Лили Иванова е едно от многото известни лица, в чието жилище гостува „Наш дом”. Апартаментът е разположен на покривната тераса на солидна жилищна сграда в центъра на София. Влизаме в антрето, където едно много голямо огледало, обградено от бели кози кожи, внася онази нотка на екстравагантност, която повечето от нас са склонни да очакват в дома на една прочута естрадна певица. Впрочем, екстравагантността в този дом свършва дотук.

lili-1

Съчетанието на зелено и бяло, което преобладава в целия дом – твърде спокойно и изискано, се налага още в антрето. Белите стени и белият мраморен под, светлият килим в бяло и зелено, подчертават дървената решетка с врата, през която се влиза в дневната.  Светлото и обширно пространство в това помещение е организирано сполучливо в няколко обособени къта. Основната мебелна група за сядане е разположена срещу камината. Тя се състои от ниски канапета с резбована дървена част и тапицерия в приятен сиво-зелен цвят.

lili-6

Масичките с бели мраморни плотове, картините на Светлин Русев, издържани в светла гама с превес на бялото, голямото огледало над камината – всичко тук създава усещане за спокойствие и подчертава изобилието на светлината, която залива цялата дневна. Върху зеления мокет и тук са постлани килими с бял и зелен орнамент, стените са бели.

„Бялото е любимия ми цвят – казва Лили Иванова.- Бих искала да имам бял мокет и върху него килими в бяло, розово и синьо, но това е трудно да се реализира. Харесвам дома си такъв какъвто е сега, но не изключвам възможността от бъдещи промени. Промените от всякакъв вид, според мен, са нужни на хората”.

lili-4Питаме домакинята какво участие е взела в създаването на завършения и хармоничен интериор, който виждаме. „Всичко тук е направено по мой вкус, избрано и съчетано от мен. Трябваше да мине време, докато се съберат всички мебели. Три години живях с една маса и два стола, взети на- заем, защото исках цялото обзавеждане да се направи наведнъж. Стремила съм се да обзаведа дом, в който всичко да предразполага към отмора. За мен домът е място, където човек трябва да си почива. Професията ми ме принуждава да бъда твърде много сред хора и може би затова вкъщи предпочитам да съм сама. Много държа всичко да бъде изключително чисто, мисля, че чистотата е най-важното условие, за да бъде приятен един дом.”

lili-2

При Лили Иванова е приятно не само заради чистотата – домът й е светъл и удобен, с много красиви мебели и много цветя. Вниманието ни е привлечено от стилната гарнитура за хранене с богата дърворезба. Тя е подредена в един относително обособен кът на дневната, решен като трапезария и свързан чрез врата с кухнята. И тук едно голямо огледало придава дълбочина на помещението. „Тези столове са мое откритие – казва Лили Иванова. – Забелязах ги при едно турне в Свиленград в гримьорната на читалището. Бяха в много лошо състояние, но след като ги реставрираха, красотата им се възвърна. Към тях ми направиха по поръчка масата и този шкаф.” Шкафът, украсен с резба, от една страна, допълва трапезарията, а от друга, се свързва сполучливо с двете кресла и кръглата резбована масичка, които оформят още един малък кът за разговори или за четене до големия прозорец. Дребните предмети от дърво, метал и мрамор допълват сполучливо интериора.

lili-5

Facebook Twitter Google+

0 Коментара