Втората премиера на монодрамата „Виктория“ ще бъде представена на 14 декември от 19.30 часа на сцената на I AM STUDIO. „Виктория“ е новият театрален проект на режисьора и драматург Йордан Славейков. Пиесата е поредна авторска за Славейков и е преведена на английски, сръбски,  македонски, руски и украински езици. През 2021 г. се състоя първата задгранична премиера в театър „Антон Панов, град Струмица, Република Северна Македония.

Главната роля е поверена на актрисата Деница Даринова. Драматургия и режисура – Йордан Славейков, сценография и костюми – Юлияна Войкова, плакат и снимки  – Гео Карл Павлов. Спектакълът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата и “Elly Media and Advertising”.

Монодрамата е изповед на бивша провинциална театрална актриса. Една история, в която има и търсене, намиране на любов, насилие, отчаяние, надежда. Виктория е много конкретен образ, който се ражда във въображението на драматурга Йордан Славейков. Тя е и обобщен образ на всяка жена, която отчаяно, до последните си клетки, жадува майчината си любов. Жена, която се сблъсква със стената, която майката поставя между тях двете.

Виктория е расла като момиче, което мечтае да бъде обичано, защото обичта на майката е нещо, което се полага безусловно, но не получава тази обич. Пиесата разглежда проблема как може да се взриви един човешки живот и една човешка съдба, когато в критичен момент една майка не вземе страната на дъщеря си.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара