За четвърта поредна година Националната художествена академия организира през август Лятна академия за деца и ученици. Всички на възраст между 6 и 15 години могат да се включат в курса, в който бакалаври и преподаватели от различни арт специалности водят младите си гости на пътешествие из света на красивото.

Всеки ден децата се занимават с различни неща: правят уъркшопове, презентации, посещават музеи и галерии. Имат задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и т.н. Занятията са съобразени с възрастовата група на всеки млад участник в академията. Единствените забранени изречения по време на заниманията са: „Не пипай!” и „Не цапай!”.

„Щом изпиташ тръпката на вдъхновението веднъж като дете, ще имаш потребност да я повториш още много пъти. Децата, които посвещават част от лятната си ваканция на заниманията тук, придобиват увереност и чувство за свобода”, казва зам.-ректорът Мария Ландова.

Новият модул в тазгодишната лятна академия се нарича „Заедно” и е насочен към деца и младежи с увреждания. Модулът е безплатен и се води от докторантки към НХА, специализирали в работата с аутисти, деца с церебрална парализа и дори с нарушено зрение. Така децата в неравностойно положение ще се запознаят с изкуството тактилно, ще придобият нови умения, ще влязат в нова динамична социална среда и ще изпитат еуфорията от красотата.

Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба – хепънинг в галерия „Академия“ на НХА. Експозицията ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия 2013“. Ще бъдат връчени и дипломи за участие, награди и подаръци.

На 1 август от 12:00 часа в двора на НХА, ул. „Шипка“ 1 ще се открие Лятната академия с хепънинг „Рожден ден“.

За допълнителна информация и записвания:

Национална художествена академия

Мария Ландова

Тел: 029878150

Моб: 0888 148 715

Email: m.landova@nha-bg.org

 

За контакти:

Национална художествена академия

Диди Спасова

Експерт връзки с обществеността

Моб: 0882 51 51 14

Email: d.spasova@nha.bg

www.nha.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара