Близък план на ступата. Глас зад кадър: „Ступи има по целия свят. Обикновено са на висок хълм със силна космическа енергия. Мястото се избира от високопоставен будистки лама. Тази тука е дело на Шераб Гялцен Ринпоче. Ако го повтаряш като мантра, те сполетява тотален дзен.“

Камерата се прехвърля върху гласа, главния герой (ГГ) – достолепен 70-годишен мъж в овехтял костюм от 3 части. Зад него се вижда хълм, започнал да се раззеленява. Множество хора са насядали на групи, изглеждат така, сякаш медитират или се молят.

ГГ: Може би си внушавам, но усещам нещо, когато в неделя се съберем толкова много хора. Ей ги и сега, всеки общува със своя си Господ в тази универсална църква без покрив – сочи небето.

Камерата се вдига нагоре, после хваща планината в далечината, обикаля на 360 градуса. Хълмове, гора, село. Връща се на ГГ.

ГГ: Тук на никого не му пука Исус ли припознаваш за пророк или Мохамед; чии повели следваш – на Буда или на Конфуций. Има и няколко като мен, – мъжът се усмихва – дето сами сме си богове. А има и едни зевзеци, дето почитат Летящото спагетено чудовище. Като клекна толкова, че да не мога да се оправям сам, ще ида при тях. Но все се надявам, че ще имам достатъчно кураж, за да не досаждам никому.

Камерата променя ъгъла и в кадър влиза и ступата. Мъжът леко замижава срещу слънцето.

ГГ: Чуден е светът, такъв какъвто е, и въобще не ме интересува кой го е създал. Колко малко неща му трябват на човек след една възраст. Чист въздух, студена вода и тишина. Покрив над главата ще струпа, все нещо за ядене ще намери. Ако е чел достатъчно на младини – ще има върху какво да разсъждава, ако е живял пълноценно – ще има за какво да си спомня. Планове вече не прави, чудеса отдавна не очаква.

Глас на човека зад камерата (КМ) :

КМ: Как живеете в Зоната? Нямате право да я напускате.

ГГ: Пазят ни дронове – минеш ли границата, налитат като стършели. Никой вече не смее… поне не нарочно. Миналата година някакъв се напил и забил през баирите… едва го спасиха. Имаме тука двама доктори – дават дежурства в здравната служба на селото. А за храната – не се оплакваме. Нямаме проблеми с месо, яйца, мляко – произвеждаме си сами, за всичко друго слизаме до  магазина долу на пътя. Имаме наш мед, картофи, боровинки, ябълки и круши през лятото. Но е зле със зеленчуците. Не помня вече вкуса на краставиците и доматите. Но пък коприва и лапад – дал Бог.

КМ: Как се озовахте тук?

ГГ: Помните ли 2020-та, когато тръгна Ковида? И какви факти изскочиха в социалните мрежи. Като почнеш от публикувания през 2010 г. „Сценарий за бъдещето“ на фондация „Рокфелер“, в който описваха предстояща глобална пандемия и прилагането на авторитарен контрол над хората, всичките „предсказания“ на Бил Гейтс за близка пандемия с инженерно създаден вирус, а и онова учение, за действие в подобни ситуации – евент 201…

КМ: Е, нали повечето от тези „факти“ ги опровергаха като „фейк нюз“?

ГГ: Така ли? И как точно ги опровергаха? Просто казаха, че са „фейк нюз“, изкараха авторите луди и понеже имаха на своя страна достатъчно медии, то излезе, че са прави.

КМ: Тоест вие сте убеден, че е имало световен заговор? И кои са главните играчи в него?

ГГ: Е, всички знаем кои. Тайните общества, фондациите на Рокфелер, Вандербилд, Бил Гейтс, фармацевтичните гиганти, подпомагани от СЗО, ЕС, МВФ и Световната банка.

КМ: С каква цел? „Нов световен ред“?

ГГ: В Давос обсъждаха как да използват „случайната пандемия“, за да „занули“ света. Да го рестартира. Случайна, ама друг път. През 2017 г. Антъни Фанучи даде милиони долари на  лабораторията за биологична безопасност в Ухан, защото законите в САЩ забраняваха да се модифицират генно вируси.

КМ: Не можем да вярваме на всичко. Това е медийна война – води се със всякакви средства.

ГГ: Информация, дезинформация и контрадезинформация. Взаимни обвинения за лавини от фейк, опровержения на фейка и фейк опровержения на опроверженията. Направо да ти настръхне косата. В началото всичко това ми звучеше налудно, но колкото повече мислех по въпроса, толкова по ми се струваше, че е логически подредено. И направих сайт, за да обясня на хората какво да очакват.

КМ: Да приемем, че има някаква доза истина. Но за какво е всичко това? Богатите ще станат по-богати? И? Те нямат ли всичко, което могат да си пожелаят?

ГГ: Вие сте като сина ми! Често спорехме с него, но и той като теб не е живял в социализма. Нямате инстинктите да не вярвате на „онези горе“. Учили сте в частни училища, завършили сте по чужбина, познавате света много по-добре от мен, но не познавате хората. Според вас колкото си по-богат, толкова си по-отговорен и човеколюбив. Липсва ви гънка, че човешката алчност няма граници – либералните идеи са ви промили мозъците. Алчност за пари, за слава, за власт.

КМ: Тоест всичко се прави от алчност? И в името на пари, слава и власт някой се опитва да унищожи човечеството?

ГГ: Добре де, да ви попитам и аз: Как може мислещ човек да игнорира появата на такива организации като „Доктори за информация“? Лекари и специалисти от цял свят се възмущаваха от всичкия страх, който се насаждаше нарочно. Смъртта никога не е била толкова обговаряна, очаквана, статистически предсказвана, тачена, обгрижвана, разгласявана, обяснявана, извинявана, вменявана като вина. Според тях пандемията е не само предизвестена, а направо планирана и  организирана с помощта на СЗО. Кажи ми те какъв интерес имат от това? Ние тук нямаме достъп нито до интернет, нито до телевизии. Радио дори не се лови по тези баири, откакто нарочно спряха излъчването на средни вълни. Но информацията не можеш да я спреш – почти всички имаме телефони, въпреки забраната. Знаем, че милиони хора и днес протестират в цял свят.

КМ: Откога си тук?

ГГ: Аз бях от първите. Дойдох след Великден 2021-ва, когато се опитаха да отровят папата.

КМ: Ватикана не можа да убеди света, че някой външен го е направил. Не допускате ли, че това са вътрешни игри?

ГГ: Абсурд. Папата успя да обедини всички религиозни водачи. Не зная дали помните, но малко преди Коледа 2020-а той каза буквално следното: „Въз основа на официални данни за епидемичната обстановка, свързаните с коронавируса брой на смъртните случаи, имаме основания да вярваме в съществуването на определени сили, заинтересовани да създадат паника сред световното население с единствената цел да наложат трайно неприемливи форми на ограничение относно свободите, контрола върху хората и проследяването на движенията им. Налагането на тези мерки е обезпокоителна прелюдия към реализацията на световно правителство извън всякакъв контрол“. За съжаление светът не обърна на това изявление кой знае какво внимание, тъй като бе медийно затъмнено.

МК: На света не му беше до бръщолевенето на папата, точно тогава се появиха ваксините.

ГГ: Да, сервираше се масата за голямото лапане. Руснаците и китайците бяха започнали да ваксинират масово със собствени ваксини, а няколкото фармацевтични гиганта – убедени, че техният дял от пазара е неприкосновен – почти едновременно обявиха, че са готови с изпитанията, като са спазили всички съществуващи протоколи. Странно, но това се случи точно след като изгониха Доналд Тръмп от Белия дом. Явно одобряването на западните ваксини от „отговорните органи“ е било предварително съгласувано, защото доставките започнаха веднага. Гарантиран пазар, гарантирани печалби, договори с клаузи за освобождаване от отговорност на производителите в случаи на възникване на каквито и да е усложнения. Но повсеместната ваксинация щеше да отнеме между дванадесет и осемнадесет месеца, а дотогава – никакво разхлабване на мерките. Това беше поводът за думите на папата, но причината бе по-дълбока.

КМ: Това изявление беше опровергано по-късно от най-близките му хора.

ГГ: Всъщност след смъртта му. Гневната му реакция е следствие от потвърждение за достоверността на едни видеозаписи, в които Бил Гейтс докладва на висши военни възможността чрез ваксини да се атакува дял от мозъка, който отговаря за религиозните чувства. Прокламираната цел на разработката е силно хуманна – намаляване заплахата от тероризъм, чрез лишаване на войнстващия ислям от готовите на саможертва зомбита. Но едва ли ваксините различават джихадистки мозъци.

МК: Е, антиваксърите имаха други основания, когато се надигнаха за  отпор. Съкратените срокове на изпитания, никакви данни за възможни странични ефекти при рисковите групи. Опасения изказаха и сериозни учени, което бе използвано от привържениците на конспиративната теория за чипирането. Но както знаем никъде не ваксинираха насила.

ГГ: На Запад. Нищо не знаем за Русия и Китай. Но да се върнем на Светия отец. Малко преди Великден плъзнаха слухове, че папа Франциск едва ли ще е в състояние да направи лично традиционното обръщение към света. Бил умишлено…  натровен. Той обаче се появи на балкона на базиликата „Свети Петър“, блед и изнемощял, и с мъка добута първото изречение до „Амин“. И после обяви, че Антихристът е слязъл на Земята и посяга към най-святото за обикновените хора – вярата. Световните медии се опитаха да потушат скандала, но не успяха.

МК: Да, тези кадри плъзнаха навсякъде. Цялото множество на площада го беше чуло, а хиляди бяха го снимали с телефоните си.

ГГ: Изказването беше равносилно на обявяването на война на правителствата и международните организации, тайни и явни, подкрепящи горещо препоръчваните от СЗО мерки срещу пандемията. И всичко онова, което последва, нямаше как да не се случи. Настана повсеместен разкол между светските и духовните власти, тъй като главата на Римокатолическата църква бе подкрепен – за първи път в историята на човечеството – от всички религиозни водачи. Малко след това папата се представи на Господ, а аз си вдигнах чукалата и дойдох тук, защото много добре знаех какво ще се случи. Пък и вече заплашваха семейството ми.

Капиталът поведе безпрецедентна война срещу религията, но без да атакува същността, защото е трудно да воюваш с вярата, а се прицели директно във водачите. Компромати, заплахи, изнудване – за няколко години това, което вече се бе случвало при тоталитарните режими, стана факт в целия свят. Отците паднаха на колене и обсипаха с целувки ръцете на политиците. Светът посрещна новата 2024 г. обединен и подчинен както никога. Кукловодите обсъждаха следващия си ход – човечеството трябва да бъде редуцирано до един милиард души.

МК: Какви са вашите основания да считате, че съществува такъв „пъклен“ план?

ГГ: По време на пандемията от Ковид-19, мисля че през август 2020-а, „Майкрософт“ получава одобрение за прословутия патент с WO/2020/060606, „Криптовалутна система, използваща данни за активността на човешкото тяло“.

МК: Прословутия „Патент 666“… Дяволското число…

ГГ: Точно така. Четох го внимателно този патент. Идеята – простичко казано – е в телата ни да има чип, който да следи всички физиологични параметри, включително активността на мозъка. В резултат на тази информация специален алгоритъм да ни начислява възнаграждение. Гледаш дадена реклама, тя ти активира определен участък в мозъка и хоп – капят криптоцентове в облачната ти сметка. Въртиш велоергометъра и автоматично усвояваш от средствата по правителствената програмата за здраве. Чиста работа. Не са го споменали, но какво пречи, ако основната ти работа изисква физически усилия, да получаваш възнаграждение на базата на изразходваната енергия? А ако ти плащат да мислиш, вече няма да е достатъчно да дремеш зад бюрото и да превърташ в главата си кадри от снощния секс – системата разбира кога си се съсредоточил по корпоративните проблеми. А в допълнение – единна мрежа 5G, в която умният ти тостер може да ти откаже печени филийки, защото е решил, че не заслужаваш. Но за да се случи всичко това е необходимо да те чипират, което ще стане с повсеместна ваксинация. А за да има такава е необходимо какво? Световна пандемия. Две и две е равно на четири.

МК: Но от тогава мина доста време. Ковид-19 е победен, 5G мрежите вече са факт, но няма данни за каквото и да е „чипиране“.

ГГ: Да, но все още сме свидетели на засилен контрол. Не можете да направите нищо без „здравен паспорт“. Никакви пътувания, никакъв бизнес, дори банките не дават най-елементарен потребителски заем. Но по страшното е друго – общественото мнение. Не си ли ваксиниран с поредната ковид ваксина, сам се отлъчваш от обществото, гледат те накриво и не приемат децата ти в училище.

МК: Но този „здравен паспорт“ е на външен носител, не циркулира из тялото.

ГГ: Засега. Помнете ми думата – няма да мине много време и ще се появи нов, много по-вирулентен и по-смъртоносен вирус. И поредната пандемия ще е тотална по обхват и ограничения. И този път ще ваксинират насилствено.

МК: И все пак остана отворен въпроса „За какво е всичко това?“

ГГ: Днес внукът ми навършва пет години. Довечера със сигурност ще има тържество. А аз ще получа видео клип как духва свещичките върху тортата. Преди това ще издекламира поредното стихотворение, което баба му го е научила. Вероятно ще е като предишното – възхвала на Бил Гейтс. Милиардерът алтруист, който със сигурност ще го надживее. Who wants to live forever? – пееше онзи гений, дето си отиде без време.

МК: Фреди Меркюри. Но какво точно искате да кажете?

ГГ: Сега, след толкова години размисли, си давам сметка, че Господарите на Света отдавна са били наясно, че с напредването на медицината и биологията, с навлизането на изкуствения интелект и нанотехнологиите, те ще могат да си напазаруват безсмъртие. А това със сигурност променя мисленето. Ти вече не си гост на тази земя, ти си домакин. Ти си Бог и със сигурност не се нуждаеш от девет милиарда човекомравки, които само ще се пречкат, ще опоскват ресурсите и ще  осират – с извинение – твоят дом. Ето заради това им е бил необходим  „рестарт“, това ще да е „новото време“. Новото време, което доказва прастарата максима, че времето е пари. Тоест парите са петото измерение във време-пространственият континиуум. Най-безполезното човешко творение, превърнато в най-важното измерение за създадения от самите нас Ад.

Камерата се премества от лицето на главния герой към ступата. Слънцето е слязло ниско и красиво блести по златния й връх.

Глас зад кадър (ГГ): Симпатягите, дето живеят тук твърдят, че това е „монумент на съвършената природа и човешкия ум, символ на хармония, съчувствие и мъдрост“. Според Буда животът е страдание, а страданието се поражда от желания и може да бъде изкоренено – стига да се освободиш от всякаква привързаност. Съжалявам, господин Буда, но за мен ступата е бетонно недоразумение. Днес моят внук става на пет.

Край

Facebook Twitter Google+

0 Коментара