Да провокираш мислите си и да преоткриеш себе си – това със сигурност е най-трудното предизвикателство, пред което се изправяме в нашето съществуване. След „Пътят на душата през зодиака“ и „Луната – нашата истинска същност“ последната книга на астролога Хули Леонис „Уроците на Сатурн“ от издателство „Апостроф“ представя нов алтернативен начин за постигане на житейско израстване.

Книгата разкрива важността на Сатурн в живота ни, защото още преди да се родим, ние вече сме предопределени да извършим конкретни дела. А без да познаваме позицията на планетата в рождената ни карта, пътят към себепознанието върви в грешна посока.

Ако Луната дава опитността, от която идваме, а Слънцето ни дарява силата, която сме избрали да развием в този живот, то Сатурн може да бъде определен като следача на кармата. Той показва еволюцията на хората в духовен план, къде се намират в своя житейски път, какво са усвоили и какви са уроците, които им предстои да усвоят. При появата си на бял свят съдбата ни вече има планове за нас. А какви са те може да ни разясни само позицията на Сатурн по знак и дом в личната астрологична карта.

Тази на пръв поглед нелека задача може да бъде постигната, като проследим позицията на Сатурн в нашия зодиакален знак. Неслучайно в книгата планетата е разгледана като дете – от една страна, защото влиянието ѝ започва от началото на нашето съществуване, а от друга – родителите ни са първите хора, които ни подготвят за уроците на Сатурн.

Сатурн е учителят, който проследява

дали и до каква степен си взимаме поуки от грешките си, той „ни посочва задачата, но и ни показва съвсем ясно наградата, която ще получим, ако положим необходимите усилия.“ Без значение дали сме отличници, или не се спряваме толкова добре, плановете на Сатурн за нас няма да се променят. Те просто ще изчакат правилния момент, когато душата ни е достатъчно подготвена, за да се справи с изпитанията.

„Уроците на Сатурн“ е наръчник за родителите, които са неизменна част както от самото създаване на проблемите, така и от тяхното разрешаване. Това е книга и за порасналите деца, които от позицията си на родители, вече са се сблъскали със Сатурн и още по-силно усещат коя е посоката, в която да насърчат своите поколения.

За автора

Хули Леонис е астролог с индивидуален подход към тази наука. Той съчетава астрологичното познание с анализ на родовата енергия. Ако астрологията дава информация за нашия живот преди и сега, както и за индивидуалната ни карма и личните ни уроци, то родовата енергия показва откъде произлизаме, какво има преди нас и с какво сме се договорили да се справим. Неговите изследвания в тези области са довели до написването на настоящата книга, която ни разкрива какви са уроците на Сатурн.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара