Тихо, кротко и щастливо, на 4-ти май, планетата на комуникациите Меркурий ще се върне у дома или ще започне своето гостуване в собствения си дом на знак Близнаци. Гостоприемният му престой ще продължи чак до 11-ти юли, поради ретроградно движение в знака, между 30-ти май и 22-ри юни.

Меркурий е лична и най-близката планета до Слънцето. Тя е силата и енергията, която ни свързва чрез общуване, споделяне, предаване и приемане на информация, учене, пътуване и личностно развитие. Движи се бързо, обича хората, любопитна е, харесва движението и не спира да развива себе си, търсейки постоянно нещо ново. Природата на Меркурий се отразява като в огледало тук на земята и ни предава своето настроение чрез мисли, дела и идеи.

Предстои ѝ повече от два месеца да бъде себе си, защото знаете

у дома всичко е позволено.

Нейното положение в знак Близнаци ще донесе бързо развитие на дела, повишено желание за споделяне, изясняване на отношения, желание за пътуване, търсене на нови знания, контакти и приятели. И сякаш в синхрон с пролетното време, това ще се случва с лекота, спокойствие и попътен вятър.

Във времето до 13-ти май, очаквайте неочаквани позвънявания от стари познати, нови предложения, случайни срещи с полезни хора и развитие на делата, такова каквото трябва да бъде. Движението е важно, защото само то дава отговори, решава, затваря, разгръща и носи уроци и спомени.

Сайтът на астролог Венета Матева

Между 10-ти и 13-ти май, Сатурн ще има приятелска среща с Меркурий, която ще ни донесе

нови гледни точки по стари въпроси,

нови идеи за реставриране на стари проблеми и желание за развитие. Използвайте това време да си дадете кураж, подкрепа и любов на плановете и мечтите. Станете от бюрото на проектите си и погледнете заниманията си и хората, с които общувате отвисоко. Загърбете дреболиите и вижте голямата картина. Бъдете открити и си позволете вяра и надежда.

Между 16-ти и 22-ри май претенции към Меркурий ще има планетата Нептун. В тези дни е възможно интуицията ви, усещането за правилно развитие на делата да бъде объркано и да не виждате ясно най-правилното развитие. Намалете активните действия и

останете със себе си.

Оставете Вселената и времето да подредят събитията естествено, защото само това ще е полезно и вярно за вас.

Не мога да пропусна силно психологическия аспект на Меркурий с ретроградния Плутон, след 21-ви май. Този разговор между планетите е възможно да носи усещане на изгубване, объркване и напрежение. Плутон ще изиска от нас да се освободим от стари навици, токсични хора, изгубили стойност модели на поведение и свързани с миналото мисли. Това не е лесно, защото има за цел да унищожи стар модел на живот, а той всъщност е изграден от нашето време, старание, отдаденост и обич. Когато има други възможности винаги е по-лесно

да направим крачка към новото,

защото то съществува и ни подканва чрез Меркурий в Близнаци да го потърсим. Мислете леко, общувайте просто, дишайте, усмихвайте се, докосвайте, усещайте и осъзнавайте, че живота е прост. Щастието е просто избор да се радваме на живота, такъв какъвто е!

Избягвайте подписване на важни документи, влизане в нови отношения и далечни пътувания, в периода между 29-ти май и 22-ри юни. Меркурий, ретрограден тогава ще иска ревизия и преглед на стари дела.

Леко, късметлийско и щастливо

ще бъде най-много за знаците Близнаци, Везни, Водолей, Овен и Лъв.

Повече напрежение и неразбиране, това положение на Меркурий ще носи на знаците Стрелец, Дева и Риби. Те трябва да бъдат внимателни към околните, търпеливи и избягващи клюки и интриги.

Телците могат да берат плодовете на труда си до момента. Очаквате добра реколта от посевите си в последните месеци.

За Раците се дава време

да подредят важните си дала,

като направят необходимите разговори с партньори и любими хора.

При Козирозите и Скорпионите ще се случва, това което трябва да се случи. Не се притеснявайте излишно за неща, които не може да промените. Всичко, което се случва е за ваше добро. Бъдете сигурни!

Желая ви спокоен, градивен и хармоничен период!

Бъдете вие и семействата ви здрави!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара