Той е Tilt? Или пък е в такова състояние? А може би иска да удари един голям Тilt? Правилният отговор е, че ще ви изпрати в киносалоните за един Tilt.

Tilt-манията ще ни обхване през февруари. Тогава едноименният български игрален филм ще бъде по кината. Режисьор е Виктор Чучков-син, а продуцент е брат му Борислав Чучков. Авторството на идеята си поделят двамата основатели на филмовата компания „Чучков Брадърс”. Филмът им вдъхнови и Любен Дилов-син, който в момента пише eдноименния роман. Очаква се книгата също да се появи през февруари.

Явор Бахаров пък е един от главните герои, които ще „изстрелят” флипер топчето към зрителите (Tilt e термин от играта флипер и означава „блокаж”). По-младият от братята-актьори Бахарови (Захари изгря в друг български филм -„Дзифт”, и е сред звездите на Народния театър) се прочу от сериала „Стъклен дом” по bTV. Малцина обаче знаят, че преди да го споходи телевизионната известност, 25-годишнят Явор вече бе преминал кастинга за ролята на Сташ в Tilt. И че обича театралната сцена. Например тази на Модерен театър, където играе в „Лейтенантът от Иншимор или историята на една умряла котка” на Мартин Макдона.

За Явор казват, че е непокорен, рязък, влюбчив, на моменти саркастичен. Дали наистина той е новото лошо момче на българското кино?

Срещаме се в голям хотел, в чийто басейн Явор допреди минути е плувал. Излиза от басейна заедно с Луиза Григорова, приятелката му, също млада актриса, нашумяла от сериала по bTV „Стъклен дом”. Тя обаче тръгва към друга част на заведението.

За Хари и безотговорността

„Луиза е на друга маса, но също има интервю. Нарочно си организирахме професионалните ангажименти така, за да имаме повече време заедно и да отидем на театър”, пояснява Явор, докато сяда. Ще гледат „Полет над кукувиче гнездо” на Александър Морфов, а на сутринта ще стават рано за снимките на „Стъклен дом”. В момента екипът привършва втория сезон, но всички мълчат за подробностите от сериала. „Не мога да издавам какво ще стане с героя ми, нито с останалите персонажи, но обещавам, че историята става яко заплетена”, подсмихва се съзаклятнически младият възпитаник на НАТФИЗ.

Явор е учил в класа на Пламен Марков и Ивайло Христов. Основният виновник да се запали по актьорството, разбира се, бил брат му Захари.

В „Стъклен дом” Явор играе ролята на Хари, шофьорчето, което се влюбва в дъщерята на шефа си Алекс, роля, изпълнявана от Луиза. Любовта от снимачната площадка се пренася и в живота и в момента двамата са неразделни.

„Аз съм си малко безотговорен като Хари, и на мен много-много не ми пука какво говорят хората, като че ли и двамата сме над нещата”, допълва Бахаров. Вече е нетърпелив да запали цигарата, която върти в ръцете си, и още по-активно сканира съседните маси за огънче.

Явор е израснал в панелка в 18-етажен блок в „Овча купел” като средния от трима братя. „Вкъщи много отдавна съм непокорният и не ми обръщат внимание, а пък и от доста време съм самостоятелен. В сравнение с Хари съм малко по-зрял. Вече се боря сам”, казва Явор Бахаров. Вече е по-спокоен, дърпа за четвърти път от цигарата.

А дали открива себе си в Сташ, главния герой в Тilt? Не съвсем. Признава, че Сташ е бил по-трудният му персонаж, защото „киното изисква един по друг вид концентрация и друга работа”. Още повече че Сташ е главният герой в лентата. „Филмът се води от мен, цялата история се вижда през моите очи, беше далеч по-отговорно и по-трудоемко, а пък ми беше и първият филм. Когато отидох в „Стъклен дом”, вече имах три месеца стаж на снимачната площадка на Тilt. Затова вече имах по-голямо професионално самочувствие. „Тilt ми беше от типа „първи стъпки”, но пък беше супер интересно -локациите бяха по-различни, епохата беше друга, а героят ми – по-избухлив, с по-силен характер”, връща лентата назад Явор.

За личните ТILT-ситуации

Ситуациите на пълен блокаж (tilt) са се стоварвали хиляди пъти върху Явор. Например след като завършил училище през 2003-а, спечелил стипендия да учи в Истанбул. Два-три месеца по-късно се явил на изпит по турски език, в резултат на което го преместили в Бурса – там пращали онези, които не знаели езика достатъчно добре. Там обаче средата толкова го натоварила, че си хванал багажа и се прибрал в София.

Подобни блокажи не са му липсвали и в любовните връзки. „Случвало ми се е да ме хващат в разни тъпотии. Правил съм ги и са ме улавяли. Това са типични tilt-ситуации. За да се случи, трябва и ти да му помогнеш. Сега гледам да не го правя. Освен това в момента, откакто сме заедно с Луиза, всичко ми е наред. Перфектно ми е. Надявам се и с Луиза да е така. Сега си играя по правилата. И е хубаво”, казва актьорът.

С Луиза са заедно повече от половин година. Не обичат да парадират с връзката, въпреки че не я и крият. Докато чаках за интервюто обаче, видях как Явор и Луиза се разделиха по същия начин, по който го правят като влюбени и в сериала.

„Да, приличаме си с Хари в това отношение, и двамата сме верни на любовта. В целия сериал съм с един партньор. Гледам да съм така и в живота”, добавя запаленият велосипедист (колелото е любимото му транспортно средство и за репетиции, и за снимки). Твърди, че не е яростен привърженик на бракуването, но би се „жертвал”, ако така ще ощастливи любимата си жена.

За лошите момчета и лошите режисьори

Още преди да съм обяснила какво говорят за него, а именно, че е непокорен, избухлив и сприхав, ме прекъсва, че това не го радва. Бил просто малко по-избухлив. Бил и напълно сигурен, че всичко се променя. „Много зависи от това кой човек е отсреща. С различните се държа различно. Някои те подстрекават да избухнеш, защото намирам някакви несходства”, обяснява Явор.

В момента репетира с режисьорката Маргарита Младенова постановката „Зимна приказка”, чиято премиера е през януари 2011 г. С нея обаче не си позволява да спори. „С нея имаме приятен диалог. С тези, с които съм избухвал, значи нещо не е било както трябва”, обяснява актьорът.

Дали темпераментният подход е достатъчен, за да му осигури титлата „новото лошо момче на българското кино4? ”Харесвам лошите момчетааа”, припява някаква рап песен Явор. И допълва, че не се възприема като лошо момче, въпреки че познава много такива. Те обаче не са му идоли.

ЛЕКСИКОН

1. Идеалният флирт е… случаен

2. Винаги до леглото си имам…вода,книга.

3. Добрата новина е, че… ми се живее.

4. В себе си не харесвам… мързела, несръчността, избухливия характер, недостатъчния мозъчен багаж…

5. Най-простата човешка истина е… че не всичко, което хвърчи, се яде.

6. Зависим съм от… дру(о)гите

7. Най-големият ми страх е… от неуспеха и здравословните проблеми

8. Никога не мога да простя… сервитьорът да ми вземе последната глътка.

9. Ако можех да живея във филм, той щеше да е… нa Тарантино.

10. Никога не излизам от вкъщи без… един лев.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара