Wizz Air обяви стартирането на своята програма „She can fly cadet“, част от Wizz Air Pilot Academy, която е ориентирана към жени, желаещи да станат търговски пилоти.

Wizz Air Pilot Academy е водеща на пазара програма за обучение на силно мотивирани кандидати, които искат да получат лицензи за търговски пилоти. От стартирането ѝ през 2017 г. насам над 150+ кандидати са завършили успешно програмата и сега работят в Wizz Air като пилоти.

Само 5% от пилотите в авиоиндустрията са жени

и Wizz Air се ангажира да разруши стереотипите, свързани с пола, като подкрепя равенството между половете и в тази професия. Новата програма за пилоти, насочена към жени над 18 години, предоставя уникален, леснодостъпен и финансово постижим път към вълнуващата професия на търговски пилот в Wizz Air. Програмата за обучение, която приема кандидатури от жени с малък или никакъв опит, отнема 18 месеца и се изпълнява в сътрудничество с Tréner Flight Academy в Унгария. Плановете на авиокомпанията са да осигурява 20+ работни пилотски места годишно за онези жени, които също вярват, че

не трябва да съществуват полови бариери.

Интегрираната ATPL програма започва с обучение Ab-Initio, което ще осигури на кадетите ценни теоретични знания, умения и начини на поведение, необходими за пилотската професия. Успешно завършилите преминават през петседмичен преходен курс за операциите на Airbus A320, за да усъвършенстват познанията си. Преди да станат пълноправни първи офицери в авиокомпанията, те трябва да преминат и специално обучение за Wizz Air.

Програмата „She can fly Cadet“ на Wizz Air е страхотна възможност, тъй като курсът предлага безпрецедентно ниска такса за обучение – кадетите трябва да платят само 800 евро преди курса, а останалата такса от 60 668 евро се предплаща от авиокомпанията, ако кандидатите покрият стандартните изисквания след петия месец на обучение. Кадетите ще трябва да плащат останалата такса на равни вноски в продължение на 6 години, след като започнат да получат пълна заплата като първи офицер в Wizz Air. С този жест компанията доказва ангажимента си към

увеличаване на броя на жените в индустрията.

Кадетите, които се присъединяват към Wizz Air чрез програмата Pilot Academy, включително програмата „She can fly“, ще имат възможност да управляват самолет от непрекъснато нарастващата флотилия на авиокомпанията от млади, ултрамодерни и устойчиви самолети Airbus по над 900 маршрута до почти 200 дестинации в 50+ държави. Стремежът към набиране на нови кадети подкрепя амбициозните планове на Wizz Air да утрои размера на своята флотилия до 500 самолета до 2030 г. и да наеме до 4600 нови пилоти.

Желаещите могат да кандидатстват за програмата директно на уебсайта на Wizz Air Pilot Academy тук.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара