Няколко месеца тестове бяха нужни на Yellow Taxi да изпробват KIA Soul EV за редовно такси в София, след което стана ясно, че има смисъл и от тази седмица електрическото такси е вече официално част от автопарка на компанията, и всеки клиент може да си го поръчва или случайно да го хване.

Elektrichesko_Taxi

Ползването на електрическо такси, освен удобно за клиентите е полезно и за развитието на столицата. „Изседванията показват, че движение с електромобил е с деветдесет и седем процента по-чисто от нормалните автомобили. Едно електрическо такси произвежда нулеви CO2 емисии. Така можем да дишаме много по-добре. Този факт е особено важен за големите градове като София, в които смогът от въглеводороди и азотни оксиди в съчетание, обилно замърсява въздуха. Мечтая си един ден по улиците да виждаме само такива таксита и децата ни да дишат по-чист въздух“, каза Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow Taxi. „Освен това всички собственици на електрически превозни средства са добре дошли да заредят безплатно своите електромобили в нашия офис на на ул. „Н. Габровски“ 1“, допълва Кокошаров.

Elektrichesko_Taxi_1

Част от иновациите, които фирмата пуска са изцяло новата апликация (Yellow Taxi 91119 app.), позволяваща да поръчаш такси с един click и да серазплатиш с карта.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара