На 2 февруари започва новият сериал на БНТ  – „Аз и моите жени“. В 6-серийната комедийна драма, Димитър Живков, Мария Сотирова, Христина Джурова и Башар Рахал ще въведат зрителите в живота на един амбициозен млад хирург, който попада в любовен триъгълник. Потисканите желания и търсенето на щастието ще доведат до житейски терзания и до поредица от комични ситуации.

Хирургът Филип (Димитър Живков) попада в паралелна връзка с две различни жени – Кристина (Мария Сотирова) в София и Мая (Христина Джурова) в Бургас. Двата коренно противоположни свята, в които заживява главният герой, го поставят пред избор, който ще доведе до собственото му раздвоение и криза на личността. Сериалът проследява  човешките взаимоотношения в забързания ни консуматорски свят и разкрива как се променя животът на човек, загубил себе си  в капана на собственото си неудовлетворение и слабост. В ролята на най-добрия приятел на Филип – д-р Крумов – зрителите ще видят актьора Башар Рахал.

„Аз и моите жени“ е хармонично съчетание от сериозни и социални теми, поднесени с приятен и свеж хумор. Сценарият е дело на Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, режисьор е Боя Харизанова, а оператор – Борис Луканов. В главните роли зрителите ще видят актьорите Димитър Живков, Мария Сотирова и Христина Джурова. Участват още Башар Рахал, Росица Александрова, Димитър Баненкин, Явор Ралинов, Красимир Митов, Райна Караянева, Емануела Шкодрева, Чавдар Монов, Красимир Добрев и други.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а сериалът „Аз и моите жени“ е част филмопроизводството на обществената телевизия.

Героите

Филип (Димитър Живков) е амбициозен, ерудиран, възпитан и модерен, но праволинеен човек, който, противно на своите убеждения, попада в любовен триъгълник и заживява двойствен живот с две различни жени – една в София и една в Бургас. Докато гради стабилно семейство и кариера на хирург-ортопед в София, работата му го отвежда и в Бургас, където през седмица работи в местна болница. Животът му е привидно подреден и щастлив. Живее с дългогодишната си приятелка Кристина, с която е уверен, че ще прекара живота си. Плановете им за съвместно бъдеще са сериозни и дори планират сватба. Но в най-неочаквания момент, съдбата го среща с Мая, с която преоткрива себе си и неподозираните си желания. Той опитва по всякакви начини да излезе от клопката, в която сам се е поставил и се мрази, че не успява. Двата паралелни свята, в които заживява, са не просто случайна слабост, а огледален образ на собственото му раздвоение и кризата на личността, в която е попаднал, търсейки  удовлетворението и смисъла в забързания консуматорски живот около него.

Майка му (Росица Александрова) е властна жена, за която произхода на хората е първата величина, по която ги определя. Тя отглежда Филип сама, правейки всичко възможно да ограничи връзката на сина си с баща му (Димитър Баненкин). Свикнал на ред, Филип влиза във взривоопасен скандал с ресторантьор, който ще го отведе до арест и престой в полицейското управление.

Кристина (Мария Сотирова) е млад интериорен дизайнер, който на пръв поглед има всичко – красива, финансово осигурена, има добър партньор в живота, добро образование и потенциал за кариера. Под силното влияние на баща си – уважаван архитект, който никога не е доволен от нея, Кристина става жертва на паник атаки, от които само Филип може да я спаси. Животът ѝ започва постепенно да се обърква, когато младата жена интуитивно започва да усеща промените в годеника си.

Мая (Христина Джурова) тя е свободният дух, който Филип никога не е вярвал, че би го привлякъл. Тя е абсолютната противоположност на кротката и смирена Кристина. Мая е човек на забавлението, който редовно организира партита с приятели в дома си в Бургас. Честите командировки на Филип и буйните купони на Мая ги срещат случайно, а искрата между тях пламва изненадващо и буйно. Тази искра бързо се превръща в огън, който не може да бъде овладян и неминуемо води до трудни избори.

д-р Крумов (Башар Рахал) е колега и най-добрият приятел на Филип. Той е бохем, почитател на красивите жени, човек на живота. Познавайки приятеля си добре, забелязва промяната в поведението му бързо разбира за паралелната връзка, в която Филип е влязъл. И ако в началото я приветства с усмивка, то скоро започва да вижда сериозността на ситуацията и започва отчаяни опити да спаси приятеля си от кашата, в която се е забъркал.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара