Как архитектурни шедьоври като купола на Ватикана и Колизеума се пресъздават с изразните средства на фризьорското изкуство, ще бъде демонстрирано на 19-ия Международен фестивал на прическата и красотата. Престижният форум тази година се провежда под името „Sofia Hair Fashion Show“ на 22 и 23 октомври в столичния хотел „Маринела“.

01-Damskata_pricheska_Kupolut_na_Vatikana_e_istinsko_proizvedenie_na_izkustvoto

Есенцията от най-забележителните италиански сгради е вдъхновяващият фактор за създаването на колекцията „Essenza“. Неин автор е артистичният стилист на бранда „BES“ от Милано Саверио Палма. Формите и линиите на прическите, които с елегантна категоричност насочват към прототипите, са характерни за висшата мода. Изящният купол на катедралата „Св. Петър“ във Ватикана от Микеланджело е интерпретиран от стилиста Саверио Палма в подходяща геометрия в синьо-сивата цветова гама. Истинско произведение на изкуството е и прическата „Стълбата на Бернини“, която представлява ефектна композиция в микс от червеникаво-кафеви нюанси, асоцииращи се с един от емблематичните топоси на Рим – площад Испания в подножието на стъпалата и фонтана Беркача. Прическата „Колизеум“ излъчва едновременно предизвикателство и величие, уверява създателят Саверио Палма.

02-Pricheskata_Kolizeum_izluchva_predizvikatelstvo_i_velichie

Новаторските нюанси носят имената на 10 емблематични града в Италия – Рим, Неапол, Милано, Флоренция, Верона, Венеция, Таормина, Сан Ремо, Сиена, Помпей, Порто Черво.

В 2-часовия семинар в събота Саверио Палма ще обясни по метода „стъпка по стъпка“ техниките на подстригване и начините за смесване на цветовете, с които най-сполучливо се реализират впечатляващите прически от тази колекция.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара