Плутон е ретрограден в периода 25.04.20 г. (на 25 гр. Козирог) до 04.10.20 г. (на 23 гр. Козирог).

Ретрограден Плутон в Козирог привлича вниманието ни към тези структури и отношения, които имат власт над нас.

Месечни хороскопи 

Преди всичко ще преразгледаме своите навици и взаимодействията ни с тях.

Плутон е планета на трансформациите и понякога повдига болезнени теми.

Той ни помага да осъзнаем истинската си мотивация и потребностите си, което не винаги е приятно. Някои ще открият, че ги движи страстното желание за власт и пари. Разрешете на скритите емоции да излязат на повърхността, тогава ще успеете да се „излекувате“ на дълбоко екзистенциално ниво.
Тъй като Плутон е планета на трансформациите, неговата енергия означава промени на дълбоко подсъзнателно ниво.

Ретрограден Плутон предполага преглед на всички промени, които сте направили. Плутон е по-силен когато е ретрограден. Всички действия, които по един или друг начин са свързани със знака Скорпион и 8-ми дом на хороскопа, се инициират и придобиват голяма енергия.

Когато Плутон се движи ретроградно, това е своеобразен сигнал да направите оценка на това какъв е вашият принос към еволюцията, допринасяте ли полза на човечеството или рушите. Може също да осъзнаете какво влияние оказвате върху другите.

Плутон олицетворява власт,

а когато е в Козирог, борбата за власт се проявява в структурите на всички области от живота. Когато Плутон променя посоката си и прави аспект с лична планета, при вас могат да се случат големи промени в личния живот и със самите вас. Може или да увеличите своето влияние, или напълно да загубите властта си. Може да попаднете в такива ситуации, че да се окажете жертва на манипулация или да се включите в борбата за власт.

В период на ретрограден Плутон лечението може да се окаже доста успешно. Хората имат възможност да осъществяват радикални промени и да разрешават проблеми, които са затруднявали живота им дълго време. Каквото и да се случва, ефектът от събитията ще бъде всеобхватен, няма да бъде възможно да избегнете последствията. В резултат на интензивното въздействие на Плутон,

вие ще станете съвършено други хора.

Плутон е най-отдалечената планета. Пълното завъртане по еклиптиката се осъществява за 248 години, т.е. в едни знак престоява около 20 години. Затова можем да кажем, че позицията на Плутон характеризира едно поколение, свързваме я с глобални трансперсонални обществени фактори.

Когато Плутон е ретрограден се препоръчва да обърнете внимание на следното: да не започвате нищо ново, когато планетата се намира на Асцендента или ако управлява дома, съответстващ на характера на начинанието.

Плутон отговаря за държавното устройство, управлението на народа и за системата на материалния свят – големите предприятия, обединенията, финансовите учреждения.

Неговото ретроградно движение означава риск от преврати и политически раздори.

Възможни са икономически кризи или банкрутиране на крупни корпорации. При ретрограден Плутон не трябва да участвате в митинги, шествия и масови мероприятия. Последствията могат да бъдат печални. Най-добре е да посветите това време на семейството, близките и на себе си.
Карта на България при ретрограден Плутон 2020Това е картата на България.

За да извлечем максимално от качествата на Плутон, трябва да преживеем време на уединение. Плутон предизвиква дискусии в рамките на обществото, но те провокират социални борби за власт. Плутон не се бори открито, той тайно подкопава статуквото. Определени групи представляват мощна сила, която не е за подценяване.

Ще бъде от полза да осъзнаете мислите и чувствата си, да оцените действията си, да изхвърлите от душата си всички емоционални натоварвания.

Най-силно влиянието на ретрограден Плутон ще усетят хората със Слънце, Луна и Асцендент в Козирог.

Силно повлияни от ретрограден Плутон ще бъдат родените между 13 – то и 17 – то число в знаците Овен, Рак, Везни.

Възможно е ирационално поведение и негативни мисли, възможно е да им бъде трудно да обсъждат личните си проблеми. В същото време ще бъдат убедени в своите възможности.

Стремеж към лична промяна ще усетят представителите на земните знаци, родени между 13-то и 17-то число на месеца. Това са Телец, Дева, Козирог.

А за всички, които са родени с ретрограден Плутон в наталната си карта, е важно да свързват своите лични промени с това, което се случва в живота на другите. Плутон е кармична планета. Хората с ретрограден Плутон често се изправят пред реални и символични смъртни събития. Подложени са на лишения, които позволяват да се преродят на по-високо ниво. Страданията ги правят по-осъзнати. Готови са за вътрешна трансформация. Те усещат много неща, досещат се за истината, дори и да не могат да я изразят. Имат изключителната възможност да се отърват от старите си дългове, да променят кармата си.

За всички по време на ретрограден Плутон, най-добрият избор е: отново да разберете себе си, да се отървете от старите психически тежести и да оцените избрания жизнен път.

Още статии от Мая Павлова

Facebook Twitter Google+

0 Коментара