В ерата на интернет, пътуванията се организират все по-лесно и удобно. Само с помощта на смартфона си вече резервираме самолетен билет, хотел, застраховка и кола за броени минути.

1

Тази година онлайн туристическа агенция eSky отбелязва своята 10-годишнина и 8 години на българския пазар. Какви бяха предпочитанията на българите, които резервираха онлайн пътувания през годините и какви са тенденциите – агенцията представя ретроспективен „топ 10“ анализ на държави, дестинации, летища и авиокомпании, предпочитани от пътуващите.

1

Безапелационният лидер при дестинациите е Лондон. Причините за големия брой пътувания до британската столица са както множеството българи, живеещи и работещи там, така и петте летища на територията на Лондон, до които се предлагат изгодни полети от София, Пловдив, Варна и Бургас. Едновременно с това, Лондон си остава една от най-атрактивните туристически дестинации в Европа за почти всеки тип туризъм.

2

Топ 10 на най-използваните летища

3

Кои авиокомпании избраха пътуващите?

4През годините авиокомпаниите са заемали различно място, в зависимост от честотата на полетите и броя дестинации, до които са летели от България.

В този смисъл, в близко бъдеще може да се очаква голям скок на нискотарифната Ryanair, която тази година стъпва и на летище София, като ще изпълнява полети до минимум 12 дестинации.

След спирането на полетите си до Берлин, британската easyJet вероятно ще отстъпи позиции. За сметка на това, връщането на полетите София-Берлин на airberlin и удобните връзки, които авиокомпанията предлага към Скандинавия, Испания и Близкия изток, ще засили позициите на втората по големина немска авиокомпания.

Turkish Airlines увеличи броя на полетите си от София до Истанбул, а вече изпълнява полети и от Варна, така че от тях също се очаква покачване на дела.

Lufthansa традиционно е в топ 3 на авиокомпаниите в България и се очаква да запази позициите си, тъй като осъществява едни от удобните връзки за българите не само в рамките на Европа.

Каква информация търсят пътуващите?

Макар и все по-лесно за организация, пътуването винаги поражда специфични въпроси, с които не всеки пътуващ е запознат. Ето кои са най-често задаваните 10:

5

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара