Whitepod е хотелски комплекс, който се намира на височина 1400 метра в швейцарските Алпи, само на половин час път с кола от Женева.

iglu 1

Особеното при него е, че стаите му представляват палатки. Приличат на малки бели иглута, разположени върху дървени платформи и пръснати сред природата. Те са 15 на брой и всяка една от тях по нищо не отстъпва на стая в хотел с висок стандарт. Имат много добра изолация, голямо комфортно легло, печка и самостоятелна баня. Гледката, която се открива пред тях, е впечатляваща.

iglu 2

Идеята за комплекса датира още от 2004 година. Тогава собствениците започват авантюрата само с 4 палатки без бани.

iglu 3

Сега хотелът е отворен и през зимата, и през лятото. Притежава 7 километра ски писти със собствени лифтове и повече от 25 километра пътеки за разходки. И през двата сезона предлага много различни спортове и забавления. Хотелът е изключително екологичен.

iglu 4

Желанието на собствениците е да оставят минимален отпечатък върху природата. Благодарение на органичната си форма, всяка палатка се вписва хармонично в пейзажа, а също така може да се демонтира бързо и лесно. В строителството са използвани локални материали. Храната също е регионална и сезонна. Всички отпадъци се рециклират. Използва се вода от планината.

Източник: Наш дом

Facebook Twitter Google+

0 Коментара