Стомахът ни рефлекторно се възбужда от ароматите на майсторски направената трапеза. Следва обилно слюнкоотделяне и апетитът не закъснява.

2381_fbbf1cb6b87baa1c6a89edd54a22d279

 

Душата ни уж е нематериална и все високомерно гледа тялото ни, но и тя следва позивите на природата. И когато се замечтае за някое апетитно женско създание, настъпва мигновенен взрив във физиологията и поведението ни.

Никой, разбира се, не може да каже точно кой мъж от какви точно дамски телесни извивки се възбужда. Но опитът категорично доказва, че колкото нейните форми са по-релефни, толкова по-скоро и по-бурно тестостеронът ни пощурява.

И апетитът на мерака ни не закъснява

Факт е, че през вековете художествените критерии за съблазнителността на дамските извивки са направили всичко възможно окончателно да ни объркат. Колкото и обаче да се опитват чрез модните подиуми да ни натрапят някакъв универсален образец на идеалните женски пропорции, ние интуитивно сме наясно кое в дамския силует може да ни превърне в меланхолични поети и кое в необуздани самци. Не че поезията не ни вълнува и живеем единствено заради нагона. Но, ако трябва да сме честни, без последния нямаше да има кой да твори стихове, нито пък кой да им се възхищава.

Всеки мъж тайно мечтае да се пофука с някоя крехко сложена манекенка. Но малцина са тези, които в отношенията с нея стигат по-далеч от сексуалната консумация. Особено щом скоро разбере, че съвършеното създание от корицата на списанието съществува само за да съхрани на всяка цена ефирната си конструкция. И че това е смисълът на всичко „прекрасно и стойностно”, което иска да постигне.

За това, по принцип, ние не си падаме по жени, зомбирани от

несекващите грижи по поддържане на призрачните си телесни форми

Затова ние инстинктивно предпочитаме жените, които умеят да култивират физическите си дадености, без да жертват себе си и околните. С други думи, повече си падаме по тези, които знаят как да живеят в съгласие със себе си. А това е предпоставка, че могат да живеят в съгласие и с другите.

Merlyn

Затова ние избягваме жените, за които килограмът в повече е повод за чутовна паника. И за които главната мечта е да открият чудодейната диета, която да ги превърне в поредния унифициран типаж от конвейра на модните трендове.

Ние можем да въздишаме за някоя анорексичка само докато гледаме някой филм за драмата на жена, която методично изтезава природата си. Можем да съчувстваме на доброволната й голгота, докато се напъва да се превърне в елф. Но само толкова. Защото никой от нас не е толкова глупав, за да не знае, че липсата на дух непременно се изражда в псевдоцел, чието име е едно голямо и кухо Его. А себичността няма нищо общо с главното условие човекът да бъде щастлив – да се обича.

Ресурсите на духа ни могат да са безгранични, но не и ако ресурсите на тялото ни са постоянно ограничавани.

Има един типично мъжки израз-заклинание, който няма нищо общо с консуматорството, заради което редовно ни упрекват.

„В любимата жена всичко трябва да бъде много.”

Уточнението също е важно: да се излива, без да прелива. И в това има изстрадан огромен житейски смисъл.

Жената с апетитни форми не е просто някакво изобилие на плътта, на която можем морно да се насладим като на шопска салата и две ракии.

Такава жена излъчва увереност в себе си, която често като набеден силен пол ни липсва.

Излъчва самодостатъчност, която е гаранция, че има какво да ни даде, дори когато си въобразяваме, че имаме от всичко по много.

Излъчва енергия, която винаги може да зареди поизхабените ни акумулатори.

Излъчва целеустременост и осмисленост на живота, в който не ни е отредено единствено да мерим килограмите и да броим бръчките си.

Излъчва горещина, която не само създава уют, но и омекотява ръбовете на характера ни.

Излъчва изобилие на духа, който при нас често е в дефицит.

Излъчва съблазнителност, от която няма насита, защото е естествена като поток.

Само не се заблуждавайте: мъжете не предпочитат формата през съдържанието. Те просто знаят в каква форма какво съдържание могат да очакват.

Ние можем само да гадаем кого Господ първи е сътворил. Но със сигурност и двата пола не са направени със студено валцуване. Може би затова винаги ще предпочитаме горещата съблазнителност на тази, която ни обещава друг рай. Макар и по свой образ и подобие.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара