Случайни ли са случайностите? Това е изключително интересна тема, която занимава човешките умове от хилядолетия.

Какво са случайностите, нещата, които ни се случват ей-така, без да сме ги планирали, предвидили или очаквали? Според езотеричните знания случайностите са част от цялата божествена програма, свързана със земния път и ежедневието ни тук. Тази програма създаваме преди идването ни на Земята – цялостния план за живота си, който включва и детайлите.

Програмата касае „метъра на времето“ и плановостта на осъществяване на събитията в нашия живот.

Какво представлява т.нар. „метър на времето“?

Преди да дойде един дух на Земята, той прави споразумение с Бог, вселенското управление, за какво идва. И на този „метър на времето“ са закачени най-важните събития, които трябва да определят смисъла на избора на духа, това, което си избрал за този живот. Това са обикновени човешки събития – на 18 ще учиш това, после ще работиш онова, ще срещнеш тези и тези хора по това време и т.н. Цялото пространство разтяга като ластик този „метър на времето” и дава много шансове. Шансове дори да увеличим годините на живота си, защото когато всичко е хармонично и спокойно, нещата са добри. Но поне при 70% от хората това не става. Просто някъде по метъра нещо не се е случило. Било то, защото баща ти е казал: „Музикант къща не храни“ и си отишъл да учиш нещо съвсем друго. И това проваля цялата голяма съвършена програма, всичко, което е планирано и за което небето дава енергия. Вече го няма. И започва живот на принципа проба-грешка. И  при това изтощителен и нещастен живот. Не защото животът може да е лош външно, но заради постоянното недоволство, което ще изпитва човек, че не си е на мястото.

Всеки детайл от живота ни е записан в тази програма от раждането ни до края му. Разбира се, краят не е толкова фиксиран, тъй като ние можем с начина си на живот да го отдалечим или приближим. И това става именно с чисто земни неща като спокойствие, ограничаване на стреса и здравословен живот – движение, хранене, избягване на различните видове зависимост, които нарушават естествените функции на физическото и емоционалното ни тяло.

Кармата, тази страшна дума,

всъщност изобщо не е страшна – това са само уроците, които трябва да разберем и осъществим, за да намалим енергийното претоварване на духовния ни живот. Не приемайте кармата като огромно непреодолимо наказание, както е прието да се възприема.

Какво влиза в случайностите?

Първото и най-важното нещо са срещите с хора – те формират кармичния  и житейския ни път. Никога не бива да гледаме с лека ръка на срещите с хора, застанали на пътя ни. Те по някакъв начин определят живота ни. Бягството от срещи, за да намалим например проблемите си, не е добро решение, защото кармичните срещи са предопределени, за да ни дадат успехи, сила, увереност.

Кармата не е само наказания и лош живот, с който плащаме за минали грешки, кармата са и успешните ситуации и еволюционният ни път.

Срещите с хора често ни носят позитивни изживявания, а понякога, разбира се, разочарования и негативизъм, които обаче ни правят по-силни. Тези срещи ни дават шанс да разберем смисъла на дадено нещо.  Да си отговорим на въпросите: Защо този човек е застанал до нас? Какво е хубаво да си дадем един на друг? Какво е добре да разберем? Когато започнем да гледаме по този начин на многобройните срещи в живота си, тогава и лошите ситуации ще станат по-малко и сблъсъците и негативите от тях ще са по-редки. А мирът, постигнат след конфликт – по-сладък.

Не вярвате ли? Проверете!

А как да приемем и разберем случайните ситуации, които идват при нас?  Много често ние не приемаме доста ситуации сериозно и това може да измести цялата ни житейска програма. Това може да се случи например, ако шансът е твърде голям, славен, и по тази причина не му обръщаме внимание, защото си мислим, че не е лъжица за нашата уста. Или ако ситуацията е негативна и имаме огромно желание да избягаме и да се отървем от нея. Уви, няма как да избягаме – ще дойде друга, след това трета, докато не се научим да я приемаме и разберем.

Тук изниква неизбежният въпрос – какво се случва с позитивните ситуации, даже фантастичните – те ще се появяват ли отново и отново, докато ги приемем? Интересно е, че по-скоро не, защото енергийната им сила е различна. Земята носи повече по-ниски енергии и това е причината по-негативните ситуации да имат по-интензивен характер от позитивните. Също така трябва да научим уроците си, а те в по-голямата си част са свързани с проблеми.

Защо обаче по-фантастичните хубави ситуации се повтарят по-рядко?  Отговорът е прост – за да пристигне такъв шанс, трябва да сме в добро разположение на духа, с доста висока енергия, която не ни се случва постоянно. Ако се стремим да поддържаме по-висок енергиен статус – животът ни ще е по-успешен.

Добрата новина е, че в последните години на планетата идват много нови енергии и се събуждат други, които са били дълго време в латентно състояние. Те ни дават възможност да поддържаме по-висок енергийния си статус и така да преобразяваме не само собствения си живот, но и този на цялото човечество – да бъде все по-позитивен.

Това е прекрасна новина, можем да се възползваме от този подарък на Вселената ни и да създадем живот с по-малко напрежение и повече хубави ситуации.

А как да се опитаме да се възползваме от случайностите и как да ги разберем? Този въпрос е изключително важен, тъй като огромна част от случайностите остават извън нашия поглед и чувства и ние ги пускаме ей-така на вятъра, за да ги улови някой, който е по-готов от нас. Защото нищо не се губи и ако дадена случайна ситуация не се използва от човека, за когото е предназначена, тя отива при друг, който има същите задачи, да кажем. А може другият човек да привлече тази случайна ситуация, но тя да остане „да виси във вятъра“, защото пък той не е готов за нея, макар и да я е приел. Има всякакви сценарии и възможности във филма, наречен живот.

А какво става с тази случайна ситуация? Тя ще се „разхожда“, докато не се срещне с точния човек. Да, това може и да е първият човек, заради когото е възникнала, за когото е предназначена, а той самият междувременно да е осъзнал пътя си и да е станал готов за нея. Но е хубаво да не разпилявате така времето си.

Нека разгледаме връзката между съня и случайните ситуации.

Какво е сънят? Времето за междуизмерна почивка на душата. Колко различни сънища сънуваме? Първият и най-интересен е, разбира се, пророческият сън. По какво той се различава от останалите? По чувството, което остава след събуждането.  Ако запомним този сън и той терзае съзнанието ни, това задължително означава, че небето повишава вниманието ни да разтълкувате съня или да го разберем, но не с някакъв съновник, а със ситуациите в него. Този начин за осъзнаване на случайните ситуации, които идват в живота ни, малцина го могат. Почти никой не се замисля какво е сънувал и какво може би ни казва собственият ни дух и висшите сили с този сън. А най-добрият начин да се даде случайна ситуация, преди тя да дойде в ежедневието, е сънят – своеобразна подготовка за идващото събитие. Ако се научим да обръщаме внимание на сънищата си, те ще започнат все по-активно да се появяват, тъй като душата ни ще започне да провокира сънища, за да ни подготви и подскаже идващите събития. Ето един прекрасен начин, който е забравен от нас, съвременните хора. Разбира се, сънят може да предупреди и за опасности и ако сме предупредени, можем да минимизираме опасността и дори да я избегнем.

Какви други сънища има?

Разбира се, неща останали в съзнанието ни от различни разговори и ситуации, които са ни направили впечатление, както и при заспиване на работещ телевизор, и т.н. Но само е хубаво да запомним, че случайни случайности няма. Всичко, което идва при нас, е поредната подадена ни от божествените структури ситуация, за да изпълним програмата на живота си. А тази програма е наша, сами сме я създали.

Сайтът на Цветанка Маринова

Facebook Twitter Google+

0 Коментара