Бионсе води с девет номинации за наградите Грами, включително за албум на годината с „Lemonade“, както и за песен и запис на годината с „Formation“, съобщиха световните информационни агенции.

14324237_10157585363180601_5455518102750691354_oБионсе, която вече е спечелила 20 награди Грами, е първият изпълнител, номиниран едновременно в поп, рок, аренби и рап категории през една и съща година. Тя е и най-номинираната жена в историята на наградите Грами – общо 62 пъти.

След Бионсе в тазгодишните номинации за наградите Грами са Дрейк, Риана и Кание Уест, които се състезават в осем категории.

Кание Уест, който е спечелил 21 награди Грами, има общо 68 номинации. Британската певица Адел също е номинирана за албум, запис и песен на годината. Тя има още две номинации – за най-добър поп вокален албум („25“) и най-добро поп соло изпълнение („Hello“).

В категорията албум на годината са номинирани „Lemonade“ на Бионсе, „25“ на Адел, „Views“ на Дрейк, „Purpose“ на Джъстин Бийбър и „Sailor’s Guide to Earth“ на Стърджил Симпсън.

adele-hello-video-still

В категорията песен на годината „Formation“ на Бионсе и „Hello“ на Адел си съперничат със „7 Years“ на „Лукас Греъм“, „I Took a Pill In Ibiza“ на Майк Поснър и „Love Yourself“ на Джъстин Бийбър в съавторство с Ед Шийран. „Formation“ на Бионсе, „Hello“ на Адел, „7 Years“ на „Лукас Греъм“ са номинирани и за запис на годината заедно с „Work“ на Риана и Дрейк, и ‘Stressed Out“ на „Туенти уан пайлътс“.

Освен във водещите три категории, Бионсе е номинирана за най-добро рок изпълнение („Don’t Hurt Yourself“ с Джак Уайт), поп соло изпълнение („Hold Up“), рап/песенно изпълнение, („Freedom“ с Кендрик Ламар), съвременен ърбан албум („Lemonade“), най-добър музикален видеоклип („Formation“), най-добър музикален филм („Lemonade“).

 

Със седем номинации е Чанс дъ Рапър, включително за най-добър нов изпълнител. В тази категория са също кънтри певците Марън Морис и Келси Балерини, рапърът Андерсън Пак, дуото „Чейнсмоукърс“.

 

В категорията за най-добър рап албум са номинирани „Coloring Book“ на Чанс дъ Рапър, „The Life of Pablo“ на Кание Уест, „Views“ на Дрейк, „And the Anonymous Nobody“ на Де Ла Соул, „Major Key“ на диджей Калед, „Blank Face LP“ на Скулбой Кю.

 

За награда Грами за най-добър кънтри албум си съперничат „A Sailor’s Guide to Earth“ на Стърджил, „Full Circle“ на Лорета Лин, „Ripcord“ на Кийт Ърбан, „Hero“ на Марън Морис и „Big Day In a Small Town“ на Бранди Кларк.

 

Дейвид Боуи, който почина от рак през януари, получи четири номинации за наградите Грами за последния си албум „Blackstar“. С по четири номинации са също Лори Маккена и Джъстин Бийбър.

 

Наградите Грами имат 84 категории. Те ще бъдат раздадени на церемония на 12 февруари в Лос Анджелис.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара