Често връзките с по-млади мъже са прекрасен начин жената да изпълнява две свои вродени роли – на господарка и на майка. Как да избягаш от нещо инстинктивно, особено след като това “нещо” изглежда дяволски секси, държи се непринудено хлапашки и има енергия и хъс, многократно умножени по твоите собствени. По-младият мъж те държи в два паралелни свята – този на ученическите години, където целувките са най-дълги, най-сладки, най-бленувани, и в света на приказките, където всичко е

безоблачно, захаросано, романтично и диво, но все пак ефимерно.

По-младият мъж те кара да настръхваш, защото никога не си знаела, че сгъвките на коленете ти са толкова съблазнителни, или пък, че обожава да му говориш за ренесансова литература. Все едно, че гледа в теб като през рентген. Сензорите му долавят всяко твое вълнение, всяка бръчица, появила се на челото ти. Всъщност тези сензори са наистина много силни – просто уцелват всичко, което ти се иска да чуеш.

Хипотетично. Ти си жена – хубава, забавна, умна – и рутината вече започва да ти лази сериозно по нервите. Рутина от всякакво естество – бит, работа, затлачила се връзка, скучни приятели, 678 Фейсбук контакти, 670 от които са пълна комуникационна скръб. Общо взето единственото нещо, което може да те изненада, е Господ да слезе от небето, за да пийнете по текила заедно. И тогава идва ТОЙ – манна небесна с акомпанимент от софт хаус,

черни плаки Ray Ban и задник, опасан в slim-fit дънки

(Под „той” имам предвид младока, не Господ, макар че по-нататък ще разберем, че двамата имат много общо). Той се появява точно когато мислиш, че си се превърнала във фригидна кучка, която предпочита да гледа „Сексът и градът”, вместо да го практикува.

Присъствието му е ненатрапчиво, но определено запомнящо се. Говори обаятелно за каквото ти хрумне: от маркетинг до кола-маска, от юридически казуси до lounge партита. Диалогът протича гладко, защото си поделяте репликите почти по равно, той има признаци, че те слуша с интерес, но и двамата знаете, че изобщо не се слушате, а само мислите за танца на хормоните в кръвта си

Смяташ, че небесата са го дарили с харизма и още не е прихванал от темерутското спокойствие на по-улегналите мъже.

Той подхожда бавно,

опознава обстановката като котарак, тръгнал на лов.

Очите му се присвиват, когато те гледа, броиш до 5 и устните му са върху твоите. Минути, часове, години. В началото е като да се носиш по ленивата вода на езерце и да те напича слънцето – бавно, леко и отпускащо. После става по-настоятелен, държи те здраво сякаш си трофей, на който пише „какичка”. Стоновете му се смесват с твоите и решаваш, че той е най-чувствителният мъж на света. Трябва да го имаш час по-скоро.

След целувката още си мислиш, че контролираш положението, даже ти е забавно. Но скоро вече няма да ти е смешно. Напротив, скоро виковете ти ще огласят спалнята му, защото ще разбереш произхода на метафората „жребец”. Той е толкова отличен манипулатор, че съумява да прави любов с ума ти, да те накара да стигнеш, където си поискаш, защото знае как да нахрани сетивата ти, преди ти самата да се убедиш от каква храна имаш нужда. Доскорошната стагнация толкова те е попарила, че неговото присъствие ти се струва като благодат. Тялото му е гладко и източено, само за секс. Никога не го правите на легло, защото там е само за „големите”. Сваля те на

публични места, където се изчервяваш от свян.

Дрехите ти ухаят на неговия парфюм, имаш следи от осмукано, зацикляш в една точка на всеки 10 секунди и се връщаш назад към предната вечер, когато свърши 6 пъти, а той те искаше още и още. Рязко отслабваш с 3 килограма, променяш цвета на косата си, всички забелязват колко си…особена (разбирай разхубавена, секси, магнетична, луда). Честита прическа!, казват. Честито ти влюбване!

Ерика Джонг казва, че няма по-голяма сила от екстаза в секса. Права е, защото именно там се поражда влюбването. По-младият мъж знае това много добре. Докато ти си мислиш, че ако те накара да свършиш САМО веднъж, това се брои за „лош” секс, той ти затваря устата с култовата фраза: „Незадоволената жена моли за още, а доволната казва моля те, спри!”. Все пак, скоро сексът спира да е достатъчен, ти искаш отдаване. Несъзнателно почваш да го превръщаш в сериозен, отговорен и предзказуем партньор. Той също се поддава на желанието ти да го моделираш, прави го, за да се добере по-близо до сърцето ти. Казва ти как би дал всичко, за да чуе от теб онези две думи, след които нищо вече не е същото.

В мига, в който той е узрял за нещо повече от незабравимо чукане, ти вече не го искаш. Направила си го

емоционално достъпен, намерила си сигурност в него, а точно последното убива влюбването

(по Бегбеде). Той те гледа с разбиране и казва, че ти си, буквално и метафорично, бегачка, а той е бил съвършената цел, към която да бягаш. Бягството е сладко, защото винаги има от какво да бягаш (и към какво да се връщаш). Младият мъж е кратко бягство: прекрасен е, защото не е по-възрастен и живее за мига. Това е и най-големият му недостатък.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара