На 29-и декември, Меркурий старателно забавя ход и се обръща в ретроградно движение. Събитието ще продължи до 18-и януари, между градусите 24 и 8 на знака.

Планетата на комуникациите, мисълта и умението ни да се свързваме с околния свят, има планове да изпрати старата година и да започне новата с ревизия на планове, анализ, равносметки и структуриране на нови цели и намерения. Смятам, че обратното движение на Меркурий е неговият начин да привлече внимание и да бъде важен. Като малко дете, правещо белички и търсещо внимание от околните.

Сайтът на астролог Венета Матева 

Неговата обратна разходка в знак Козирог има за цел да ни забави по пътя и да ни даде друга гледна точка по текущи въпроси и дейности. Фазите на ретроградно движение са идеалното време да се върнете към недовършени проекти и да анализирате пропуските си. В този период интуицията ни е засилена и сякаш по-лесно виждаме грешките си и създаваме нова стратегия за действие. Меркурий, като ретрограден в знак Козирог, ще ни даде възможност да изясним и поправим всичко онова, което има нужда от детайлен поглед,

мъдрост, зрялост и стратегия.

Може би в желанието си да постигаме целите си, сме пропуснали да създадем ясна структура, да предвидим развитието на всички възможни сценарии и да създадем своя план „В“.

Козирогът е брилянтен стратег и рядко е губещ в делата си. Неговата уникална формула за успех изключва силни емоции, лутане, колебания и несигурност. Тя е съставена от сериозно отношение, разум, премерен риск, конкретика, яснота и взискателност. Вложете тези съставки, там където имате нужда от тях. Във времето на ретрограден Меркурий набавяйте информация, материали и идеи и след 22-ри януари ги реализирайте смело. До тогава се върнете към стари отношения в личен и професионален план и потърсете повече

разбиране, смисъл и напредък.

Между 4-ти и 11-и януари, Меркурий ще има интересен и полезен разговор с планетата Уран. Очаквайте времето да ви засипва с нови идеи и да вдъхва живот на стари. Красиво, вълшебно и градивно. Очаквайте да видите липсващите парченца от пъзела по стари проекти, да изпитате силно желание за реализиране на неуверени мечти и да откривате живот в най-тъмните си мисли. Ретроградното движение и на Марс до 12-и януари ни казва да се лишим от активни действия и да изберем да довършим започнатото, пред това да инвестираме усилията си в нови начинания.

Въпреки предоставените възможности, бъдете внимателни в общуването и комуникацията под всякаква форма. Съществува тенденция, информацията да не достига там където трябва. Проверявайте изпратените имейли. Ако се налага да подписвате нещо го четете внимателно. Ако изготвяте документи, бъдете внимателни в изготвяне на съдържанието. Избягвайте да подписвате важни документи и не стартирайте нови дела.

Възможен е хаос в комуникациите,

пощите, техниката и транспортните средства. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Не купувайте нови стоки, особено свързани с техниката. Отложете ремонта на колата си за друг период. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.

Хората, родени с ретрограден Меркурий, познават тази енергия и на емоционално ниво те по-лесно ще преминат през периода. Същите не трябва да забравят, че са заобиколени от хора на които фазата на ретроградност влияе.

Пряко засегнати от ретроградното движение ще бъдат

всички Телци, Деви, Скорпиони, Козирози и Риби.

При тях динамиката ще се засили и е възможно да имат чувството, че всичко създадено до момента се обърква. В действителност това, което се променя има за цел да ви отвори нови възможности и хоризонти. Оставете хаоса да подреди по нов начин живота ви. Не тъжете за това, което си отива, защото то освобождава място за нещо по-добро да влезе в живота ви.

Повече усилия и енергия тази ретроградна фаза на Меркурий ще изиска от всички Овни, Раци и Везни. Те трябва да бъдат внимателни в комуникацията, общуването и създаването на нови контакти. Ако нямате спешна работа я отложете за периода след 22-ри януари.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара