Древноиндийският еротичен трактат „Анангаранга“ казва, че пътят на любовта минава през погледа – докосването – ласката – сливането. Американските сексолози Мастърс и Джонсън твърдят, че няма по-добра терапия при сексуални разстройства от милувките. Какво е общото между Изтока и Запада? Изкуството на ласките. То не е подчинено на единни правила, но все пак има някои общи закономерности, чието овладяване понякога е достатъчно да замени и най-силния афродизиак.

black-and-white-1031639_960_720

Анатомия на милувката

Ласките – еротични и възбуждащи, са мостът, който пренася човека от погледа и флирта към физическия контакт. Те разпалват по различни начини:

  • погалват самолюбието: аз милвам и виждам, че моите ласки са приятни и възбуждащи. Значи съм желан и любим.
  • пробуждат тялото: докосвам толкова нежни места, че ме обзема възбуда, примесена с желание да закрилям партньора си.

Но как трябва да изглеждат те, за да се случи всичко това?

Ласките трябва да бъдат едновременно щедри, ненатрапчиви и всеобхватни. Колкото и да ви е ясно, че гениталиите са най-чувствителните зони, не бива веднага да се започва от тях. Първо обходете всички известни ви ерогенни точки, а след това потърсете нови. Ласката не е просто ключе за навиване на играчката, а и проява на отношение, нежност. Ласката може да бъде нежна или по-настойчива – най-добре е да редувате двете. И помнете: никоя ласка не дава мълниеносен ефект, затова всяко определено място трябва да се милва, докато не усетите ответна реакция. На приятните за партньора ви точки можете да се задържате по-дълго, пробвайки една или друга милувка. Откривайте и запомняйте къде ви чака удоволствие и за двамата.

Движение по непознат терен

Ако не знаете откъде да започнете с нов партньор, пробвайте това, което лично вас ви възбужда. Често ерогенните зони съвпадат. Най-добре е да започнете отгоре надолу, като оставите най-приятното (половите органи) за накрая.

Навярно от собствен опит знаете, че дори и най-вьзбудимите места при чести и продължителни ласки се изморяват и временно губят чувствителност. Това не бива да ви плаши – чувствителността се възстановява, но възбуждането от ласки може да бъде изгубено. Затова, от една страна, не фиксирайте галенето дълго в една точка. Преценявайте не отслабва ли реакцията на партньора ви. А от друга – не се срамувайте да спрете навреме вашия партньор, ако той прекалено се увлича по еднообразни ласки. Кажете му или по-скоро покажете му. Общуването по време на интимен контакт често протича безмълвно. Не напрягайте себе си и партньора си дори и ако има засечки. Прескочете ги и забравете, не отвличайте вниманието си от възбуждането.

Код на страстта

По правило според степента си на вьзбудимост ерогенните зони се разпределят така:

  • Полови органи
  • Гръд
  • Шия
  • Вътрешната повърхност на бедрата
  • Зоната три пръста под корема
  • Седалище
  • Други зони

В последното е истинското очарование на любовната игра, тъй като другите зони може да са разположени на най-неочаквани и непредсказуеми места и да се окажат много no-възбудими от основните. Ласките на половите органи трябва да са последни. Често те са по-активни от предхождащите ги, но нерядко се налага да са no-нежни (особено при жената). Затова дори и на финала на вашата увертюра от от милувки е добре да не претупвате нещата и да обръщате повече внимание как се чувства партньорът ви.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара