Шри Шри Рави Шанкар е сред най-признатите световни лидери в сферата на йога и медитация на нашето време. През последните 38 години той пътува и преподава семинари по цял свят. Основаните от него международни организации (сред които най-известни са “Изкуството да живееш” (The Art of Living и “Международната асоциация за човешки ценности”) The International Association for Human Values) са докоснали и променили живота на над 370 милиона души в 156 страни, както в сферата на йога, така и чрез хуманитарни и социални проекти. Един от най-големите и дългосрочни проекти е за 700 безплатни училища (www.artoflivingschools.org) в неразвити райони на Индия, даващи възможност за образование на над 70 000 деца всяка година.

Шри Шри Рави Шанкар пристига в България за да проведе изключителен двудневен семинар за търсещите вътрешен мир и вътрешен баланс –

Мастърклас по медитация “Разкриване на безкрайността” на 28 и 29 януари 2020 г. в зала 1 на НДК.

Медитацията е процес, при който човек се отпуска съзнателно, непрестанният поток от мисли затихва и тялото и умът преживяват много дълбок покой – по-дълбок и от най-дълбокия сън. Учени са установили и че по време на медитация сивото вещество в мозъка се увеличава, т.е. медитацията регенерира мозъка ни, който иначе след 30-тата година, за съжаление, дегенерира.

Неслучайно над 80% от топ мениджмънта на най-големите компании медитират, за да се справят с напрежението и стреса и за да поддържат ума си във форма. Но истината е, че всеки има нужда от това в днешното свръх динамично ежедневие.

По време на събитието Шри Шри Рави Шанкар ще преподаде няколко ценни техники от един от най-древните ведически текстове – “Вигян Байрав”, съдържащ 112 различни начина или техники за медитация.

В днешно време малко хора биха могли да разшифроват и разкодират древния текст “Вигян Байрав”, а още по-малко и да преподадат техники от него. Затова и Шри Шри Рави Шанкар след дълги години разработване на въздействащи програми за личностно развитие, решава да разкрие няколко от най-ефикасните техники от този древен текст, който само чрез правилно преподаване от учител може да отвори вратите към дълбока медитация.

По време на “Разкриване на безкрайността” участниците научават полезни и практични техники за медитация, древна мъдрост за същността на съществуването в лека, непринудена и приятна атмосфера. И не на последно място, имат възможност да медитират заедно със самия Шри Шри Рави Шанкар, зареждайки се с положителни емоции и ентусиазъм в едно изключително трансформиращо преживяване.

Този път Шри Шри Рави Шанкар пристига в България по покана на консултантската компания EY (Ernst & Young).

Повече информация за събитието и Шри Шри Рави Шанкар може да откриете на следните адреси:
www.srisri.bg – подробна информация за Мастъркласа по медитация в София
www.srisriravishankar.org – повече за Шри Шри Рави Шанкар

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара