Днес, 11 януари, е международният ден на благодарността. Едва ли някой се съмнява в силата на уж простичкото, но всъщност могъщо „Благодаря“. По темата са написани десетки и стотици книги, но колко от нас успяват да са наистина благодарни всеки ден?

Българската дума идва от древността и означава "даряващ благо, добро".

Да бъдеш благодарен означава да приемаш това, което животът ти дава. Благодарността е състояние на съзнанието, мироглед, поглед и начин на възприемане на света. Благодарността е и могъщо лечебно средство.

Когато благодарите на някой за нещо, което е направил за вас, вие не само му давате подарък от сърце, но с благодарността си ще го вдъхновите да ви даде отново.

Няма степени на благодарност. Дали сте благодарни да получите скъп подарък или за слънчевите лъчи, надничащи през прозореца, мозъкът ви регистрира състояние на благодарност.

Признанието и благодарността идват от сърцето и отразяват начина, по който човек вижда света – те не зависят от външните обстоятелства. Благодарността е състояние на приемане и колкото по-благодарни (приемащи) сме, толкова повече причини да бъдем благодарни (приемащи) ще имаме. А към каквото насочим вниманието си – то се развива.

БЛАГОДАРСТВЕНА МОЛИТВА (Луиз Хей и приятели “Благодарността – начин на живот”)

Дълбоко в центъра на същността ми има безкраен източник на благодарност. Сега позволявам на тази благодарност да изпълни сърцето ми, тялото ми, ума ми, съзнанието ми, цялото ми същество. Тази благодарност се излъчва от мен във всички посоки, докосва всичко в моя свят и се връща при мен с още неща, за които да съм благодарна.Колкото по-благодарна се чувствам, толкова по-ясно осъзнавам, че запасът е неизчерпаем. Благодарността ми помага да се чувствам добре, тя е проявление на вътрешната ми радост.Тя е топло усещане в живота ми.

Благодарна съм за себе си и за моето тяло.

Благодарна съм за способността си да виждам и чувам, да усещам, вкусвам и докосвам.

Благодарна съм за своя дом и се грижа с обич за него.

Благодарна съм за семейството и приятелите си, и се радвам на тяхната компания.

Благодарна съм за моята работа и винаги й давам най-доброто от себе си.

Благодарна съм за талантите и способностите си и постоянно ги изразявам по удовлетворяващи начини.

Благодарна съм за доходите си и зная, че ще преуспявам, накъдето и да се насоча.

Благодарна съм за всички минали преживявания, защото знам, че са били част от израстването на душата ми.

Благодарна съм за цялата природа и уважавам всичко живо.

Благодарна съм за днешния ден и за всички утрешни дни.

Благодарна съм за Живота – сега и завинаги.

0 Коментара