Курсове по английски вече има на всеки ъгъл, но както експертите ще ви кажат – най-добре чужд език се учи в съответната езикова среда. Затова Immersion Academy Bulgaria организира летни програми в Рила, в рамките на които екип от американски преподаватели живее неразделно и общува активно със записаните участници. Всяка програма включва ежедневни групови занятия и дейности, както и лични консултации.

Общувайки един с друг, както и с преподавателите, за които езикът е майчин, участниците постигат голям напредък в езика за нула време, а езиковата практика се превръща в незабелязана част от всекидневието.

Обучението е 24/7. ,,Пълното потапяне” изисква полагането на ,,езикова клетва” да се говори само английски през цялата продължителност на избраната програма. Дори и когато закусват, обядват или вечерят участниците продължават да упражняват езика със своите връстници и нейтив спийкър обучители. Наред с това всеки ден има групови занимания, уъркшопове по интереси, креативно писане и медиен английски, както и специална вечерна програма.

Редица изследвания потвърждават, че пълното потапяне в езика, когато дори сънуваш на чуждия език, надхвърля многократно ползите от изучаването на език в традиционната класна стая.

Освен че подобряват скоростно езиковите си умения, участниците ще имат възможността да развият и уменията си по лидерство, критическо мислене и работа в екип.

През март 2017 г. Immersion Academy Bulgaria организира конкурс за есе на английски, за да даде 3 пълни стипендии за участие в лятната програма за младежи. Организаторите получават 43 есета от гимназисти и студенти от цялата страна и вместо три раздават пет пълни стипендии на стойност 3500 лв., както и частични стипендии на стойност 5000 лв.

Създателят на Immersion Academy Bulgaria – Маги Назер е социолог, фрийланс журналист с публикации в международни издания, социален предприемач, пътешественик и приключенец. На стоп или като организатор на различни младежки проекти, Маги е посетила повече от 30 държави. След като завършва с отличие престижния Middlebury college в САЩ, решава да се върне в България, за да работи върху мечтата си да направи образователните възможности, които са й били предоставени, достъпни за възможно най-голям брой млади хора. Immersion Academy Bulgaria e първата по рода си езикова програма, която предлага 24/7 езикова практика и обучение от преподаватели от САЩ сред природата.

За повече информация: www.immersion.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара