Изборът на подходящ и оригинален подарък е предизвикателство, с което често ни е трудно да се справим. Изтощени от препускане по магазините, обикновено купуваме поредния парфюм, вратовръзка, бижу, икона, ненужен аксесоар или просто отбиваме номера с букет цветя. Универсална формула за това как да изберете запомнящ се подарък и да блеснете с оригиналност няма. Но за сметка на това има много добри идеи – например да изберете подарък за приятел, колега, началник, партньор, близък или любимия човек, отчитайки един немаловажен нюанс – неговия (нейния) зодиакален знак. Най-сигурният начин да се уверите в полезността на тази идея е да я проверите на практика още при следващия повод.

ОВЕН (21 март – 20 април)

За представителите на тази зодия е важно избраният от тях подарък да порази и развълнува този, за когото е предназначен. Овенът често поднася подаръка предварително и това със сигурност е ярък, запомнящ се предмет с голям енергиен заряд, За да се отличи в очите на околните, той е в състояние да похарчи и последните си пари. Родените под този знак обичат да подаряват разнообразни неща – от делови аксесоари до ненужни дреболии, но всички подаръци имат чар и са прецизно подбрани. Приемайки подарък, Овенът изпитва силно желание да се отблагодари с още по-голям жест. Изненадата е глаВното, което ще зарадва Овена. Дори дреболия, избрана с вкус и носеща специално послание, ще го трогне от сърце. От вещите подходящи биха били оригинално изделие от метал, съчетано със загадъчността на огъня (например красив свещник с ароматни свещи), романтичен спа комплект и т.н. Подходящ избор са нова дреха или музикален диск, стига да са модерни, предизвикателни и да подчертават индивидуалността му. Овенът е практичен и обича да майстори, така че със сигурност би се зарадвал на някаква техническа новост.

ТЕЛЕЦ (21 април – 20 май)

Телецът обича и умее да прави подаръци. Като правило той избира подаръците внимателно и с непоправим практицизъм. Важното е да не се упражнява какъвто и да е контрол или натиск върху него при избора. Оставете го да прояви фантазия и оригиналност, дори го поощрявайте за това и тогава той не само ще ви прави по- често подаръци, но заедно с тях ще ви дари своята преданост. Загадъчната Венера го е дарила с любов към лукса, той цени любимите си вещи. Представителите на тази иначе доста рогата и опърничава зодия обезателно ще оценят вашето отношение, вложено в подарък. Телците са много придирчиви, така че не си и помисляйте да им подарявате дреболии и дрънкулки, а само нещо качествено и ценно. Телецът обича дома, удобството, семейството и няма да сбъркате, ако му подарите красива вещ, която да се впише в неговия бит. Тя може да бъде едновременно загадъчна и да носи магическа енергия – меден съд, маска, талисман, икона, пластика. Добри идеи може да ви даде и любовта му към природата – излетите, пикниците, риболовът…

БЛИЗНАЦИ (21 май – 21 юни)

Близнаците обичат да подаряват парадоксални подаръци със скрит подтекст, пикантен намек или таен смисъл. Не е изключено да получите и вещ, направена от самите тях – това е начин да подчертаят вашата значимост. Любознателните Близнаци се стремят техният подарък да бъде не само практичен, но и да обогатява с интелект живота на получателя. В никакъв случай не им задавайте въпроса: „Какво да ти подаря?“ Цената на подаръка няма значение за тях, но със сигурност ще им бъдат скучни традиционни или всекидневни вещи и предмети. Когато връчвате поаръка, избягвайте церемониалността – Близнаците не обичат дълги речи. Достатъчен е искрен поглед и чувство, вложено в две думи, за да се превърне и най-дребният подарък в скъпоценност за тях. Писалка с позлатено перо, рядка книга, делови аксесоари, които да красят работното място – всичко това ще им достави удоволствие.

РАК (22 юни – 22 юли)

Представителите на зодия Рак винаги разчитат на тънката си интуиция и рядко бъркат, Те обичат да подаряват и влагат в това дълбок смисъл. Подаръците на Рака носят някакъв сантиментален оттенък. Чрез тях той проявява щедростта на душата си и даровете, направени от него, се помнят с години. Удоволствие е да поднесете подарък на Рака – той го приема с искрена благодарност, но очаква от вас да проявите оригиналност и досетливост за това какво ще го зарадва истински. Постарайте се подаръкът да бъде практичен, пригоден в домакинството, за семейството или дома. Желателно е да бъде нещо красиво и трайно, което да му напомня за вас. Не е за подценяване и фактът, че Ракът е винаги готов да попълни своите запаси от спално бельо и домакински съдове, но трябва да изберете нещо по-ефектно и оригинално. Раците оценяват лакомствата и ще бъдат приятно изненадани, ако им подарите елитни вкуснотии. Бижутата и допълненията към облеклото също са подходящ подарък, стига да са екстравагантни и модерни.

ЛЪВ (23 юли – 23 август)

Лъвът е царят на животните и родените под този знак безспорно имат царски щедра натура. Често обаче те смятат за напълно достатъчно това, че изобщо са си спомнили за вашия празник. Качеството и стойността на подаръка, направен отЛъва, зависят от това доколко ви цени и уважава. За него казват, че има златни ръце, така че е много вероятно да получите подарък, изработен лично, в който Лъвът е вложил цялата си енергия. Впечатлението, че трудно можеш да изненадаш една царса натура с подходящ подарък, е погрешно. Представителите на тази зодия се радват на подаръците като деца. За сантименталната натура на Лъва е важно с какви думи ще съпроводите подаръка. Независимо от вроденото любопитство на Лъвовете, пазете подаръка в тайна до деня на връчването. Авторски предмети и произведения на изкуството, вещи ръчна изработка, предмети с история, маркови аксесоари или главозамайващ сладкиш, приготвен специално за случая, искрено ще очароват Лъва.

ДЕВА (24 август – 23 септември)

Доста прецизна при избора на подаръци, тя ще ви наблюдава дълго, ще се допитва, ще търси тайно информация, за да разбере какво би ви зарадвало. Много често успява да попадне точно в целта и всеки път изненадва приятно. Едва ли може да очаквате от нея излишна щедрост, но вложеното внимание и качеството на подаръка са гарантирани. При поднасянето обезателно ще получите делово пожелание и подробна инструкция за ползване. За Девата е от изключително значение нейните близки и приятели сами да се досетят какво би я очаровало. Ако подаръкът е от партньора, даже обстановката при връчването е от голяма важност – интимната е най-подходяща. Нека вашият подарък излъчва разбиране и внимание, съпричастност към интересите на Девата. Интересен антикварен предмет, старинна книга, аксесоари за писане, нещо за кухнята или банята, книга с кулинарни рецепти – това са част от подаръците, които биха я развълнували.

ВЕЗНИ (24 септември – 23 октомври)

Везните дълго избират, преди да се спрат на определен подарък. Изискванията им са той да бъде изящен и оригинален. Те с удоволствие излизат извън стандартите, за да поразят с неочаквания си избор околните. Ако една идея им хареса, за тях не е от значение колко ще им струва, за да ви зарадват. Везните предпочитат да получават ярки и значими подаръци, които ги поставят на своеобразен пиедестал. Затова, ако искате наистина да ги впечатли¬те, вложете повече тържественост в момента на връчването и изберете нещо лично за получателя, не за семейството или дома му. Те предпочитат луксозните и красиво издадени книги пред евтините джобни издания. Подвластни са на изкуството. Обожават всичко добро, чисто и красиво, на чийто фон могат да изпъкнат. Правилният избор би бил модна козметика, електронен аксесоар, отлежала маркова напитка, моден детайл към облеклото и неща, които биха намекнали за изискания им вкус.

СКОРПИОН (24 октомври – 22 ноември)

Той подхожда към избора с цялата си отговорност. Това е съпроводено с дълбоки размишления дали подаръкът ще бъде оцене с душевни и естетически терзания, които обаче Скорпионът никога няма да покаже наяве. Напълно е възможно той да не издържи на напрежението и да връчи подаръка предварително, за да разбере резултата по-скоро. Не е изключено погледът им да се спре на скъпа вещ и да похарчат всички налични средства, като по този начин увеличат и собственото си удоволствие от жеста. Когато получава подаръци, не очаквайте от Скорпиона да се развълнува и трогне. Той ще се чувства неловко, ще ви обясни, че не е имало нужда да го правите. Неговата истинска признателност ще се прояви впоследствие тайно, в малки дози и вие ще се чувствате постоянно обграден от неговата любов. Диапазонът на подходящите за тях подаръци е широк – от бижута, дрехи, билкова козметика, книги за здравословен живот, произведения на изкуството, билет за опера до едноседмичен отдих в средиземноморски курорт.

СТРЕЛЕЦ (23 ноември – 21 декември)

Едва ли има друг знак, който толкова да обича да прави подаръци. Стрелецът няма да поднесе просто вещ, неговите подаръци са ярки и запомнящи се. За представителите на тази зодия не съществуват материални прегради, ако са решили да ви впечатлят, Стрелците са пристрастени към пътешествията и най-много обичат да подаряват сувенири, донесени от чужбина. Преди да поднесете подарък на Стрелеца, е задължително добре да изучите неговия вкус. Родените под този знак биха се зарадвали на всичко, свързано със спорта – марково спортно облекло, абонамент за фитнес и масаж, уреди или даже билети за спортно събитие. Идеалният подарък за тях си остава романтично пътешествие в непозната страна. Стрелците имат разностранни интереси, но със сигурност няма да сгрешите, ако се спрете на нещо скъпо и изискано или дори екзотично.

КОЗИРОГ (22 декември – 20 януари)

Ако Козирогът е решил да ви направи по-дарък, той ще го избере с любов и нежност и ще вложи в поднасянето му дълбок смисъл. Неговото специално внимание и отношение може буквално да ви порази.Той очаква подарък, който не просто би го зарадвал, а би могъл да внесе положителна промяна в живота му. Козирогът е личност, управлявана от Сатурн, с изявениамбиции за кариера. Обича да се развива и усъвършенства. Любимите му цветове обикновено са черно и морскосиньо, кафяво и тъмнозелено. Добра идея е да изберете за Козирога подарък, свързан с удобството и релаксацията. Би се зарадвал както на прекрасна книга или чифт домашни пантофи, така и на скъпо кожено масажно кресло или джакузи.

ВОДОЛЕЙ (21 януари -19 февруари)

Може би ви се струва, че Водолеят е забравил за вашия празник, но със сигурност грешите. Той предпочита да ви изненада впоследния момент. Подаръкът, който е избрал обаче, е обмислян дълго. Водолеят ще се радва на подаръка, който е приготвил, почти колкото самият получател, особено ако е успял да отгатне неговите желания. Опаковката, която ще избере, ще направи подаръка да изглежда разкошен. Водолеят няма да пропусне при връчването да произнесе оригинална реч. В целия този спектакъл той има главната роля, но вие пък вероятно ще получите сбъдната мечта. Водолеите обичат да получават подаръци, така че не се учудвайте, ако ви напомнят, че скоро предстои важно събитие, което е повод да помислите за тях. Може би дори няма да пропуснат да ви подсетят точно от какво се нуждаят. За взискателните и претенциозни Водолеи е важно подаръкът да бъде елитарен, шармантен и уникален.

РИБИ (20 февруари – 20 март)

Щедрите и чувствителни Риби, заети със съзерцание и непрестанни опити да налучкат пътя в живота, разчитат изцяло на интуицията си. Предпочитат да правят подаръци пред това да ги получават. Много е вероятно избраният от тях дар да има сантиментална стойност. Ако представителят на този знак поиска да получи нещо определено, той ще намери деликатен начин да го сподели с вас. Рибите са мечтателни натури с изтънчено въобракоприна и облакът от екзотични аромати са характерни спътници и на двата пола от тази нептунова зодия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара