Фурните за вграждане се монтират в кухненските шкафове, като могат да се поставят на всякаква височина. Въпреки по-малкия обем от този на свободностоящите, много хора ги избират, защото са по-минималистични и се вписват елегантно в дизайна на кухнята.

фурни на изплащане

Купуването на най-подходящата фурна за вграждане ще ви даде не само елегантен облик на дома, но и години безпроблемно готвене на множество любими ястия. За да успеете да изберете такава, която да съвпада с вашите специфични готварски нужди и бюджет, трябва детайлно да разучите всички особености. Цените на фурните за вграждане варират от 300 до 5000 лв. спрямо характеристики като: брой функции, размер, вид, енергийна ефективност, екстри.

Видове според енергийните източници

Преди закупуването на фурна за вграждане, помислете за съществуващата електрическа връзка в дома ви и дали инсталирането на газопровод е опция. Електрическите готварски печки са с по-ниска цена при закупуване, а газовите са по-евтиният вариант в дългосрочен план поради по-малкото хабене на енергия.

Енергийна ефективност

Доброто състояние на уреда е от съществено значение за неговата енергийна ефективност – ако е на повече от 15 години, е време да инвестирате в нов. По този начин ще намалите сметката си за ток, което е по-изгодно в дългосрочен план. Обърнете внимание и на класа енергийна ефективност – колкото по-висок, толкова по-добре за вашия бюджет.

Видове според броя камери

Фурните за вграждане могат да бъдат единични или двойни.

Единичните имат една камера за готвене, което ги прави компактни и лесни за побиране почти навсякъде. Минусът на такъв тип уред е, че ако трябва да направите много ястия едновременно (по празниците или ако сте многочленно семейство), малкият обем няма да го позволи и ще трябва да готвите повече време.

Ако често имате нужда от голямо количество храна, двойните са по-добрия вариант за вас, защото двете им камери позволяват да печете и да правите скара по едно и също време. Те са по-скъпи от единичните, но при нужда от по-голям капацитет, са инвестиция, която си заслужава.

Почистване

Моделите с функция за самопочистване обикновено са с по-висока цена. Те често имат повече изолация, по-ефективни са в задържането на топлина, което пести разходи за енергия и помага за компенсиране на бюджета ви.

Екстри

Ако имате по-висок бюджет на разположение, може да инвестирате в следните допълнителни функции:

  • Wi-Fi или Bluetooth – може да загрявате предварително, включвате, изключвате, или да регулирате градусите на печката си от разстояние;
  • вентилатори – те циркулират топлината за по-бързо и по-равномерно готвене;
  • комплект с вграждане за котлони – за всяка кухня е необходим и плот за готвене. Ако закупите комплект от фурна и котлон, цената ще е по-ниска, отколкото ако ги вземете поотделно;
  • таймер – с натискането на един бутон може да зададете време на готвене за различни храни, за да избегнете риска от тяхното загаряне.

Поддръжка

Дори и да разполагате с нисък бюджет в момента, онлайн магазините предлагат опции за изплащане на вноски, което може да ви позволи да инвестирате в качествена фурна за вграждане.

Независимо колко скъпа готварска печка изберете за вашата кухня, не забравяйте да прочетете внимателно инструкциите на производителя и винаги да я използвате съобразено с тях. Почиствайте след всяко готвене, за да избегнете полепването на изгоряла храна, което в последствие може да навреди на ефективността на вашия електроуред. Проверявайте периодично уплътнението за признаци на износване, за да се подсигурите, че топлината не излиза извън печката.

С малко грижи и внимателно потребление, вашата фурна за вграждане ще служи на вас и вашето семейство десет или повече години.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара