„Ню Йорк – мода за напреднали“ на режисьорката Лина Плиоплайт е още едно от предизвикателствата на София Филм Фест.

През 2008 година фотографът Ари Сет Коен започва своя блог, за да разкаже за стила и живота на по-възрастните граждани на Ню Йорк. Блогът на Коен привлича вниманието на международното модно общество и на индустрията, която е атрактивна най-вече за по-младите поколения. А възрастните дами откриват славата и специфичното културно влияние. Модният блог и книгата на Ари Сет Коен се превръщат в основа и на филма на Лина Плиоплайт , който публиката ще може да гледа в две прожекции – на 22 март в кино „Люмиер Лидл“ от 21.00 часа и на 25 март в ДНК – пространството за съвременен танц и театър, от 19.00 часа.

Кинотворбата е документален разказ за седем изключителни нюйоркчанки на възраст между 62 и 95 години, които разчупват стереотипите за красота и остаряване с техния отличаващ се моден стил. Филмът поставя фокус върху някои от любимите субекти на Ари, чийто еклектичен личен стил и витален дух ги водят в подхода им към остаряването. Всяка от героините представя уникалния си поглед към житейските препятствия и тяхното преодоляване, доказвайки, че възрастта е просто състояние на ума.

„Мода за напреднали“ е темата и на бляскавото Fashion Night Out светско събитие, което ще последва прожекцията на вълнуващата модна градска приказка на 25 март в ДНК. На него Митко Дамов ще представи инсталация, провокирана от неувяхващия стремеж към естетиката  – в духа на Ари Сет Коен. За всички присъстващи в двете вечери екипът на 22-рия СФФ, Митко Дамов и VOGUE VISION са подготвили специален комплимент и изненади.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара