Тийн сензацията Били Айлиш се записа в историята на най-престижните музикални награди „Грами“ 2020. Изпълнителката бе номинирана във всички шест водещи категории и отнесе вкъщи 5 статуетки – за “Най-добър нов артист”, “Запис на годината”, “Албум на годината” и “Песен на годината”. Eilish получи отличие и в категорията “Най-добър поп вокален албум” с дебютния си проект “when we all fall asleep, where do we go?”.

Айлиш е най-младията солов артист, който получава призa “Албум на годината”. Друго подобно постижение бе това на Taylor Swift, когато на 20 г. тя получи статуетка за “Най-добър албум” за “Fearless”.

Айлиш е и първият артист жена и вторият артист на всички времена, който в една и съща година печели статуетки за “Най-добър запис на годината”, “Най-добър албум на годината”, “Най-добра песен на годината” и “Най-добър нов артист”.

Раздаването на наградите „Грами“ премина под новината за смъртта на легендарния баскетболист Коби Брайънт, който загина при катастрофа с хеликоптер, заедно с 13-годишната си дъщеричка Джиана и още седем души. Бляскавото шоу се провежда именно в Стейпъл сентър в Лос Анджелис – залата, която е дом на отбора, в който Брайънт игра през цялата си кариера.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара