от най-красивите, завладяващи места за романтичен уикенд. Омагьосвайки посетителите винаги с нещо ново, Истанбул е единствена по рода си дестинация, където ви заобикалят спиращи дъха пейзажи и древни структури. Да предположим, че вие и вашият партньор посещавате града за първи път.

В такъв случай ще ви хареса да започнете деня с прочутата турска закуска.

След което да разгледате една по една емблематичните сгради на този град, включително голямата Света София и Синята джамия, двореца Топкапъ и цистерната Базилика.

Можете да се насладите на SPA и хамам ритуал за двама в историческа турска баня и да се пренесете заедно в сянката на уникална история в подобни на лабиринти улици… За финал можете да подарите на любимата си, нещо красиво с уникален дизайн, сътворено от ръцете на майсторите от Капалъ Чаршъ.

  • Посетете: Галатапорт,

новата атракция на града, предлага набор от дейности, от луксозно пазаруване до изложби на модерно изкуство. Истанбул Модерн, първият модерен музей в града, който сега се помещава в забележителна сграда, проектирана от известния архитект Ренцо Пиано, очаква посетители.

  • Изживейте:

Обиколките с лодка тръгват от много крайбрежни квартали, включително Еминьоню, Бешикташ и Юскюдар. Можете да видите Босфора и зашеметяващия силует на Истанбул от лодката. Предлагат се и частни обиколки с яхти, предоставящи персонализирани услуги за по-лична и лпмфортна обиколка на Босфора.

  • Опитайте:

В Гастросити Истанбул можете да опитате най-добрите ястия от турската и интернационалната кухня в ресторанти със звезда Мишлен, придружени турски вина и спиращи дъха гледки.

Няколко дни в една приказна страна: Кападокия

Приветствайки посетители, Кападокия се счита за едно от най-красивите места в Турция – и в света – неземен пейзаж от приказни комини и скални образувания. Кападокия е уникална по рода си дестинация, където двойките могат да изживеят безкайна романтика, благодарение на емоционалната атмосфера на района, живописните долини и визуалния празник на заснежените приказни комини.

Можете да се поглезите в някой от удобните пещерни хотели в региона, да се насладите на греяно вино или турско кафе пред камината и да откриете известните подземни градове на Кападокия, където следи от цивилизации са издълбани в скалата.

  • Посетете: Кападокия, където се намират някои от най-красивите маршрути за преходи в Турция, предлага великолепни гледки. Посещението на известната Долина на любовта е задължително…

  • Изживейте: Балоните с горещ въздух ви позволяват да наблюдавате забележителните пейзажи на региона от въздуха.

  • Опитайте: Можете да опитате турски вина, произведени от гроздето Емир от региона, придружени от местните сирена Нииде Мависи (Niğde mavisi (синьо)) и Дивле Обрук (Divle obruk).

Свети Валентин под топлото средиземноморско слънце: Анталия

Девствени плажове, простиращи се докъдетопогледа стига, древни, исторически градове и великолепна природа, блещукаща в най-красивите нюанси на зеленото…

Анталия е рай през всеки сезон, със средно 300 слънчеви дни годишно. Дори през зимата можете да обиколите историческите маршрути на района, красивите плажове и древните руини под топлото средиземноморско слънце.

Анталия е известна с високия си стандарт живот и разнообразни предложения. От трекинг маршрути до средиземноморската диета, в която зехтинът играе водеща роля. Луксозни хотели с качествени услуги, обслужващи пътуващите, извеждат вашето пътуване на следващото ниво.

  • Посетете: В Анталия, вековен пристанищен град, можете да се качите на обиколки с лодка от Калечи или да наемете частна яхта.

  • Изживейте: В Анталия можете да обиколите древни градове като Перге, Патара и Аспендос и да научите за дълбоката и легендарна култура на региона.

  • Опитайте: В стилните и живописни ресторанти на Анталия можете да вечеряте любимите местни морски дарове, като скариди, калмари и октопод, и да опитате турски вина.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара