Хороскопът за май 2020 година предсказва период, когато е възможно да осъществите някои промени в живота си. Възможно е отдавна да сте ги планирали, но да не сте се решавали наистина да ги осъществите.

Сега предизвиканите от пандемията проблеми, могат да станат катализатор на значителни промени, както в социалната, така и в личната сфера. Всичко това, което се е разбъркало, ще бъде „подредено“ на основата на други принципи.

Месечни хороскопи

Много е вероятно да има напрегнати ситуации, но астрологичните влияния през май са предимно хармонични. Това говори, че трудностите са преодолими. Предстоящият път ще ви се стори труден, но именно тези моменти ви карат да се променяте, да намирате решения и ресурси, за които по-рано не сте се замисляли. Затова е важно да се стегнете, да се мобилизирате и да си поставите конкретни цели. В това ще ви подкрепя Нептун в Риби, като ще ви дарява с нужното вдъхновение.

Освен това са активни земните знаци – Слънцето и Меркурий в Телец формират позитивни аспекти с Юпитер и Плутон в Козирог, помагайки ви да вземете правилните, прагматични решения.

През този месец ще бъде подчертано

въздействието на ретроградните планети:

Сатурн във Водолей, Венера в Близнаци, Плутон и Юпитер в Козирог. Тези планетни влияния предсказват забавяне на делата, ограничаване и задържане. От друга страна, ретроградните планети ви дават възможности да преструктурирате живота си и да помислите за нови посоки на развитие, различни от тези, на които сте свикнали до този момент.

Когато говорим за любов, разглеждаме влиянието на Венера, която през този месец става ретроградна – на 13 май 2020. Ретроградна Венера ви предлага да направите

преоценка на любовните и съпружеските отношения,

да ги преразгледате по-отдалече, да си направите изводи за миналото и, ако сметнете за нужно, след това да преминете към нещо ново. Хороскопът предупреждава, че започналите през този период романтични отношения, могат да бъдат ярки, но краткотрайни. Постарайте се да избегнете прекалено бурното изразяване на чувства.

При хората от огрените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) ще се появи желание да направят личния си живот по-наситен, да получат вълнуващи впечатления. Вие притежавате голям запас от енергия, което ще се отрази положително върху реализирането на плановете, които се отнасят както до любовта, така и до работата.

На представителите на земната стихия (Телец, Дева, Козирог), хороскопът препоръчва да обърнат внимание на разходите. Някои от вас са склонни да се отдават на мимолетни капризи и да харчат неразумно парите си. Добре би било да преразгледате финансовите си планове и да намерите начини за разумно спестяване.

Звездите съветват знаците на въздушната стихия (Близнаци, Везни, Водолей) да се освободят от старите си вярвания и догми, да оставят миналото назад и да отворят разума си за нова информация. Този месец отбелязва период на прогрес, вдъхновение, раждане на невероятни идеи. Способността ви да слушате ще се окаже по-ценна за вас от способността да общувате.

Представителите на водната стихия (Рак, Скорпион, Риби) ще бъдат по-скоро склонни да наблюдават, отколкото активно да действат и това ще бъде за добро, като се вземат предвид общите обстоятелства. Но, ако решите да се заемете с нещо, ще получите подкрепата на Вселената и, което е много важно, помощта на конкретни хора.

Любовен хороскоп май 2020 за Овен

В началото на месеца, планетната енергия подкрепя Овните, така че периодът може да бъде удачен за любов. В ума ви се въртят идеи за флиртуване, любовни игри, съблазняване. Общителността и умението ви да убеждавате ще ви помогнат да привлечете когото си искате. Ако сте сами и искате да сте с някой конкретен човек, който ви харесва, по-добре направете първата крачка, не я отлагайте!

На 13 май 2020, Венера става ретроградна и този период не е подходящ за началото на роман. Независимо колко силно е изкушението, хороскопът не препоръчва да встъпвате в нови отношения. От друга страна, ретроградна Венера е благосклонна към възобновяване на предишни романтични връзки, макар и да не се очаква бързо развитие.

Венера управлява партньорството и брака на Овен и нейното ретроградно движение в сектора на комуникациите ви предизвиква да се вслушвате в половинката си. Вие ще успеете да научите много от съпруга/та или любимия/любимата. Ще бъде полезно да се замислите за това, как общувате, как изразявате своите чувства, какво значение придавате на идеите и мнението на партньора/ката. Прекарвайте повече време с близкия си човек, изолирани у дома, и ще го видите с други очи. И вас ще видят по друг начин.

Трябва също да се каже, че Венера образува негативен аспект с Нептун, планетата на илюзиите. Има тенденция да идеализирате тези, които ви харесват, и в резултат на това, идват разочарованията. Не са изключени лъжи и заблуждения, затова е желателно да отложите взимането на важни решения, засягащи личния живот. От което следва, да стоите по-надалече от интриги и извънбрачни отношения.

Любовен хороскоп май 2020 за Телец

Първата половина на месеца е подходящ период за любов. Слънцето и Меркурий са разположени във вашия знак, предвещавайки романтика, флирт и ярки събития в личния живот.

Вие сте съблазнителни и с лекота привличате ухажори, дори и да нямате намерение да го правите. Вие изпитвате желание да изпъкнете, да съблазните и да се позабавлявате, флиртувайки. Планетните влияния са добри и за тези, чиито отношения са започнали отдавна и вече са станали леко скучни. Непременно ще се намери повод да внесете нещо ново и свежо в ежедневието си.

На 7 май 2020 в дома на партньорството и брака на Телец ще се състои пълнолуние. Оста на пълнолунието формира позитивни аспекти, което говори добро за неговия характер. Ще получите разбиране за истинското съдържание на отношенията с тези, които обичате.

На 13 май 2020 година, Венера става ретроградна и е възможно да последва период на нестабилност. Вие няма да бъдете достатъчно самоуверени и няма да се отличавате с особена решителност, затова може да се объркате. Трябва да бъдете търпеливи и тактични, за да задържите „над водата“ любовните отношения или брака. Напрежение ще нарасне, ако се инатите и настоявате на своето, особено, когато работата се отнася до финансови разходи.

От друга страна няма да бъде излишно да анализирате съществуващото положение на нещата и да разберете, наистина ли вашата половинка ви цени, важна ли е за вашия живот.

В последните дни на месеца е вероятно да срещнете някой, който ще ви накара да погледнете на света по нов начин. Ако сте сами, това може да бъде любовта на живота ви. Но преди да поемете сериозен ангажимент, трябва да решите някои материални въпроси.

Любовен хороскоп май 2020 за Близнаци

Началото на месеца обещава да бъде успешно за личния живот. Любовта и отношенията са тема, която е подчертана от позициите на Венера в Близнаци и Марс във Водолей.

Общуването е хармонично и вие усещате подкрепа и разбиране от страна на половинката си. Ако сте сами, може да се запознаете с човек, споделящ вашите идеи, с когото да намерите много общо.

Но скоро любовната атмосфера се променя, защото на 13 май 2020, Венера става ретроградна, а Марс, в този ден, преминава в друг знак. Не всичко ще бъде безоблачно и на някои двойки ще им се наложи да преминат през труден период. Вие ще се стремите към емоционална близост (но за вас е характерна нестабилност в емоциите), което може да предизвика напрежение. От друга страна, може да изясните собствените си чувства и да разберете обстоятелствата, които са били неопределени от началото на годината.

Хороскопът препоръчва на тези, които се запознаят с нови хора онлайн или чрез приятели, да бъдат внимателни. Вие с лекота ще се увлечете, но романът, започнал в това време, с голяма вероятност, ще ви донесе разочарования.

Юпитер, управителят на вашия партньорски дом, се намира в ретрограден цикъл, в осми дом, така че парите ще бъдат предмет на разногласие в двойката. Може да възникне необходимост да решавате неотложни финансови въпроси. Разумните ограничения ще ви помогнат да изградите отношенията си на стабилна основа.

Любовен хороскоп май 2020 за Рак

За много Раци май 2020 година ще представлява пътуване в миналото, защото се проявява въздействието на ретроградните планети. Юпитер и Плутон са в сектора на партньорството и брака, и се движат в обратна посока, освен това, на 13 май, планетата на любовта – Венера, става ретроградна.

Така или иначе, случващото се в личния ви живот ще ви накара да си спомните за миналото. Може бивш любовник/бивша любовница отново да ви даде повод да се сетите за него/нея или да се запознаете с някой/някоя, който/който ви напомня на него/нея. Някои ще се оставят на носталгичните спомени за преживяна любов, искайте да се върне. Сега е много силна енергията на мъгливия Нептун, който образува негативен аспект с Венера. Постарайте се да си останете реалисти и не се опитвайте да замените действителността с фантазии.

На 7 май 2020, в дома на любовта на Рак се случва пълнолуние, което ще има за вас особено значение. Пълната Луна символизира кулминация, откриване на това, което е било скрито по-рано. Може да откриете някоя тайна любов или вие самите да разкажете тайните си на любимия/любимата. Аспектите на пълнолунието са хармонични, затова може да се предположи, че всичко ще бъде за добро.

Сатурн, управител на вашия партньорски дом, се намира в осми дом, което говори за активизира на финансовите теми. Ще поемете голяма отговорност и ще действате в интерес на двойката, не само за себе си. Възможно е чрез половинка да дойдат доходи.

Освен Сатурн, в осми дом до 13 май се намира и страстният Марс. Ще ви изкушават желания, но бъдете внимателни, особено с хора, с които сте се запознали наскоро. Възможно е да попаднете в трудна, дори конфликтна ситуация.

Любовен хороскоп май 2020 за Лъв

Пролетта е време за романтика и съблазни, но сега подходът на Лъвовете към любовните отношения е по-прагматичен. Слънцето, управляващо партньорския дом, до 21 май 2020 е разположено във вашия дом на кариерата, вие ще имате високи стандарти в любовта. Ако сте сами, ще ви привличат хора, притежаващи определено положение в обществото, имащи заслуги и финансово обезпечени. За тези, които са семейни, тази позиция на Слънцето може да се изрази в кариерни успехи на съпруга/та или други постижения.

Освен това, в партньорския дом на Лъв се намира Сатурн и до 13 май там ще бъде и Марс. Тази трудна планетна комбинация е способна да породи напрежение в отношенията. Възможни са конфликти, особено, ако в двойка вече е имало някои затруднения. За да не съжалявате за последствията, избягвайте взимането на радикални решения.

На 13 май 2020, Венера започва цикъл на ретроградно движение, което предвещава връщане към обстоятелства от миналото. Време е да се замислите за миналото и допуснатите грешки. Хороскопът предупреждава, че търсенето на романтични приключения може да доведе до неприятности. Това, което първоначално ви се е сторило като развлечение, е в състояние да предизвика страшни последствия, включително и финансови.

Любовен хороскоп май 2020 за Дева

Що се отнася до любовта, Дева е един от най-успешните знаци на Зодиака през този месец. Юпитер и Плутон са във вашия дом на любовта и образуват хармоничен аспект със Слънцето, Меркурий и Нептун, което е добра поличба. В личния живот, много от нещата ще се случват във ваша полза, дори, вие самите да не полагате каквито и да било усилия.

Независимо от това, трябва да помните, че сега ви е особено необходим разумният подход към любовните дела, който отличава хората от вашия знак. Ако сте сами, не трябва да се очаровате прекалено при новите запознанства. Дайте си време, за да опознаете по-добре потенциалния партньор.

На 13 май 2020 започва периодът на ретроградна Венера, което може да предизвика нестабилност в отношенията. Възможни са разногласия, заради несъвпадение на мненията, включително за пари и кредити. Положителните астрологични фактори, за вас, са повече, затова трудностите са преодолими. Времето е подходящо за укрепване на отношенията и общуване на интелектуални и духовни теми. Обединявайки се в мислите и чувствата, вие ще преодолеете трудните моменти и ще възстановите доверието в двойката.

При някои от вас, ретроградна Венера ще възобнови интереса към отношения от миналото, ще възникне желание да върне стара любов. Това е напълно възможност, макар че съществува риск да повторите старите си грешки.

Любовен хороскоп май 2020 за Везни

Личният живот на Везните няма да бъде лишен от определена динамика, но всичко ще се развива доста непоследователно. Марс, до 13 май 2020, ще транзитира във вашия дом на любовта, подчертавайки интересът ви към флиртуването и общуването с противоположния пол. При самотните представители на вашия знак има добри възможности да срещнат някой специален. Но трябва да бъдете внимателни, за да не се увлечете по човек, който вече е семеен. Една такава връзка няма да ви радва или ще бъде краткотрайна.

Астрологичната ситуация за вас се променя след 13 май, когато Марс напуска дома на любовта, а Венера, покровителката на вашия знак, става ретроградна. Последващият период не обещава много удоволствия, по-скоро предразполага към преоценка на съществуващото положение на нещата в отношенията или в брака. Някои от вас ще усетят натиск, заради изисквания на половинката си или заради нарастване на ангажиментите. Препоръчва се да бъдете търпеливи, за да не разрушите това, което е било построено по-рано.

Заедно с това ретроградна Венера оказва и положително въздействие. Нейната енергия подкрепя тези, които са настроени за възстановяване на разклатените отношения или искат да си върнат стара любов. Възможно е отново да срещнете човек, с когото някога сте се раздели и заедно да решите да възродите любовната си връзка. Може да бъде и така: някой, който отдавна ви привлича, но не е отговарял със взаимност, най-накрая да прояви романтичен интерес към вас.

В семейството не са изключени разногласия с близките, заради общ бюджет или кредит. Може да има разговори, засягащи неприятни теми и да се наложи да вземете жестоки мерки. Не се притеснявайте да заявявате за своите потребности, такава ще се учудите, че всичко става по-определено.

Любовен хороскоп май 2020 за Скорпион

Личният живот е една от най-важните теми, които привличат вниманието ви през този месец. През партньорския дом на Скорпион транзитират Слънцето и Меркурий, така че звездите предсказват вълнуващо време. Вие можете дори да се почувствате претоварени от различни събития. Ако сте сами, сега може да си позволите да „му отпуснете края“ и да последвате сърцето си.

Първата половина на месеца е добра за съпружеските двойки и за тези, чиито отношения отдавна са станали стабилни. На 7 май 2020, в Скорпион се случва пълнолуние, което ще подчертае положителните характеристики на вашия знак. Благодарение на нарасналата си интуиция, вие ще успеете да задълбочите емоционалната близост с любимия човек и да намерите повече общи теми или, ако е имало трудни моменти, да възстановите взаимното доверие в двойката. Тези, чиито отношения още не са официални, ще обсъждат сключването на брак, а тези, които са семейни, ще се замислят за допълване на семейството.

На 13 май 2020 започва период на ретроградна Венера в дома на трансформацията за Скорпион. Това планетно въздействие ще ви даде склонност да мислите категорично, да имате позиция. Тази тенденция се усилва от позицията на Уран, който вече от доста време е разположен в партньорския ви дом. Вие ще преразгледате своята любовна и съпружеска връзка, за да определите посоката на по-нататъшните си действия.

Някои от вас ще стигнат до извод, че е дошло време да приключат съществуващите отношения, за да са готови за новите перспективи. Но други могат внезапно да се влюбят и набързо да решат да се оженят/омъжат. Хороскопът препоръчва да не бързате, а да отделите достатъчно време, за да обмислите тези така важни стъпки. Бъдете реалисти и съобразете желаното с възможното.

Любовен хороскоп май 2020 за Стрелец

Стрелците са изпълнени с желание да постигнат по-голяма свобода, да внесат нещо ново в ежедневието и да се отърват от рутината. Личният живот ще стане по-динамичен и вие ще намерите множество поводи за флиртуване и общуване с противоположния пол. Някои от вас ще се решат на това, за което са мечтали по-рано, но не са си позволявали. Самотните представители на вашия знак могат да срещнат някой много привлекателен, с когото ще се чувстват като двете половинка на едно цяло.

Тази атмосфера ще бъде по-характерна за първата половина на месеца. След 13 май 2020, когато Венера, разположена в дома на партньорството, става ретроградна, е възможно възникване на напрежение в отношенията. В двойката могат да избухват спорове, упреци и ревност, а също и вмешателство на роднини. Самотните е по-добре да не бързат да влизат в нови отношения през този период. От друга страна, изключително благоприятно е възобновяването на прекъснати в миналото любовни връзки.

Семейството ще изисква от вас по-голяма отдаденост към общите дела. Позицията на Марс в четвърти дом говори за активизиране на делата, свързани с недвижими имоти, ремонти и строителство. Вие ще положите усилия да увеличите благосъстоянието на семейството или да помогнете на някой от роднините да намери нов източник на доходи.

Любовен хороскоп май 2020 за Козирог

Личният живот през този пролетен месец се оживява, изпълва се с ново съдържание. Вие сте изпълнени с надежди и е много възможно, някои от тях да се сбъднат. Звездите ви съветват да бъдете по-спокойни и непосредствени, за да се случат промени, водещи към по-добро.

Домът на любовта на Козирог се активира от планети – тук транзитират Слънцето, Меркурий и Уран. Представителите на вашия знак стават страстни и чувствени, показват от неочаквана, дори за себе си, страна. Ако търсите любов, време е да действате! Тези, които вече са част от отношения, също ги очаква време на романтика. Вие отново ще откриете привлекателни черти в любимия човек, ще се убедите, че ви обичат и ценят.

Пълнолунието на 7 май 2020 подчертава дома на любовта на Козирог. Под неговото влияния могат да се случат вълнуващи събития, по-скоро в позитивен план. Възможно е приятели да станат посредници в любовните дела.

На 13 май 2020, планетата на любовта, Венера, започва период на ретроградно движение, намеквайки за противоречиви отношения или за това, че вие не се решавате да започнете любовен роман с колега/жка или човек, когото познавате от службата. Някои от вас ще усетят желание за повече свобода, като с това ще предизвикат подозрения у втората си половинка.

Що се отнася до семейния живот, времето е много спокойно. Нараства интересът към финансовите и всички практични теми. Много време ще ви отнема обсъждането на паричните въпроси и разработването на планове за бъдещето. Възможно е да получите материални придобивки чрез съпруга/та или чрез някой роднина.

Любовен хороскоп май 2020 за Водолей

Вие може да бъдете успешни в любовните дела, защото във вашия дом на любовта транзитират Венера, Меркурий и Слънцето. Планетните влияния са благоприятни за личния ви живот, те поддържат позитивното развитие на отношенията. При много от вас ще се появи настроение за флирт и любовни игри.

Самотните представители на вашия знак могат да разчитат на среща, с някой интересен и на началото на нов любовен роман. Вие сте очарователни и самоуверени, като с тези качества привличате потенциалните партньори.

На 13 май 2020 започва периодът на ретроградно движение на Венера и това може да означава връщане на предишен любовник и дори възстановяване на прекъснати отношения. Но не трябва да бъдете прекалено очаровани от тези перспективи, защото Венера формира негативен аспект с Нептун, което показва, че може да получите не съвсем това, което сте очаквали.

Тези, които вече са семейни, също ще се радват на такова „игриво“ настроение. Някои няма да устоят пред съблазните да започнат извънбрачна връзка, но хороскопът предупреждава, че това може да доведе до нежелани последствия. Най-добре е заедно със съпруга/та да намерите онова, което ще възроди страстите и се харесва и на двата.

В семейството са възможни спорове и взаимни упреци, заради пари, затова е необходимо да се въоръжите с търпение. Вашата половинка или близките ви изразяват недоволство от това, как управлявате общите финанси. Най-добре е да не се опитвате да се отказвате от отговорностите и да признаете, че бъркате. Не забравяйте да отделяте време на семейството и децата, дори, ако сте склонни на първо място да поставяте собствените си интереси.

Любовен хороскоп май 2020 за Риби

Този пролетен месец е изпълнен със съблазни, обещава ви незабравимо време. Меркурий, управителят на партньорския дом на Риби, образува хармонични аспекти, така че може да очаквате позитивни промени в личния живот. С подкрепата на Меркурий, на вас ще ви бъде леко да изразите своите чувства и при много двойки ще се появи възможност отново да откриете прелестта на близостта.

Ако сте сами, времето е подходящо да се влюбите. Романтичното настроение, в нужния момент, е в състояние да пробуди пламъка на страстите. Обърнете внимание на втората половина на май, когато Меркурий ще направи съвпад с планетата на любовта, Венера.

Трябва също да се отбележи, че от 13 май 2020, Венера става ретроградна, това намеква за повтаряне на обстоятелства, които сте преживели по-рано. Може да започнете любовен роман с човек, с когото се познавате отдавна, но той/тя, просто, е бил с друг/а.

Ако говорим за семейство, то парите, както и по-рано, са важна тема. Усещате, че трудно ще стигнете до едно мнение със съпруга/та и близките, защото възгледите ви се различават. Останете търпеливи, защото скоро ситуацията ще се промени.

Още хороскопи и статии от Мая Павлова

Facebook Twitter Google+

0 Коментара