Мой приятел, чието хоби са пътешествията, ми разказваше за първото си пътуване до Гибралтар. Стоял си на палубата и се наслаждавал на морската шир. Тогава в далечината бавно и плавно се възправила величествена грамада. Някой извикал: „Гибралтарската скала!“ Потресен от гледката, приятелят ми се обърнал патетично към скучаещия на съседния шезлонг младеж: „Вижте каква красота! Векове е стояла непоклатима на това място! Около нея са вилнели бури, армии са се опитвали да я превземат, цивилизации са се раждали и умирали. Та тя е символ на вечността!“ Младежът се прозял и казал отегчено: „Аха. Вашите приказки ми напомнят за стария.“ Баща му бил Телец.

horoscope-639127_960_720

Местата, където този зодиакален знак се чувства най-добре, са фермата, банката и агенцията за недвижими имоти. Но се навърта и по други пасища. Ще го познаете по неговата мълчаливост и сериозност. В речта му преобладават лаконичните изрази „да“, „не“, „благодаря“, „довиждане“, „аха“, „хм“. Ако в рождения му хороскоп има силно влияние на Овен, Стрелец или Близнаци, може да се случи по-приказлив, а походката му да е по-енергична. Но типичният Телец стъпва тежко и е скъп на думи. Той наистина прилича в своята непоклатимост на Гибралтарската скала. Нито вода, нито огън; нито яростни крясъци, нито войнствена нападателност ще нарушат неговата невъзмутимост. Само ако си науми нещо, вирва брадичка, издува ноздри и с вас е свършено – ще ви прегази за един миг. Но това става рядко.

Иначе предпочита да го оставите на спокойствие.

Не го закачайте и ще ви е благодарен. Ако си позволите да го дразните и ръчкате твърде силно, ще изпитате гнева му.

Дълги месеци и дори години Телецът може да живее в равновесие, без да обръща внимание на интригите около себе си. В един прекрасен ден обаче някой ще изпусне последната капка и огромната чаша на търпението му ще прелее.

Той ще връхлети като бесен и тогава Бог да ви е на помощ. По-добре бягайте колкото сили имате, защото иначе ще ви смаже. Дори Скорпионът не може да му излезе на пътя в такъв момент.

Познавам една жена, която не била виждала ядосан своя мъж Телец през целия им брачен живот. Една вечер били на ресторант. До масата им се приближил пиян и казал нещо неприлично. Тя очаквала, че мъжът й въпреки това ще запази самообладание. Тогава за изумление на всички посетители Телецът скочил, сграбчил пияния и го запратил в другия край на салона. За малко не съборил подиума на оркестъра. Така че, мъже, внимавайте коя жена заглеждате. Разберете най- напред рождения ден на кавалера й.

Много от хората, родени през май, са яки и силни.

Жените се движат флегматично и плавно, но походката им издава скрита сила. Погледът им е твърд и невъзмутим. Мъжете имат широки вратове и гърбове. Тялото им е пропорционално развито, ушите – малки и прилепнали.

Повечето Телци имат къдрави или чупливи коси, обикновено тъмни. Но не всеки Телец прилича на бика Фердинанд или на кравата Елза. Срещат се сухи и слаби, както и руси, със светли очи. Това не значи обаче, че те са по-малко волеви и силни. Такива са Бинг Кросби, Фред Астер и Гари Купър. Фред Астер е типичен земен Телец независимо от въздушния му чар на Близнаци и леката стъпка на Риби. Това знаят най-добре хората, работили с него.

Телецът не може да бъде накаран да отиде там, където не иска, и да направи нещо, което не е пожелал. Бинг Кросби е известен с невъзмутимия си характер и кроткото си държане. Спомнете си високата като върлина фигура на героя на Гари Купър в старите каубойски филми. Той се движи бавно и отмерено и в целия филм едва изрича десет изречения. Ролята може да налага това поведение, но и режисьорът не случайно е избрал именно Гари Купър.

А ето и любовна сцена с Гари Купър: Момичето: „Безумно те обичам. Мили, не мога да живея без теб. Ти си всичко за мен. Кажи, че ме обичаш така, както те обичам аз. Обичаш ли ме?“ Героят на Гари Купър: „Ъъ“.

Телецът е твърде далеч от словоизлиянията, не че не обича жените. Но никога няма да хукне да ги гони.

Пасивността е типичното му поведение.

Предпочита да привлича хората. Затова по- често посреща гости вкъщи, вместо да хаби сили и енергия сам да ходи. Истериите и разправиите са му чужди. Няма да го видите да гризе ноктите си, притеснен и разтревожен. Стоически приема живота такъв, какъвто е, без да се оплаква.

spain-699017_960_720

Имах един познат Телец. Беше и прокурор, и експерт-счетоводител. (Наистина странна комбинация – след малко ще ви стане ясна.) Най-учудващото бе, че говореше повече от мен – а аз съм като картечница. Оказа се, че в хороскопа му има силно влияние на Близнаци. И все пак зад неизчерпаемата енергия и леещо се слово прозираше Телецът. Умът му се движеше светкавично, но решенията се обмисляха бавно и внимателно. Клиентите му губеха търпение, докато приключи и подпише документите им. За него би могло да се каже, че се хвърля бавно в работата си.

Телецът обича да си бъде вкъщи, в познатата удобна стая. Трудно приема движението и промените, освен ако няма Луна в Близнаци, Стрелец, Водолей или такъв асцендент. Ако живее под наем, ще мечтае за своя къща и ще постигне мечтата си. Здраво стъпил на земята, той черпи сили от нея. Принуден е да живее на петнадесетия етаж, добре – но на прозореца ще има сандъче с цветя. В почивните дни ще бяга от градския шум и ще стои с въдица край някоя река или ще лежи на поляната в близката гора. Ще се опиянява от мириса на трева и цъфнали овошки. Връзката със земята при него никога не се къса. Накрая, когато се пенсионира, ще захвърли всичко и ще си спретне къщичка на село.

Типичният Телец има желязно здраве.

Много трудно ще го повали някоя болест, от която обаче още по-трудно ще оздравее. Защото упорито отказва да следва лекарските предписания, пък и оптимизмът не му е вродено качество. Гърло, врат, крака, глезени, гръбнак и полови органи са слабите му места. Трябва да ги пази от травми и инфекции.

Тъй като обича пиенето и особено яденето, склонен е към напълняване. Това натоварва сърцето и води до лошо кръвообращение, разширени вени и дори подагра.

Оплакванията могат да станат хронични и тогава край на великолепната физика и желязното здраве.

Повечето хора, родени през май, могат да бъдат по- здрави от всички останали, ако съумеят да контролират теглото си и да се предпазят от бъбречни инфекции. Необходимо им е много движение и чист селски въздух.

Няма никакъв смисъл да убеждавате Телеца, че е инат. Той смята, че е търпелив, разумен и твърдо отстоява позицията си. Истината е, че Телецът се инати по човешки и съвсем не се дърпа като магаре на мост. Ако съпругът реши, че столовете на техните близки не са удобни, той няма да им отиде на гости, колкото и да му се моли съпругата. Или пък ако жената Телец не одобрява приятелите на мъжа си, просто няма да ги забелязва и да говори с тях.

Но що се отнася до търпението, то наистина е едно от най-добрите качества на Телеца. Колкото повече се трупат бедите и проблемите, толкова повече сякаш нараства силата, с която ги понася. С години може да не се оплаква.

Привързаността към семейството му е пословична.

Верността към приятелите е безгранична. И все пак си остава опърничав.

Нищо не може да спре апетита му. Телецът нагъва всичко – от пържени чушки и ряпа до шоколадова торта и сметаново руло. Разбира се, пържолата и бифтекът са на първо място. Полейте обилно с алкохол цялото това кулинарно многообразие, и ще получите представа за Хенри VIII на кралския пир.

Е, ако Телецът има да речем асцендент Дева, може да преживее и с марули, моркови и сок от сини сливи. Но това е изключение.

Чувството за хумор у Телеца не е от най-тънките. Меко казано, той предпочита да се посмее на дебелашката шега и по-трудно долавя фината сатира и елегантния хумор. Хвърлената в лицето торта ще го докара до сълзи от смях. Грубите и недодялани комедии са съвсем по вкуса му.

Много рядко обаче ще откриете жесток или отмъстителен Телец. Ако попаднете на такъв, то в рождения му хороскоп ще има обезателно много планети в Овен. Типичен пример за такава комбинация е Хитлер.

Явно двата слънчеви знака не се съчетават никак добре в една личност.

Характеристиката на Телеца няма да бъде пълна, ако не разгледаме отношението му към парите. Той обича да изгражда материалното си благополучие бавно и сигурно. Започва със стабилни и здрави основи, после внимателно разширява работата си, докато завърти печеливш бизнес и натрупа пари. Успоредно с това укрепва и властта си, но тя никога не е цел. Достатъчна му е мисълта, че разполага с нея.

След като си осигури бъдещето, Телецът може да остави подчинените си – разните там Козирози и Раци – да движат работите му. През това време той ще подремне, ще си къса маргаритки или ще оглежда хубавите момичета. Важното е всички да знаят кой е собственик на пасището.

Не всеки Телец е милионер, но няма да намерите нито един на опашка за социални помощи. Парите рано или късно отиват при него. Той ги цени така, както цени вещите и семейството си. Но в никакъв случай не е скъперник. Ако сте спечелили приятелството му, щедрото му сърце и портфейлът му са отворени за вас.

Телецът се впечатлява от грамадното. Колкото по-голяма по размери е една сграда, толкова му прави по-силно впечатление. В зоопарка подминава маймуните и се захласва по слоновете. Храбро би застанал пред тигър, ала се страхува от мишка.

Тъй като е управляван от Венера, Телецът обича изкуствата.

Хубавата музика и картини винаги го вълнуват. Живописта често му става или професия, или хоби. Много Телци имат развито музикално чувство. Някои стават певци, докато други се разпяват в банята и мечтаят за царски палати.

Нюансите на синьото успокояват страстите на Телеца. Розовото и цикламеното също, но в по-малка степен. Това не може да се каже обаче за червеното – питайте някой матадор как реагира бикът на него. Зеленото и кафявото в природата го отморяват и ободряват. Зелените банкноти и тухлената къща го правят сигурен и доволен. Металът на Телеца е медта – отличен проводник на електричество и топлина. Затова и той е способен на трайна любов. Докато по-емоционалните се блъскат и напират към първото място, уравновесеният характер на този здравеняк няма нужда от фанфари, за да стигне до там. Успехът винаги ще го свари подготвен.

Загадъчната Венера го е дарила с любов към лукса, ето защо той плаща скъпо за драгоценните си вещи и ги пази до края на живота си, но в същото време е заклет враг на прахосничеството и разточителството. Неговият дом е неговата крепост – нека никой не смущава спокойствието му там. Търпелив като времето, здраво впил корени в земята като гората, Телецът притежава сила, с която може да премести планини и да постигне своето.

Източник: Линда Гудман, „Слънчевите знаци“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара