На 18-и октомври планетата на комуникациите Меркурий сваля оковите на ретроградното си движение и се отправя без колебание на пътуване в знак Везни.

Напомням, че ретроградното движение на Меркурий започна на 28-ми септември и протече между градусите 25 и 10, в знак Везни. Това е възможно до известна степен да е объркало плановете ви и желаните резултати.

Сайтът на астролог Венета Матева 

Предстои да оставим ограниченията на Меркурий в миналото и да видим новите възможности, които ни се предлагат за престоя му в знак Везни до 5-ти ноември. Очаквайте повече възможности, лесна комуникация, разбирателство и реални резултати. Спокойно пристъпете към подписване на важни сделки, договори и споразумения. Сега вече покупката на нов автомобил не крие риск от последващи проблеми, свързани с него. Ремонтите му също ще се радват на бързина и успешност. Покупките на електроуреди също не крият риск за качество и успешно използване. Ако имате поставена диагноза или сте правили изследвания в последните 20 дни, сега е подходящо да потърсите допълнително мнение и да повторите тестовете си. В личен план очаквайте повече разбиране и подкрепа. Следва повече яснота по възникнали лични и професионални спорове и недоразумения.

Между 28-ми октомври и 2-ри ноември Меркурий ще има подкрепа и приятелско рамо от

планетата на късмета Юпитер.

Тези дни ще ни донесат бързо развитие на нови и настоящи дела. Времето е подходящо за творческо развитие и стартиране на проекти. Очаквайте нови и полезни запознанства, възможности за пътувания и вълнуващи преживявания.

В същия период Меркурий ще прави напрегнат аспект с Плутон, който ще ни предложи бартерна сделка, която е типична за неговата природа. Ако Юпитер в тези дни ще ни дава възможности и нови хоризонти, то Плутон ще изисква прекратяване на стари дела и отношения. Под прекратяване се има предвид и трансформиране на стари възгледи и адаптирането им към новите обстоятелства и среда. Отдръпнете се от сцената си и вижте отстрани какво има нужда от промяна и го направете.

До 3-и ноември Меркурий се движи по пътя, по който вече е минавал, преди да стане ретрограден. В периода на така наречената „ретроградна сянка“ очаквайте да получите отговори и резултати по започнати преди месец разговори и дела. Времето дотогава е подходящо да анализирате и потърсите отговори на зададени вече въпроси. Ползотворен ще е периодът да потърсите развитие и реализация на забавени сделки и преговори.

Директното движение в сила от 20-ти октомври, веднага ще усетят знаците – Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Нека те се подготвят за динамичен, изпълнен с информация и реализация период.

Това положение на Меркурий ще носи повече напрежение на знаците Овен, Рак и Козирог. Те трябва да бъдат внимателни към околните, търпеливи и избягващи клюки и интриги.

Девите могат да берат плодовете на труда си до момента. Очаквате добра реколта от посевите си в последните месеци.

За Скорпионите се дава време да подредят важните си дала, като направят необходимите разговори с партньори и любими хора.

При Телците и Рибите ще се случва, това което трябва да се случи. Не се притеснявайте излишно за неща, които не може да промените. Всичко, което се случва е за ваше добро. Бъдете сигурни в това!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара