С цикъла на новата Луна на 21 юни 2020 г. бележим старта на пръстеновидно слънчево затъмнение в знака на Рак. Основното влияние върху слънчевото затъмнение през юни 2020 г. идва от планетата на кармата и ограниченията – Сатурн, което предизвиква дисбаланс между личната свобода и отговорност, между себеизразяването и ограничението.

Слънчевото затъмнение в съвпад с новолуние в Рак през юни 2020 г. ще ни даде инициатива и ентусиазъм, но и склонност към търсене на удоволствие, импулсивност и безразсъдство. Така че това е фаза на затъмнение, което ни приканва да бъдем търпеливи, предпазливи и отговорни. В същото време ще са ни нужни не по-малко гъвкавостт и откритост. Добре би било да се адаптирате към промените в нивото на ограничения в отговор на пандемията на коронавирус.

Астро статии

Какво точно означава Слънчево затъмнение за хората от гледна точка на Земята?

Слънчевото затъмнение може да се обясни като обикновено новолуние, където Луната преминава между Земята и Слънцето. Слънчевото затъмнение обаче е по-мощно, защото Луната скрива Слънцето. Слънчевото затъмнение в Рак през юни 2020 г. е пръстеновидно слънчево затъмнение, така че не цялото Слънце ще бъде скрито. При този тип частично затъмнение, видимият диаметър на Луната е по-малък от този на Слънцето, оставяйки пръстен от светлина около затъмненото Слънце.

Най-силният и най-важен аспект в астрологията е Луната, свързана със Слънцето. Това означава, че всички възможности са сложени на масата и с право можете да поставите начало на новите планове за бъдещето. Това е идеалното време за нов старт, така че напишете новите си цели на хартия. Поставете под въпрос старите си навици и поведение, докато търсите нови и изобретателни начини да постигнете напредък.

Балансирането на личните свободи с отговорността и ограниченията е основна тема за това затъмнение

Слънчевото затъмнение прави напрегнат аспект със Сатурн, което от своя страна създава дисбаланс между това, което искате да направите, и това, което трябва да направите. Вашата свобода или самоизразяване може да бъде възпрепятствана от определени ограничения и задължения.

Миксът от свобода срещу ограничение вероятно ще се промени по време на тази фаза на затъмнението. Затова е важно да бъдете гъвкави, адаптивни и отворени, докато се приспособявате към по-големи или по-малко отговорности или бариери за напредък. Нужни са и труд, търпение, самообладание и самодисциплина.

Може да се наложи да работите извънредно

или да се грижите за болен член на семейството. В резултат на това кариерата ви може да пострада. От друга страна, може да се поставят върху вас допълнителни отговорности по време на работа, което означава, че трябва да пропуснете нещо важно в личния си живот.

Чувството постоянно да се разкъсвате между конкурентни отговорности също може да доведе до увеличаване на напрежението. Пазете се от прекомерно претоварване за да не пострадате физически.

Опитът да се намери компромис е труден, но дори и малки корекции могат да възстановят баланса. Избягвайте да губите ценно време, като отлагате нещата, които стоят на масата. Вземете едно по едно и първо се съсредоточете върху най-важната си отговорност.

Слънчево затъмнение в знака на Рак, юни 2020

Основната тема на слънчевото затъмнение на 21 юни е балансирането на вашата лична свобода и самоизразяване, с променящите се нива на ограничения и отговорности. За да се избегне увеличаване на напрежението, са необходими гъвкавост и адаптивност.

През следващите две седмици темите за слънчевото затъмнение на 21 юни ще допълнят темите за лунното затъмнение от 5 юни (нетърпение, сексуално безсилие и липса на самоконтрол). След това тя ще допълни темите за лунното затъмнение на 5 юли, до лунното затъмнение на 30 ноември 2020 г.

Още статии и хороскопи от Цветелина Каменова в личния й сайт.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара