Не претрупвайте дома си с гирлянди, панделки и с всевъзможните кичозни клишета. Минимализмът в украсата ви ще направи много по-добро впечатление, отколкото струпаните навсякъде коледни декорации.

Вместо това, заложете на детайла, който ще пресъздаде коледния дух и ще подчертае домашния уют. Един от начините е да украсите коледното си дръвче само в един цвят. Може да ви звучи скучно, но на кого не му е писнало от „любимите“ комбинации – златно и червено или сребристо и синьо. Дали ще го украсите в един цвят, дали ще го оставите натурално и в двата случая ще бъдете оригинални.

Ако обичате светлината и блясъка, сложете лампички в топла бяла светлина в коридора или дори в спалнята над леглото. Това е прекрасен и лесен начин да създадете уют и интимност на помещението, не само на Коледа – може да се превърне и в част от постоянния ви интериор.

Друг лесен начин да превърнете атмосферата в празнична е да сложите свещи. Светлината дава усещането за топлина, а блясъкът, който излъчват свещите допринася за празничното настроение.

За тази идея дори не е нужно да търсите из магазините свещи с еленчета и звездички. Дори една бяла свещ, поставена около няколко шишарки е достатъчна, а ако обичате да творите можете да направите и свещи в канелени пръчици.

В случая на декорацията правилото „по- малко е повече“ е напълно валидно. Печелите време, вместо да губите средства и нерви. Освен това украсата може да бъде и приятен начин да прекарате повече време с близките си, ако и те се включат в заниманието. Не забравяйте, че ценността на празника не е в скъпата украса и подаръци, а в споделеното време с любимите ни. Покрай цялата суета, бляскавите витрини и неспирното пазаруване много често се оказваме в клопката на мегаломанията, която съвсем не подхожда на този светъл християнски празник. Емоциите, които съпътстват Коледа, са най- красивата украса във вашия дом – помнете го и му се насладете- един път в годината е.

Снимки: Pinterest

Facebook Twitter Google+

0 Коментара