Първият у нас дипломиран гемотерапевт Ангел Ангелов обяснява метода и за кого е полезен. Той има магистърска степен по Кинезитерапия и множество допълнителни курсове и квалификации. С гемотерапия се занимава от около 2 години, специализирал е и в Белгия.

Гемотерапията е метод, който използва екстракти от много специални дървета и храсти, които съдържат растителни стволови клетки. На тази основа лечебната сила на растенията се свързва лесно и бързо с човешките клетки и започва действието на терапията върху човешкия организъм.

Тази терапия е полезна за всички възрасти- от 0 до 100 години. Докато първоначалната концепция

датира още при египтяните,

първите научни проучвания започват през 1959 г. Оттогава Gemmotherapy materia medica нараства с приноса на множество европейски учени, лекари и биохимици.

Тук не става дума за поставени диагнози, а човешкия организъм като едно цяло, разгледан както като физическо тяло, така и в емоционално-психически аспект.

Гемотерапията действа нежно и постепенно и затова е подходяща дори и за най-малките. Методът може

да се прилага и по време на бременност

с внимание в употребата и дозировката на някои конкретни екстракти. Много е важно да се обърне внимание на здравето и имунитета на малките деца и бебетата.

Гемотерапията дава сила на организма сам да се справя с предизвикателствата и болестите и да го направи по-силен и чист.

Гемотерапията има приложение в изключително много ситуации. Първото, на което методът обръща внимание, е нервната система. Тя е основата, от която се тръгва. Ето защо гемотерапията е подходяща и за

хиперактивни деца

и такива от аутистичния спектър, деца, които са родени преждевременно и такива, родени със секцио. Всички тези обстоятелства засягат нервната система на детето и предполагат нисък имунитет в бъдеще.

Често срещани проблеми при бебетата са коликите, рефлуксът, болките при поникване на зъбките, неспокоен сън,

нервно поведение, непрестанен плач,

различни разстройства на храносмилателната система, при които гемотерапията може да помогне. Много от тези състояния се дължат на възпалителен процес в организма на детето или пък на

сринат имунитет

още по време на раждането си.

Може да е резултат на неправилно хранене или прием на лекарства от страна на майката по време на бременността. При правилно проведен преглед и анализ на информацията от гемотерапевт, може да се изгради протокол за терапия и всички тези симптоми да се преодолеят.

Някои от тези състояния и начини за справяне с тях са описани и в книгата „Гемотерапия за всички: изграждане на

имунитета при бебета

и малки деца“ от авторката Лорън Хюбеле, издадена съвсем наскоро на български език от издателство Екрие.

Предстои да се организира и курс по Гемотерапия, в който може да се включи всеки с отношение към здравето.

Гемотерапията хармонизира, стабилизира и съхранява работата на нервната система и на целия организъм. Гарантира здраве за хората, избрали този вид

грижа за себе си и за децата си.

Гемотерапията може да се използва и като поддържаща терапия, като профилактичен метод. Това се случва, когато повечето проблеми на детето или възрастния са вече преодоляни и остава една продължителна, доброволна терапия, която да съхранява здравето.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара