В събота, на 22 май в Театър „София“ Лилия Маравиля ще се превъплъти за 150-ти път в образа на героинята на Бранислав Нушич – Госпожа Министершата.

Премиерата е на 7 ноември 2013 г. и от тогава, вече 8 години представлението пълни залите, защото темата продължава да бъде все така актуална по нашите ширини. Заедно с Маравиля, на сцената излизат още редица популярни и обичани актьори: Дария Симеонова, Симона Халачева, Румен Троев, Юлиян Рачков, Николай Върбанов, Росен Белов, Мартин Димитров, Юли Малинов, Петя Силянова, Невена Калудова, Йорданка Любенова, Николай Димитров. Със специално заснета видео-роля се включва и директорът на театъра Ириней Константинов.

„Госпожа Министершата” е написана от Бранислав Нушич през 1931. В средата на Голямата Депресия. Среда, която Балканите по ред исторически, културни и геополитически причини като че ли никога няма да напуснат. Все е криза, все няма, все сме прецакани и зли. Поне не сме грозни. И почти не сме мръсни. Или така си мислим. И все мечтаем, ако даде Господ, ние да водим бащина дружина, да оправим държавата.

И то за „нула време”.

Това, което други народи, при други обстоятелства са постигали за век, ние го вършим за „петилетка”. И я свършваме като кучето на нивата. Джаста-праста. През куп за грош. Нашата героиня, Министершата, като в сън се събужда един ден с незакърпените си гащи и докато се чуди как да свърже двата края, иронията на случайността я изплюва в министерските селения. И се започва все същата приказка за стълбата…“, разказва режисьорът Недялко Делчев.

Ако все още не сте гледали „Госпожа Министершата“ в Театър „София“, направете го по време на юбилейното, 150-о представление тази събота.

Билети на касите на театъра.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара