София е четвъртата европейска столица, която има своите Green Fashion Days – на 12 и 13 май в Новотел „София“.

Участието на тазгодишните дни на зелената мода е международно. От българска страна можем да видим моделите на концептуалния дизайнер Светла Димитрова и нейния бранд „Ариес Уникат“; Мирела Братова – вдъхновена за своите модели от лични преживявания; Габриела Колева и нейната модна къща „Мезон Сант-Ерем“; младите дизайнерки Калина Кузманова и Елена Алекси, които имат своите успехи на европейската модна сцена, както и Наталия Иванова, която ще представи изцяло детска мода.

С голям интерес се очакват дефилетата на Жумабубу  Сариева, която има собствен бранд и работи върху интерпретацията на традиционните костюми от Киргизстан в ежедневието и висшата мода. Ще видим цветове, естествени материи и много любопитни модни идеи от сцената на тази талантлива дизайнерка и нейното студио.

Топ дизайнерът на висша еко мода от Великобритания Ромеро Брайън ще покаже класата на звездите да се обличат от естествени материали и нетрадиционни кройки, концептуална мода и дрехи от рециклирани материали. Дизайнерът нашумя преди години, когато облече филмовата звезда Камерън Диас, певицата Бионсе и американската поп група Дестинис Чайлд за своите клипове и изяви, като едни от най-големите почитателки на „зелената мода“.

Новотел „София“ също се присъединява към зелената идея, като всички възглавници и чаршафи в стаите на хотела са направени от рециклирани материали.

Гримът на моделите, които ще дефилират, също е изцяло направен от био продукти, благодарение на марката Zao Cosmetics, която се произвежда от мъже в Италия и Франция, и ще бъде демонстрирана от гримьора Мирена Събева. За косите на моделите ще се погрижи официалният коафьор на събитието Тодор Сивов.

0 Коментара