Всички сме били на такива места, които носят уникална атмосфера и веднага впечатляват с интериора си. Независимо дали става дума за  стилен дом на ваши приятели, или пък хубав ресторант, който сте посетили наскоро, общото е, че всички те носят своя неподправен и индивидуален стил.

Ако искате и вашият дом да притежава това излъчване, но нямате възможността да наемете интериорен дизайн, който да изготви проект и да ви даде идеи, не се отказвайте. В тази статия ще ви издадем някои страхотни идеи как да създадете интериор, който да впечатлява със своята уникалност. Бързаме да ви издадем, че те не са трудоемки за изпълнение, а напротив – лесни и практични. Нека започваме!

Нека пространството изразява вашата индивидуалност

Когато става дума за обзавеждането на вашия дом, творческо пространство или офис, един от начините да го направите наистина забележимо, е да изберете обзавеждане и цветове, които отразяват вас самите.

Вашият дом трябва да бъде също толкова уникален, колкото сте и самите вие. Освен че гостите ви ще забележат всеки интересен детайл, най-голямото предимство е, че ако заложите на този подход, вие ще се чувствате в свои води, всеки път щом отворите вратата. С други думи, не се водете от установените правила, а създайте свои  и експериментирайте.

Помислете за мебели по поръчка

Ако сте от хората, които вземат обзавеждането на сериозно и държите то да бъде наистина уникално, един от вариантите е да заложите на мебели по поръчка. Това ви дава възможност да проектирате всеки важен детайл, така че възможно най-добре да се вписва в пространството, което сте предвидили за него. В допълнение имате повече гъвкавост относно избора на цветове, материали, размери и други важни характеристики.

Ако обмисляте този вариант, съветваме ви добре да прецените предимствата и недостатъците. Изработката на мебели по поръчка би могло да ви струва по-скъпо, а също така би отнело и повече време.

Масивни мебели – уникалност, стил и практичност

Възможно е обаче да създадете уникална визия и по друг начин. Заложете на масивни мебели. Те са изработени от натурално дърво и всяка мебел, която поръчате, ще бъде неповторима и различна, в зависимост от характеристиките на материала. Този тип мебели набират голяма популярност, защото носят и редица други предимства.

Естественият дървен материал се третира с натурални масла, които осигуряват не само красивия вид на обзавеждането, но също и дълготрайността им. С други думи те са инвестиция, на която може да се радвате в продължение на дълги години.

Открийте страхотни и висококачествени масивни мебели в Agros Homes – онлайн магазин за мебели и стоки за дома, и преобразете всяко пространство.

“Направи си сам” проекти – преоткрийте твореца в себе си

“Направи си сам” интериорните проекти не спират да са популярни. Особено сега, в социалните мрежи може да откриете много и различни оригинални идеи. Ако сте от хората, които обичат да експериментират и търсят нови начини да освежат интериора вкъщи, те могат да се окажат перфектното решение за вас.

Бихте могли да създадете различни декорации – от картини, през керамика, до различни плетива. В случай, че желанието ви да експериментирате е още по-голямо и не се страхувате да използвате различни инструменти, бихте могли спокойно да се захванете и с по-сложни “направи си сам проекти”. Опитайте и вложете част от себе си във всяко произведение. Това ще го направи уникално и ще му помогне да се впише в цялостния интериор на вашия дом.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара