Разбира се, съществуват много начини да установите дали сте съвместими с даден човек, когато се чудите дали да започнете връзка. Например, искате ли деца и двамата? Съвпада ли начинът ви на живот? Интересите? Списъкът е дълъг. Ако се интересувате от астрология, вероятно четете и за зодиакалния знак на потенциалната си половинка. Както и трябва! Съвместимостта между хората може да се установи чрез астрологията. И не случайно много хора се допитват до астролозите дали любовта им е наистина написана в звездите.

Но не е достатъчна само рождената дата на паловинката. Съвместимостта между хората не е толкова проста, колкото сравняването на зодиите (т.е. слънчевия знак, базиран на рождения ви ден). Според Дона Пейдж, сертифициран астролог в Атланта, САЩ, със зодиите най-добре можем да проверим съвместимостта в работните взаимоотношения. „Ако искате да се съсредоточите върху романтиката или секса, трябва да търсите Венера във вашия знак”, обяснява тя.

Защо? „Венера е това, което ни доставя удоволствие“, казва Пейдж. Планетата е свързана със запознанствата и романтиката, докато слънчевият ви знак е по-общ. Ако не знаете знака си във Венера (а кой всъщност го знае?), това лесно може да се провери.  Според Пейдж общото правило е, че „вашата Венера никога не може да бъде на повече от 48 градуса от слънчевия ви знак”. Това означава, че Венера на повечето хора е или в техния слънчев знак, или в знак, който е зад или пред него. Например, ако слънчевият ви знак е Близнаци, вашата Венера най-вероятно ще бъде в Близнаци, Телец или Рак, обяснява Пейдж.

За да разберете знаците на Венера на вас и на вашия любим, въведете датата си на раждане в астрологичен калкулатор за знаците на Венера в интернет. Ако пък имате астрологично приложение на телефона си, можете лесно да намерите своята Венера в общата рождена карта.

Въпреки това, след като веднъж сте определили знаците на Венера един на друг, ще трябва да знаете как да оцените тази съвместимост. Един от най-добрите начини е да разгледате елемента, с който е свързан вашият знак на Венера: огън, земя, вода или въздух, казва астрологът Санасия Клервоа. „Споделянето на един елемент придава на връзката усещане за комфорт. Тези хора ви се струват познати”, казва тя.

Хората са склонни да имат най-голяма съвместимост с тези, с които споделят елемента в знаците на своята Венера, но има две двойки изключения от това правило, казва астрологът Валери Меса: огнени знаци с въздушни знаци, както и земни знаци с водни знаци. В тези комбинации ценностите и характеристиките се съчетават изключително добре, което прави любовта като цяло добра.

Любопитно ли ви е да научите повече за вашия знак на Венера, съвместимостта на елементите и др. Време е да разберете дали Вселената одобрява последната ви връзка…

ВЕНЕРА В ОВЕН (21 МАРТ – 19 АПРИЛ)

Ако вашата Венера е в знака на Овен, трябва да се чувствате обичани и вдъхновени, за да бъдете щастливи. А що се отнася до романтиката, вие се разкъсвате между желанието да останете в безопасност и да се грижите за себе си и желанието за нещо малко по-приключенско. Най-съвместими сте с човек, чиято Венера е в Лъв и в Стрелец. „Тъй като те са огнени знацш – като Овена – с тях ще бъде забавно и те ще подхранват пламъка ви”, обяснява Пейдж. Това означава, че (почти) никога няма да имате скучен момент заедно… дори след десетилетия брак.

Но, разбира се, противоположностите също се привличат. Ако търсите горещ флирт, а не дълготрайна връзка, изберете някого с Венера във Везни.

ВЕНЕРА В ЛЪВ (23 ЮЛИ – 22 АВГУСТ)

Искаш признание за това, че си специален, Лъв, и в това няма нищо лошо. Вярвате, че животът трябва да бъде вълнуващ, а това включва и любовния ви живот. Така че най-добрият ви залог за астрологична романтика е с друг огнен знак – Венера в Стрелец или в Овен.

Вярвате или не, вашата противоположност не е воден знак. Въздушен знак е: Венера във Водолей. Въпреки че може да си мислите, че между огнените знаци ще прехвърчат много искри, между тези двама има „цял куп искри”, казва Пейдж. Тъй като въздушните знаци са свързани с интелектуалната връзка, Водолеят може да внесе липса на конкуренция във връзката и да ви помогне да изследвате нови идеи.

ВЕНЕРА В СТРЕЛЕЦ (22 НОЕМВРИ – 21 ДЕКЕМВРИ)

Вдъхновяват ви знанието и новите идеи, Венера в Стрелец. Винаги искате да опитате нещо вълнуващо и различно – с някой, който е също толкова съгласен с вас. Според Пейдж ще намерите точно това в колегите си от огнените знаци, Венера в Овен и в Лъв.

Когато става въпрос за привличане на противоположностите, наблюдавайте Венера в Близнаци. Те са въздушен знак, така че може да се сблъскате с конфликти, когато не са склонни да опитат всяко лудо, вълнуващо нещо, което им подхвърлите, преди да го обмислят. И все пак, ако успеете да установите интелектуална връзка, сексуалната ви връзка ще бъде супер.

ОГНЕН ЗНАК И ОГНЕН ЗНАК

Хората с Венера в знаците Овен, Лъв и Стрелец носят топлина като огнени знаци. Заедно те са страстни, напредничави и директни в подхода си към любовта, казва Клервоа. Ако и двамата сте огнени знаци, ще бъдете страхотни в поемането на инициатива един към друг, като същевременно поддържате фасадата на „преследването”, което може да направи връзките секси и вълнуващи.

Накратко, и двамата имате толерантност към малко игра, когато сте в двойка. „Всичко е въпрос на преследване”, казва Клервоа. „Те искат енергията от другия човек да раздвижи нещо в тях”, казва тя. По принцип огнените знаци не се срамуват от това, което искат, и търсят някой, който е ориентиран към действие и ще положи усилия, които те намират за привлекателни.

ВЕНЕРА В БЛИЗНАЦИ (21 МАЙ – 20 ЮНИ)

Невинаги сте сигурни от какво се нуждаете, Венера в Близнаци, затова често търсите опит и напътствия от партньора си. Жадувате за умствена връзка, основана на общуването, затова ще бъдете най-съвместими с колегите си от въздушните знаци: Венера във Везни и във Водолей.

Ако търсите искри, които да прехвърчат, вашият противоположен знак на привличане е Венера в Стрелец. Просто бъдете готови тези искри да пламнат, след като не се разберете по твърде много теми

ВЕНЕРА ВЪВ ВЕЗНИ (23 СЕПТЕМВРИ – 22 ОКТОМВРИ)

Тези, които имат Венера във Везни, са астрологичният еквивалент на „добрите текстови съобщения”. Според Пейдж вие искате интелектуална стимулация и комуникация по цял ден, всеки ден. Затова ви трябва някой, който мисли като вас – и винаги ще отговаря на съобщенията ви – т.е. вашите колеги от въздушните знаци, Венера във Водолей и в Близнаци.

От друга страна, вашият противоположен знак на привличане е огнената Венера в Овен. Те имат силно его и ще внесат вълнение във връзката ви – блага, които ще пожънете в спалнята, вярвайте. Просто знайте, че един порив на вятъра (под формата на интелектуални различия например) може да потуши този пламък.

ВЕНЕРА ВЪВ ВОДОЛЕЙ (20 ЯНУАРИ – 18 ФЕВРУАРИ)

Искате да изразите своята уникалност и да бъдете приети такива, каквито сте в действителност, Венера във Водолей, което може да обясни, а може и да не обясни защо обичате да говорите – много. Нуждаете се от знак, който може да бъде в крак с вашия интелект, затова сте най-съвместими с колегите си, които са балони с горещ въздух, Венера в Близнаци и във Везни, казва Пейдж.

Когато става въпрос за противоположни зодиакални знаци, вероятно няма да можете да устоите на някой с огнен знак Венера в Лъв. И двамата сте независими и имате желание да помагате на другите. Но това, съчетано с нуждата на огнените знаци от почти постоянни вълнения, може да ви накара да се чувствате самотни, ако не прекарвате достатъчно време, съсредоточени един върху друг.

ВЪЗДУШЕН ЗНАК И ВЪЗДУШЕН ЗНАК

Ако вашата Венера е Водолей, Близнаци или Везни, вие сте най-съвместими с колегите си от въздушните знаци. Всички вие споделяте една и съща енергия и дух – обикновено такъв, който е много самодостатъчен и независим. И тъй като два въздушни знака с Венера ще разберат това един за друг, това прави чудесно любовното съчетание между тях, казва Клервоа.

И да, въздушните знаци са също така много комуникативни, което означава, че заедно те могат лесно да говорят за нуждите и конфликтите, които могат да имат, без да прекъсват отношенията си при първия признак на проблеми, отбелязва Клервоа. Те обаче са и доста логични, така че има вероятност повечето кавги да се разрешат, без да се налага да се разправят.

ОГНЕН ЗНАК И ВЪЗДУШЕН ЗНАК

Макар че едни и същи елементи обикновено се привличат един към друг, има и други двойки, които са особено подходящи за Венера – например огън и въздух, които имат способността да бъдат кокетна, забавна и динамична двойка, казва Клервоа.

Страстните огнени знаци често се нуждаят от физически отдушник, за да изразят енергията си, и са склонни да бъдат доста ориентирани навън. Именно това прави въздушните знаци чудесно съчетание с огнените знаци, казва Меса. „Въздухът осигурява логиката, по същия начин, по който, когато дишаме, получаваме кислород за ума”, обяснява тя. Когато огненият знак е развълнуван и е принуден да действа, партньорът му от въздушен знак ще му осигури логика и спокойствие, за да му помогне да поеме в правилната посока, казва Меса.

ВОДЕН ЗНАК И ВОДЕН ЗНАК

Хората с Венера в Риби, Рак или Скорпион са водни знаци и ако се съберат двама от тях, има вероятност в този дует да има много емоции. Водните знаци са известни с това, че чувствата им са много дълбоки, казва Клервоа, така че когато влязат във връзка заедно, има много пространство да разберат (многото) страсти на другия.

По принцип това ще бъдат много дълги разговори и безопасни пространства за работа с всички дълбоки чувства, които се появяват, когато се срещате с някого – и  те са сякаш по-добре подготвени да се справят един с друг, отколкото който и да е от другите елементи, казва Меса.

ВЕНЕРА В РАК (21 ЮНИ – 22 ЮЛИ)

Ако вашата Венера е в Рак, вие изпитвате много емоции – и  не се страхувате да ги споделите с партньора си. „Водните знаци имат нужда чувствата им да бъдат разбрани”, казва Пейдж. А кой по-добре може да разбере чувствата на един воден знак от друг воден? Ето защо сте най-съвместими с Венера в Риби и в Скорпион. (Особено със Скорпионите – тяхната сила, интензивност на емоциите и способността им да се отдават сексуално са наистина горещи за вас).

Ако искате да чукате ботуши с противоположен знак, потърсете Венера в Козирог. Те са земен знак, така че заедно можете да създадете цял нов свят… стига да не се окаже, че сте размътили водата (съжалявам, наложи се).

ВЕНЕРА В СКОРПИОН (23 ОКТОМВРИ – 21 НОЕМВРИ)

Вие си падате по интензивността, упоритостта и силата, така че се нуждаете от равностоен партньор в живота, Венера в Скорпион. Чувствате дълбоко и искате да споделяте емоциите си с някого, на когото се доверявате безрезервно, казва Пейдж. Ето защо тя препоръчва да намерите любовта с други водни знаци, Венера в Риби и в Рак. Те просто ви разбират.

Противоположният ви знак е Венера в Телез – земен знак. Те могат да ви помогнат да се заземите в една връзка, но може да не разберат напълно как се чувствате. И все пак, когато влезете в спор, винаги можете да разчитате на сериозно горещ секс за помирение, казва Пейдж.

ВЕНЕРА В РИБИ (19 ФЕВРУАРИ – 20 МАРТ)

Може да ви е трудно да се почувствате закотвени в този свят, Венера в Риби, ето защо имате нужда от човек, който разбира – и потвърждава – чувствата ви. За вас е важно да имате емоционална връзка, казва Пейдж, така че се нуждаете от партньор, който също да дава приоритет на това. Влезте в ролята на вашите колеги от водните знаци –  Венера в Рак и в Скорпион.

Вашият противоположен знак на привличането е Венера в Дева – земен знак, който вероятно ще ви помогне да заземите някои от тези чувства. Сексуалната ви връзка ще бъде неоспорима, но нещата може да станат малко, хм, трудни, когато става въпрос за емоционалната ви връзка. Земните знаци обичат да се чувстват уютно и комфортно, но задълбочената сърдечна връзка не винаги е толкова важна за тях. От вас ще зависи дали ще искате да преодолеете това… или да преодолеете тях.

ЗЕМЕН ЗНАК И ЗЕМЕН ЗНАК

Подобно на другите елементи, хората с Венера в Козирог, Дева и Телец – т.е. земните знаци – са склонни да се привличат един към друг. „Те имат тази емоционална стабилност”, казва Меса, и подобно на самия елемент, те са много „заземени” като двойка. (В превод: В този дует няма много избухвания и караници от рода на блъскане на врати.)

„Земята е много осезаема и всичко е тук и сега”, обяснява Меса. По принцип тази двойка ще цени личното време, което има заедно, а когато са един с друг, всичко е свързано с връзката. Те не се борят за вниманието на другия 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, защото вече го имат!

ВЕНЕРА В ТЕЛЕЦ (20 АПРИЛ – 20 МАЙ)

Жадуваш за безусловна любов и искаш да привлечеш някого, вместо да се налага да вършиш цялата работа, за да го преследваш. Тъй като Телецът е земен знак, ти си приземен във връзките и предпочиташ да се настаниш уютно на дивана, отколкото да обикаляш баровете цяла нощ. „Ако някой с Венера в Телец се опита да се среща с огнен знак, може да се опари”, казва Пейдж. Така че най-добрата ви партия е някой, чиято Венера също е в земен знак – или Венера в Дева, или в Козирог.

Ако търсите гореща среща и нищо друго, оставете противоположностите да се привличат с Венера в Скорпион. „Противоположностите могат да бъдат по-секси, защото можеш да усетиш електричеството в цялата стая”, обяснява Пейдж. „Така че може да има повече караници, но ще има и по-добър секс за помирение”.

ВЕНЕРА В ДЕВА (23 АВГУСТ – 22 СЕПТЕМВРИ)

Привлича ви това, което не разбирате, Венера в Дева, и не си падате по хора, които са повърхностни. Ето защо вашите колеги от земните знаци – Венера в Козирог и в Телец – са най-добрите ви партньори. Подобно на вас, тези знаци са „много чувствителни”, казва Пейдж, и просто искат да се чувстват комфортно със своя човек, т.е. „Нетфликс” и „чил”,  с акцент върху „чил”.

Но ако търсите добро прекарване, а не непременно дълго, може би ще искате да се вмъкнете при противоположния си знак: Венера в Риби. Тъй като са воден знак, те ще внесат емоционална интензивност, която ще се превърне в сериозна химия в спалнята. (Може обаче да има прекалено много драма за трайна връзка…)

ВЕНЕРА В КОЗИРОГ (22 ДЕКЕМВРИ – 19 ЯНУАРИ)

Ако вашата Венера е в Козирог, вие сте изцяло за сезона на зимните свалки за гушкане (и то не само защото рожденият ви ден вероятно се пада по време на него). Според Пейдж тези знаци са изключително чувствителни, искат да се чувстват напълно комфортно около партньора си и обичат да извършват дейности заедно, особено когато тези дейности не изискват излизане от къщи. Така че вашият идеален партньор е – изненада, изненада – колегите от земните знаци, Венера в Телец и в Дева.

Вашият противоположен знак е водният знак Венера в Рак. Те могат да внесат мистерията и дълбочината на емоциите, от които се нуждае вашата логиколюбива същност, а вие ще бъдете привлечени от спонтанността, която те могат да внесат в живота ви. Само се уверете, че те знаят кога имате нужда от почивка, нали?

ЗЕМЕН И ВОДЕН ЗНАК

Друга двойка елементи, които се съчетават добре? Земя и вода. „Те са малко по-емоционални и стабилни по отношение на това как са заедно и какво искат”, казва Клервоа. Освен това те не търсят хора, които играят игри, за разлика от въздушните или огнените двойки.

„Водата е много състрадателна, емпатична, подсъзнателна и много помага на земята да намери тази сигурност и да я заземи”, казва Меса. По този начин земните знаци получават известна емоционална реципрочност чрез водните знаци (които винаги изпитват дълбоки чувства) и това им помага да задържат енергията и психическото си състояние. „Заедно те създават стабилност”, казва Меса.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара