Тема на броя / Домът

В годината, в която навършва достопочтените 50, „Наш дом“ покани една по-възрастна дама на гости – „Жената днес“, за да създадем заедно много специален брой. И неслучайно започваме юбилея си с подобна визита на високо равнище. Все пак именно жената е тази, която превръща къщата в дом.

Коя е тази тайнствена съставка, която от един скромен апартамент или голяма дизайнерска къща прави онова „вкъщи“, което ни приласкава от детството до късна старост? Как жените успяват да съчетаят успешна кариера с грижа за дома? Къде е центърът на този дом? Кои предмети придават душа на жилището ни? Потърсихме отговори от няколко успели дами. Мъжът днес пък е човек, който разбира от жени и вярва, че носим ген за красивото.

Върнахме се назад във времето и намерихме първите знаменитости, на които „Наш дом“ е гостувал – сред тях са Мими Балканска,  Таня Масалитинова и Лили Иванова.

Архивите ни пазят и умилителен футуристичен текст, точно 50-годишен, който разкрива как тогава са си представяли „Домът на бъдещето“. Всъщност, прогнозите са се оказали много точни. А какъв е домът на „сегашното“ бъдеще ще научите от рубриката „Джаджи“.

Пролетно зелено, вечното съчетание черно и бяло и цветя, много цветя, са тенденциите в модата и дизайна, с които започва 2017-а.

В броя  ще видите още: „Изборът“ на три дами с вкус; ще влезете с нас в ателието на френска дизайнерка, която придава чар и характер на дома; ще се запознаете с една фамилия, вграждаща щастието в домовете, които строи; ще научите как да подредите жилището си по законите на фън шуй и как да създавате изкуство с храната и декорацията.

Абонамент