Celestyal, носителят на редица награди и избор номер едно на пътуващите до гръцките острови и Източното Средиземноморие, има удоволствието да обяви, че обогатява бордните библиотеки на корабите си Celestyal Olympia и Celestyal Crystal с 24 нови заглавия на български език.

Книгите са дарение от Националната информационна агенция Bgtourism.bg по повод 24-ти май., денят на българската писменост и култура. Допълнително Celestyal ще получат и творби на Йордан Йовков, включително разказа „Албена“, преведени на английски, френски и румънски език.

Библиотеките на корабите във флота на Celestyal имат богат набор от литература на различни езици, с която се стремят да допринесат за още по-уютното изживяване на борда „като у дома“ по време на плаванията в открито море и да задоволят потребностите на туристите от цял свят. През последната година Celestyal може да се похвали с гости от цели 136 различни националности на борда на своите кораби.

Българските пасажери на корабите Celestyal Olympia и Celestyal Crystal вече имат на разположение за свободното си време различни жанрове – романтика, класика, дори книги за деца от български и чужди автори. Сред актуалните заглавия са „Истории от ръчния багаж“ на Георги Милков, „Живот по гръцки“ на Питър Барбър, „Уважавай себе си“ на Патриша Спарадо, както и класиките от българската литература „Под Игото“ на Иван Вазов, „Бай Ганьо“ на Алеко Константинов и „28 разказа“ от Йордан Йовков. Малките пасажери ще могат да се забавляват с „Приключенията на Том Сойер“ на Марк Твен. Изборът на детски книги е интересен не само за малките, но и за порасналите деца – „Алиса в страната на чудесата и в огледалния свят“ на Луис Карол, „Приказна съкровищница“ с илюстрации на Рене Клоук, „101 класически приказки и легенди“, която включва любимите на децата „Малката русалка“, „Приключенията на Питър Пан“, „Книга за джунглата“, „Щурец и мравка“ и др. Любителите на леките четива и романтичните истории пък ще открият „Поканата“ на Ви Кийланд и поредицата „Бриджъртън“ на Джулия Куин.

Идеята за дарението на Руслан и Светлана Йорданови от Bgtourism.bg идва на борда на кораба на Celestyal Olympia по време на тридневния круиз „Иконична Егея“, впечатлени от прекрасното изживяване на борда.

„Целта на дарението ни е българските туристи да намерят актуални и интересни книги по време на пътуването си с круизен кораб“, каза Руслан Йорданов – създател и собственик на Bgtourism.bg за инициативата. “ Избрахме и да предоставим на Celestyal книги от българския писател Йордан Йовков, включващи разказа „Албена“, преведени на английски, френски и румънски език, за да обогатим библиотеката и на други езици. Така искаме да дадем възможност на пасажерите от други националности да се докоснат до прекрасната българска литература.“, добави Йорданов.

„За нас е чест да обогатим библиотеките си с тези чудесни български книги и заглавия на български език по повод деня на братята Кирил и Методий, създатели на кирилицата, която знаем, че е в основата на 23 различни езика в цял свят.“, каза Ефи Карнеси, мениджър „Бизнес развитие за България“.

„Според последното изследване за удовлетвореност на клиентите на Celestyal, 94,6% признават гостоприемството на борда за едно от най-добрите изживявания по време на пътуване. Библиотеката е важна част от разнообразните възможности, които Celestyal има за да удовлетвори всички желания на нашите гости на борда. Все повече българи избират Celestyal за своята круизна почивка из Гръцките острови и за нас е от особена важност да предоставим още повече персонализирани възможности за забавление на борда“, добави Карнеси.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара