Най-скъпата флейта в света е направена през 1939 година от Върн Пауъл за виртуоза Уилям Кинкейд от Филаделфийския оркестър. През 1986 година е продадена на търг на „Кристис“ за 187 000 долара.

Дами, представете си, че сте Уилям Кинкейд, обожавате своята флейта, идеята да изтръгвате от нея божествени звуци ви довежда до екстаз. И изведнъж някой грубо дръпне от ръцете ви този небесен платинен инструмент и ви пъхне

един обикновен дудук

Това е усещането от културния шок при сблъсъка с огняроинтелигентската свирка.

Изпълнението на такава музикална форма е изпълнено с подводни камъни. Навигацията се усложнява от привидната интелигентност на приносителя на инструмента. Но пообели го малко от дрехите и отдолу се подава обикновен огняр. Комбинацията е взривоопасна. Защото докато си говориш с него за френски класицизъм и съвременна политика, по нищо не му личи, че е от тези, които те хващат за косата и те опъват надолу.

Интелигентската същност на този тип е стигнала до идеята за разнообразието на любовната игра, но огнярската му половина повелява, че тя носи удоволствие само на него. За разлика от чистия огняр, който иска да го гледаш от долу на горе, докато изпълняваш програмата си, огняро-интелигентът ти позволява да затвориш очи, но не отпуска хватката около косата ти. Той е автоеротичен, на него му се доставят ласки, той ги получава, притворил очи и мислейки си за своето величие.

Неприятен хибрид. Докато се чудиш на какви вмирисани яйца си се накиснала, може да мечтаеш за огняр в чист вид, който ще те подмята и тръшка, докато се почувстваш мнооого, мнооого лошо момиче. Мръснишката тръпка от допира с такъв типаж е част от всички женски мокри сънища. И докато той си мисли, че властва, защото го гледаш право в очите, ти знаеш, че играеш малка развратна роличка.

Чистият интелигент ще бъде внимателен, ще се грижи за чувствата ти, ще ти върне жеста, дори ще се опита да те надскочи във виртуозността на изпълнението. Огняро-интелигентът е приносител на прост и фалшив дудук, на месингово менте на платинената флейта на Кинкейд. Той дори често

се прикрива зад идеята, че свирката унижава жената

Изпълненията на неговия инструмент са нещо като чалга песен с текст на Надежда Захариева. Нито е „Ох, баня, ох, кеф!“ като хората, но не е и „Малка нощна музика“. Най-голямата минавка в сексуалната музика на живота. Обещание без резултат. Крадени семпли, подредени бездарно. Любовник без собствен стил. Най-вероятно продукт на онази майка от вица, която видяла сина си да получава фелацио и възкликнала: „Олеле, бос на плочките, ще настинеш.“

Така че ако ще се свири, а нямаме наоколо платинена флейта, то поне да имаме здрав български кавал. Но в никакъв случай огняроинтелигентски дудук.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара