Новолунието в Стрелец започва на 7 декември в 9:21 ч.
Всички са съсредоточени върху новината за Новолунието, което е чудесно и носи своите дарове, както и върху добрата новина – Меркурий излиза от ретрогдадие!

Но голямата новина всъщност е, че Марс е в съвпад с Нептун и този аспект е в квадратура спрямо Новолунието. Меркурий тръгва в директна посока, но пък е в тригон с Хирон. Когато две планети са в тригон, те са в най-виското си вибрационно състояние на синхроничност и съчетават силите си с голяма мощ. Този тригон е много дълбок емоционален аспект, много сетивен, интимен и индивидуален за всеки. Неща, които всеки трябва да отработи вътре в себе си. Да си го кажем откровено, в стила на Стрелеца – няма перфектни хора. Всички си имаме неща за чистене. Неща, които егото се опитва да реализира, но не е добра идея да му го позволим. Защото то не съвпада с посоката на новата ни история, която започва да се разгръща.

Това Новолуние е в знак, управляван от Юпитер – Стрелец. Юпитер си е у дома. Започва да се разгръща нова история, в която има невероятни възможности. Съществува реална възможност да ги пропуснем обаче, ако продължаваме да се разсейваме с драмите на егото, с илюзии, с отричане, продължавайки да се плъзгаме по повърхността. Този директен Меркурий в Скорпион, в тригон с Хирон разкрива коравосърдечно истината, с дълбоки факти. Той

разкрива всички шантави, странни неща,

които сме правили, нашите действия, модели на поведение, които сме предприели за да се справим, преминавайки през лудостта на ежедневието. Уж модели, приближаващи ни към заветната ни цел, но все недостатъчни. Този момент е толкова важен – на дълбоко осмисляне, дълбока интервенция на его моделите ни, за да можем да дадем път на разгръщане на великолепните дарове, които носи това Новолуние.

Възможностите са огромни, наистина. НО: Новолунието е в в квадратура с Марс и съвпад с Юпитер, и със Сатурн, на по-малко от градус от сенчестия си период, движейки се напред покрай изминатия път досега през годината, с Венера която след средата на дееквмри също скоро излиза от сенчестия си период. Цялата Вселена се готви да поеме в нова посока и това е чудесно, но още е в процес. Днес на Новолунието, все още имаме някои от тези разсейващи елементи, които говорят, че за да стигнем до новите възможности, трябва да се изправим срещу всичко това, което иначе се опитваме да избегнем. Трябва да се изправим и да се справим с теми, които знаем, че биха ни попречили да получим цялата изумителна, пълна догоре чаша с удивителни

дарове в новата история, която започваме сега.

Венера в Скорпион в сянка говори категорично за взаимоотношенията. Всякакъв вид взаимоотношения – любовни, приятелски, бизнес. Как се отнасяме към взаимоотношенията си, към проектите си. Какви пристрастявания имаме в тези взаимоотношения – емоционални, наркотични, духовни или други? Време е за изследване и коригиране на всичко свързано с взаимоотношенията.

Това Новолуние отваря нова врата, но това е един разгръщащ се процес, един 4-месечен Лунен цикъл. И в идните две седмици до Пълнолунието, на зимното слънцестоене, ние сме призовани да предприемем тази дълбочинна работата със себе си, да пристъпим към освобождаващи промени в дълбочина. Да разровим и изцелим токсичните, ограничаващи ни убеждения, да пренапишем програмите в подсъзнанието си, да направим осезаема промяна в действията си. Отлагането в тази работа може да разкрие част от нас, която не искаме да бъдем. Това е чудесна възможност да кажете

“Няма да правя повече това. Ще направя положителна промяна, ще пристъпя през тази нова врата”.

Това може да бъде свързано с трудни любовни и всякакви други отношения. Тези аспекти не са забавни и игриви. Те си имат работа с голата откровена истина, с реалността, истинска автентичност. Истината е издигната на пиадестал.

В края на краищата – вгледайте се в себе си и си дайте сметка – Кой е този избор, който е нужно да направите, той си е ваш, вътрешен, личен и интимен, водещ ви към промяната? Забавното е, че дори и да не искате да направите промяна, текущата енергия на Стрелец и Нептун ще ви даде урок по неприятния начин – или чрез ограничение, чрез пречка. Ако не направите нищо в посока промяна, за да излезете от това, което не е за Вас, ако продължавате настойчиво да опитвате

да постигнете каквото сте си наумили,

въпреки, че цялата Вселена ви показва, че там не ви е мястото, просто ще бъдете възпрепятствани и ще се озовете в хаос. Новолунието настоява за искреност, безпощадна и директна, за да излезете от хаоса и да стъпите на новия си път, в новата си история. То държи ключовете към безгранични възможности и потенциали за изпълване. Дава възможност да се освободите от драмите на егото и да се върнете обратно на Себе си. Огромни, мощни аспекти за промяна и израстване са готови да се разгърнат в тези седмици до зимното слънцестоене в Пълнолуние на 22 декември.

Това е напомняне и настояване да започнем да гледаме в посока на пътя по който вървим, а не във всякакви странични разсейващи посоки. Къде наистина е устремена душата Ви? В коя посока гледате? Следвате ли пътя си?

Дори и отговорът да е “Не съвсем”, СЕГА е чудесен момент да направите промяна. Цялата Вселена ви приветства.

Източник: Свой избор

Facebook Twitter Google+

0 Коментара