Репортерът от bTV Новините Константин Караджов има два баса с приятели, които към момента губи – да намигне от екрана при живо включване и да каже на някой интервюиран: „Извинете за вниманието”. Но не се е отказал да издебне подходящи случаи.

Колегата Караджов привлече вниманието на женския ни екип в списанието не само защото е млад, умен и симпатичен, но и заради компетентността, гарнирана с тънко чувство за хумор, с което отразява един потенциално скучен ресор като работата на Министерския съвет. Е, вярно, никой не бива да си криви душата и да казва, че мястото, където пребивава Бойко Борисов, е скучно, но пък, от опит знаем – да смелиш и разкажеш всички проекти за решения, постановления и други документи, които бълва правителството, изисква широки познания за държавата, живота, Вселената и всичко останало. И да, понякога е нужна хавлия да обършеш потта от челото.

Как се отразява Бойко Борисов? „Който се е поставял в ситуация да отразява Бойко Борисов, ще получи силни асоциации със следния виц: Защо огледалото се чупи, когато пред него застане Б.Б.? – Защото не може да стои между двама Бойко-Борисовци, казва Косьо, смеейки се. И залага повече на кадрите, отколкото на думите. Защото те говорят сами по себе си.

„Иначе повърхностното отразяване на премиера е лесно, стига да си в правилния модус. Точно преди 10 години – през 2002 г., колегата Божидар Божков написа във в.„Сега” култовия репортаж как генералът „се окъпа в детска обич в Слънчев бряг и даде на репортерка да му пипне мускула“. Оттогава доста много пъти съм се пробвал в този ироничен жанр (не само с Борисов, но и с предишните премиери), като твърдя, че имам попадения. Не съм го пипал по мускула, да уточня. Остават обаче толкова неразорани ниви – казва Косьо и добавя: -Все пак да се отразява правителството и Бойко Борисов не е само фолклор, ами се скача от една дълбока тема в друга.“

Не го разбирайте погрешно, харесва си работата. Особено в периоди като онази седмица, в която последователно се включвал на живо в новините от пистите на Боровец (и покарал ски), от върха на новостроящата се кула на 45 метра над летището, от светско парти, вперил глупаво поглед в пазвата на плеймейтка, и със сериозен вид и скъпа вратовръзка – от кулоарите на парламента.

Четете целия текст в новия брой на „Жената днес”

Facebook Twitter Google+

0 Коментара