На 16-ти март, планетата на комуникациите Меркурий навлиза в знак Риби и ще остане в неговия уютен дом до 4-ти април.

Предстои история, трудна за разказване и лесна за усещане. Комуникацията ще има силна подкрепа от чувства, емоции и интуиция.

Меркурий ни помага да общуваме, да споделяме и да приемаме информация съвсем практично и основно базирано на факти. Времето до неговото излизане от знака ще ни донесе като пролетен полъх повече усещания, топлина и комфорт. Свикнали да събираме факти и да търсим истината, сега тя ще идва при нас без условия, форма и цвят. Ще се промъква в съзнанието ни чиста, ясна и истинска. Вълнуващо е и няма смисъл и нужда да се противопоставяме на чистата енергия, която сме свикнали да структурираме.

Сайтът на астролог Венета Матева

Сега Меркурий ще има време за възстановяване и почивка в един по-духовен и красив свят. Това ще донесе на хората желание за духовно извисяване и поглед на живота от гледната точка на онази сила, която движи света извън нас и нашите усилия.

Съчетанието между Меркурий и Нептун в знак Риби ражда голямата илюзия, подплатена с безброй мечти, розови планове и усещания, които имат вероятността да стигнат далеч от реалността.

В този период ще бъде добре да успеем да вземем от гостуването на Меркурий в знак Риби интуицията и да я използваме в реализиране на реални планове и цели. Меркурий тук ще отвори много затворени врати, за които до момента не сме разполагали с ключ да отворим. Ще стигнем до отговорите си без да полагаме усилия за това. Трябва да осъзнаем ресурсите, които ни носи тази комбинация. Нека сега повече от всякога се вслушаме в тишината, която ще ни говори.

Не си позволявайте и не се изкушавайте да останете в света на мечтите и илюзиите, които в края на периода ще изчезнат от хоризонта ни. Наученото, усетеното и видяното сега запазете за себе си и използвайте градивно и пълноценно в бъдеще.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара